Facebook Pixel Sportdog.gr | Το «ξύλο» Τσίπρα – Καμμένου στο υπουργικό για Σκοπιανό και πρόταση μομφής
Life
| 2018-10-16 17:18:00

Το «ξύλο» Τσίπρα – Καμμένου στο υπουργικό για Σκοπιανό και πρόταση μομφής

Το «ξύλο» Τσίπρα – Καμμένου στο υπουργικό για Σκοπιανό και πρόταση μομφής

«Δεσμευθείτε ότι δεν θα ρίξετε την κυβέρνηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 

ο Σκοπιανό και η επερχόμενη πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας τέθηκαν επί τάπητος ανάμεσα σε άλλα στο υπουργικό συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό να στέλνει σαφές μήνυμα προς του ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο να δεσμεύεται πως δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση.

Στον απόηχο της αναταραχής που προκλήθηκε με αφορμή το plan B που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για το ονοματολογικό, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από όλους τους υπουργούς «να δεσμευθούν ότι δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δε θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό, αλλά με πραγματική αιτία την επιθυμία τους να ανατρέψουν την πορεία εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Και ως εκ τούτου, δε θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης».

Η τελευταία αποστροφή της τοποθέτησης του κ. Τσίπρα ερμηνεύεται ως ένα σαφές μήνυμα προς τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Καμμένο να απαντάει κατά τις ίδιες πληροφορίες στον πρωθυπουργό πως δεν πρόκειται να συμπλεύσει σε καμία απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης: «Διατηρώ την άποψη μου για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων την περασμένη Τετάρτη και ενώ ήταν σε εξέλιξη σφοδρή αντιπαράθεση μετά την εναλλακτική πρόταση που είχε καταθέσει από τις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος περί πλέγματος αμυντικών συμφωνιών με την ΠΓΔΜ και άλλες χώρες ως εναλλακτική της συμφωνίας των Πρεσπών, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να συνταχθούν με την πρόταση μομφής που αναμένεται να καταθέσει η ΝΔ, σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόταν πως δεν θα παραχωρούσε τον όρο «Μακεδονία».

Η κυβέρνηση επιχείρησε να ρίξει τους τόνους της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης, με την επιστροφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τις ΗΠΑ. Το πρωί της Δευτέρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Καμμένος τόνισε πως ο κ. Τσίπρας είναι με ενήμερος για την πρότασή του, ωστόσο δεν την εγκρίνει.

Παράλληλα, χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με τα «Νέα» και υπό άκρα μυστικότητα, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος γευμάτισαν στην Λέσχη Αξιωματικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεύμα που ακολούθησε, Τσίπρας και Καμμένος συμφώνησαν να προχωρήσουν μαζί τουλάχιστον έως τον Μάρτιο, οπότε και αναμένεται να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, σε περίπτωση βέβαια που βρεθεί η πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή των Σκοπίων.

Διαβάστε περισσότερα στο newpost

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags