Facebook Pixel Sportdog.gr | Πολιτική θύελλα για το «plan B» Καμμένου για το Σκοπιανό
Life
| 2018-10-10 18:48:00

Πολιτική θύελλα για το «plan B» Καμμένου για το Σκοπιανό

Πολιτική θύελλα για το «plan B» Καμμένου για το Σκοπιανό

Ερώτηση ΝΔ στη Βουλή και σκληρές ανακοινώσεις των κομμάτων.

 

Πολιτική θύελλα και αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου έχει προκαλέσει η εναλλακτική πρόταση που διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος περί ενός πλέγματος αμυντικών συμφώνων με την ΠΓΔΜ και άλλες χώρες των Βαλκανίων, ως μέσο ανάσχεσης της Ρωσικής επιρροής στην περιοχή σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το εν λόγω σχέδιο φέρεται να παρουσίασε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον υφυπουργό Εξωτερικών ΗΠΑ [και άριστο γνώστη των διαπραγματεύσεων για το Μακεδονικό] Γουές Μίτσελ. Μια συνάντηση που ούτε είχε προαναγγελθεί, και για την οποία το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε την παραμικρή ενημέρωση μέσω ανακοίνωσης. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως είχε εκδοθεί δελτίο Τύπου για συνάντηση που είχε ο κ. Καμμένος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με πιο χαμηλόβαθμό στέλεχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Αμηχανία Μαξίμου

Όπως έγραψε το Newpost, το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε με αμηχανία στην εν λόγω πρόταση: «Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία», ήταν η χαρακτηριστική διαρροή από το πρωθυπουργικό γραφείο, η οποία σε προσεκτικό τόνο, αδειάζει τον κ. Καμμένο.

Αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, έσπευσε να τονίσει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 πως  «μέχρι στιγμής οι προτάσεις του κ. Καμμένου δεν έχουν τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών». 

Διαβάστε περισσότερα στο Newpost

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags