Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρόταση Καμμένου για βαλκανική συμμαχία αντί των Πρεσπών - Τα είδε όλα ο Τσίπρας
Life
| 2018-10-10 14:55:00

Πρόταση Καμμένου για βαλκανική συμμαχία αντί των Πρεσπών - Τα είδε όλα ο Τσίπρας

Πρόταση Καμμένου για βαλκανική συμμαχία αντί των Πρεσπών - Τα είδε όλα ο Τσίπρας

«Αδειάζει» τον υπ. Άμυνας ο Γ. Κατρούγκαλος.

 

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία», τονίζουν κυβερνητικές πήγες θέλοντας να ρίξουν τις τόνους και κρατώντας αποστάσεις από την παρέμβαση του Πάνου Καμμενου και το plan b που παρουσίασε για το ονοματολογικό.
 
Διπλό χτύπημα  για το Μαξίμου από τους ΑΝΕΛ που παρακολουθεί τον κυβερνητικό του εταίρο να παίρνει πρωτοβουλίες όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών. Από τη μια ο υπουργός Άμυνας παρουσίασε στην Ουάσινγκτον εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος τύπο των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης δήλωσε στην ΕΡΤ  ότι είναι πιθανό να συνταχθούν με τη ΝΔ και να υπερψηφίσουν πρόταση μομφής της εάν η αξιωματική αντιπολίτευση δεσμευτεί ότι δεν θα δώσει το όνομα Μακεδονία.

Είναι φανερό πως όλη αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει μια «αμηχανία» στην Ηρώδου Αττικού.

Σε πρώτη φάση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών "αδειάζοντας" τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ δήλωσε στο ραδιόφωνο NEWS 24/7 πως «μέχρι στιγμής οι προτάσεις του κ. Καμμένου δεν έχουν τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουες Μίτσελ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη ΠΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας. Υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και θα θωρακιστεί η σταθερότητα στην πΓΔΜ, παραπέμποντας έτσι για το μέλλον την επίλυση του ονοματολογικού.

Διαβάστε περισσότερα στο newpost

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags