Facebook Pixel "Δεν θα επιτρέψουμε καμία παρεμβολή από τη νομιμότητα"
Life
| 2011-07-04 19:04:00

"Δεν θα επιτρέψουμε καμία παρεμβολή από τη νομιμότητα"

"Δεν θα επιτρέψουμε καμία παρεμβολή από τη νομιμότητα"

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ν. Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Παπουτσή, αναφέρθηκε στην υπόθεση της συγχώνευσης της Καβάλας με τον Ηρακλή και τόνισε πως η πολιτεία, μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να παρέμβει και να αποτρέψει την όποια παρεμβολή από τη νομιμότητα.

Ο Γιώργος Νικητιάδης τόνισε τα εξής:

"Η πολιτεία είναι παρούσα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να παρέμβει σε οποιαδήποτε παρέκκλιση από τη νομιμότητα. Ήδη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάλεσε τις δύο ομάδες για να δώσουν εξηγήσεις. Θα τεθεί υπό το μικροσκόπιο της πολιτείας οποιαδήποτε πράξη λαμβάνει χώρα και υπάρχουν υπόνοιες παρανομίας.

Έχουμε πει πως η πολιτεία δεν θέλει συγχωνεύσεις όταν οι ομάδες είναι από διαφορετική περιφέρεια. Και αυτό θα περιλαμβάνεται και στο νέο νομοσχέδιο.

Η ΕΕΑ οφείλει να παρέμβει για να διαπιστώσει αν λαμβάνει χώρα πραγματική συγχώνευση η οποία που εμφανίζεται εικονικά ως μια άλλη πράξη. Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε παρόντες και δεν θα επιτρέψουμε καμία παρεμβολή από τη νομιμότητα".

Ο Δημήτρης Παπουτσής από την πλευρά του, πρόσθεσε πως "υπάρχουν έγγραφα που έχουν κατατεθεί και αμφισβητείται η γνησιότητα τους. Εμείς θα είμαστε στην ΕΕΑ και θα καταστίσουμε σαφές ότι αυτό που γίνεται είναι νομικά και ηθικά απαράδεκτο. Δεχόμαστε την απάντηση σας ως την απαρχή μιας ελπιδοφόρου πορείας. Πρέπει να δώσετε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που θέτουν υπό αμφισβήτηση τα αθλητικά ιδεώδη".

Στη δευτερολογία του, ο υφυπουργός αθλητισμού ανέφερε:

"Εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων. Δεν προδικάζουμε την οποιαδήποτε απόφαση. Η ΕΕΑ λέει ποιες είναι οι προϋποθέσεις για συγχώνευση, αν έχουμε να κάνουμε με συγχώνευση και όχι για μια εικονική πράξη που στην πραγματικότητα είναι κάτι άλλο. Η πολιτεία θα πράξει τα νόμιμα. Θα ελέγξει τι συμβαίνει. Αν υφίσταται αυτό το “μόρφωμα” και το “ανήθικο” που λέτε, να ξέρετε ότι η δικαιοσύνη δεν θα το επιτρέψει".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags