Facebook Pixel "Πρόσθετη οικονομική στήριξη"
Life
| 2011-06-18 15:43:00

"Πρόσθετη οικονομική στήριξη"

"Πρόσθετη οικονομική στήριξη"

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με συνέντευξή του σήμερα στη βελγική εφημερίδα "La Libre Belgique", προτείνει "η Ελλάδα να επωφεληθεί από μία πρόσθετη οικονομική στήριξη της ΕΕ".
 

"Δεν κατανοώ--αναμφίβολα, είμαι αγαθός--αυτήν την ευρωπαϊκή δυστροπία, σύμφωνα με την οποία όταν πρόκειται να κατανεμηθούν σημαντικά ποσά στην Ελλάδα --στα πεδία εφαρμογής της περιφερειακής μας πολιτικής, ή της πολιτικής μας υπέρ της Συνοχής-- συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι, είναι υποχρεωτική η συγχρηματοδότηση εκ μέρους του κράτους μέλους των σχετικών προγραμμάτων"(σ.σ.: μια συγχρηματοδότηση στην αναλογία του ημίσεος του συνολικού ποσού) , τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

---"Η Ευρώπη παρουσιάζεται ως ένας πατέρας, που δέρνει το παιδί του, κατά τη διευθέτηση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, θα ήθελα λοιπόν, ως ΕΕ, να αρθρώσουμε επίσης έναν πολιτικο-οικονομικό λόγο, ο οποίος να ξαναδώσει στους Ελληνες την ελπίδα", πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού πρακτορείου στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιούνκερ με τη συνέντευξή του αυτή καθιστά απολύτως σαφές ότι, η υποχρέωση της συγχρηματοδότησης, απ την Ελλάδα, των προγραμμάτων της ΕΕ για τη Συνοχή και την Περιφέρεια "θα πρέπει για κάποιο χρονικό διάστημα να ανασταλεί όσον αφορά την Ελλάδα".

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γιούνκερ εκφράζει, τέλος, και την "ανησυχία" του μπροστά στην ογκούμενη εχθρότητα για την ΕΕ πληθυσμών της Ευρώπης, που είναι αντιμέτωποι με προγράμματα οικονομικής λιτότητας.

"Αν οι σημερινοί νέοι καταστούν οι ευρωσκεπτικιστές του Αύριο, τότε θα έχουν συνταυτιστεί με την προηγούμενη απ αυτούς γενεά", δήλωσε σχετικώς ο κ. Γιούνκερ στο σημερινό φύλλο της "La Libre Belgique".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags