Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό - Πώς το «ηθικό πλεονέκτημα» γίνεται ακυβερνησία και χάος
Life
| 2018-07-22 13:14:00

Απίστευτα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό - Πώς το «ηθικό πλεονέκτημα» γίνεται ακυβερνησία και χάος

Sportdog Team
Απίστευτα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό - Πώς το «ηθικό πλεονέκτημα» γίνεται ακυβερνησία και χάος

Το επιτελείο Μητσοτάκη βλέπει σκάνδαλο στην υπόθεση Δίοδος.

 

Με τη φράση, «το μόνο αδίκημα είναι το επώνυμο μου και ότι είμαι εξάδελφος του πρωθυπουργού», ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε χωρίς να δώσει απαντήσεις στις καταγγελίες της ΝΔ για την υπόθεση πλαστογραφίας της ασφαλιστικής ενημερότητας της οικογενειακής εταιρείας Δίοδος. Ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν διευκρίνισε ούτε αν είχε ζητήσει ο ίδιος την ενημερότητα, ούτε πως χρησιμοποιήθηκε από τον αδελφό του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη για να διεκδικήσει τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ύψους 1,5 εκ. ευρώ.

Αντιθέτως, επιτίθεται κατά της οδού Πειραιώς και υποστηρίζει πως «ξέρει καλά ότι όσα λέει, από νομική άποψη είναι εντελώς αστήριχτα. Ανοησίες. Δεν την ενδιαφέρει όμως αυτό. Θέλει απλώς να λασπολογήσει, με τη συνδρομή εντύπων που έχουν συγκεκριμένο ιδιοκτήτη». Η υπόθεση Δίοδος, ήταν η πρώτη που η ΝΔ βγήκε άκρως επιθετικά κατά της κυβέρνησης δίνοντας στη δημοσιότητα και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, καθώς μέχρι πρόσφατα, σε υποθέσεις σκανδάλων δεν χρησιμοποιούσε τόσο υψηλούς τόνους και συνήθως περιοριζόταν στο κοινοβουλευτικό πεδίο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν λόγο για τεράστιο «πολιτικοδικαστικό» σκάνδαλο, δεδομένου ότι στο μικροσκόπιό τους έχουν μπει και οι πρωτοφανείς χειρισμοί των δικαστικών του Βορείου Αιγαίου αλλά και οι επιλεκτικές σχέσεις τους με το υπουργείο Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση. Για τα στελέχη της ΝΔ είναι σαφές πλέον ότι μια τέτοια υπόθεση στην οποία εμπλέκονται τόσα μέλη της πρωθυπουργικής οικογένειας ακυρώνει το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ και γκριζάρει το προφίλ του ίδιου του κ. Τσίπρα, που ήταν ο τελευταίος συνδετικός κρίκος με την κοινωνία.

Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά και η κυβερνητική κατάρρευση από τους λάθος χειρισμούς στην οικονομία και στα εθνικά θέματα, σύμφωνα με το γαλάζιο επιτελείο, μηδενίζει σχεδόν τις εναλλακτικές που έχει ο κ. Τσίπρας, για τον οποίο εκτιμούν ότι στους επόμενους μήνες θα επενδύσει στο χάος. Χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να προκηρύξει εκλογές ακόμη και για τον Σεπτέμβριο, στη ΝΔ θεωρούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει να υπάρξει πλήρη σύγχυση στην κοινωνία και στο πολιτικό σκηνικό.

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτηρίζουν «καταστροφικό» το ενδεχόμενο των τετραπλών εκλογών (εθνικών, δημοτικών, περιφερειακών και ευρωεκλογών) τον επόμενο Μάιο. «Στοχεύουν μήπως και προκληθεί σύγχυση στους πολίτες και δεν τους μαυρίσουν σε όλες τις κάλπες. Μάταιος ο κόπος τους. Θα τις χάσουν όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, όπως και όποτε και αν τις κάνουν» σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη περιγράφοντας μερικές εικόνες από την πραγματικότητα που θα βιώσει η χώρα σε μια τέτοια περίπτωση:

*Θα ανακοινώνονται ταυτοχρόνως υποψήφιοι ευρωβουλευτές, βουλευτές, περιφερειάρχες και δήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Και όλοι αυτοί θα βρίσκονται ταυτοχρόνως σε έναν προεκλογικό αγώνα αποζητώντας την ψήφο, με συνέπεια η χώρα επί της ουσίας να περιέλθει -για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της- σε ακυβερνησία τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Όλη αυτή η πολιτική αστάθεια θα έχει και συνέπειες και στην οικονομία.

*Οι εφορευτικές επιτροπές την ημέρα των εκλογών θα καλούνται να καταμετρήσουν ταυτοχρόνως τους σταυρούς των ευρωβουλευτών, των βουλευτών, των δημάρχων και των Περιφερειαρχών, των δημοτικών και των περιφερειακών συμβούλων. Και όλα θα πρέπει υποτίθεται να έχουν ολοκληρωθεί το ίδιο βράδυ. Επίσης αν οι εθνικές κάλπες στηθούν με τις υπόλοιπες, οι αυτοδιοικητικές θα γίνουν με απλή αναλογική, οπότε οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες θα είναι όμηροι ακόμη και των μικρότερων παρατάξεων (σε αρκετές περιπτώσεις και της Χρυσής Αυγής).

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται αν επιμείνει με μεγαλύτερη ένταση στο αίτημα για εκλογές άμεσα, καθώς όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του, δεν θα αποφευχθούν μόνο τα παραπάνω, αλλά αν υπάρξει μια νέα κυβέρνηση, θα μπορέσει να βελτιώσει όλες τις καταστροφικές συνθήκες που έχουν αφήσει οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως για παράδειγμα τη συμφωνία με το Σκοπιανό που θα έρθει τον ερχόμενο Ιανουάριο προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή.

Πηγή: newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags