Facebook Pixel «Διώξτε την Ελλάδα από το ευρώ»
Life
| 2011-06-10 20:45:00

«Διώξτε την Ελλάδα από το ευρώ»

«Διώξτε την Ελλάδα από το ευρώ»

Προσβλητική κίνηση εναντίον της Ελλάδας και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, απαξιώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, χαρακτηρίζει η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη την πρωτοβουλία του Ολλανδού εθνικιστική πολιτικού Γκερτ Βίλντερς να ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο.
 

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός πολιτικός –ηγέτης του κόμματος PVV γνωστός μεταξύ άλλων και για τις ακραίες, αντιισλαμικές του θέσεις– μετέβη την Παρασκευή στην πρεσβεία για να επιδώσει επιστολή, με την οποία ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.

Το γεγονός είχε προαναγγείλει ο ίδιος και είχε φροντίσει να καλέσει και μέσα ενημέρωσης για να το καλύψουν.

Όταν δεν έγινε δεκτός στη πρεσβεία, μπροστά στο κτίριο και με φόντο ένα μεγεθυμένο παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών, διάβασε την επιστολή του ενώπιον των μέσων ενημέρωσης.

Η πρεσβεία, έχοντας ενημερωθεί για το σχέδιο του, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, με την οποία τόνιζε ότι ο πολιτικός δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

«Η κίνηση που έχει προεξαγγείλει ο κ.Wilders προφανώς προσβάλλει την Ελλάδα και έχει μόνο επικοινωνιακή σκοπιμότητα. Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ολλανδία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην όποια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

» Η ενέργεια αυτή δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες. Υπό τις συνθήκες αυτές, ο κ. Wilders δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτός.

» Η ελληνική Πρεσβεία εκφράζει για άλλη μια φορά την εκτίμησή της για την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η Ολλανδία και διαβεβαιώνει την ολλανδική κοινή γνώμη ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας θα πετύχουν».

Πηγή: Tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags