Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Κόντρα Καμμένου - Κοτζιά
Life
| 2018-10-17 08:23:00

«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Κόντρα Καμμένου - Κοτζιά

Sportdog Team
«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Κόντρα Καμμένου - Κοτζιά

Κερδίζει χρόνος ο Αλέξης Τσίπρας.

Αν στόχος του πρωθυπουργού ήταν μετά την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η εκτόνωση των διαθέσεων των στελεχών να επεκταθεί και στο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να ακολουθήσουν πιο ήρεμοι τόνοι, τότε αυτό επετεύχθη. Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς “ξέσπασαν” σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας η συμφωνία των Πρεσπών μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Το γεγονός πως ο υπουργός Εξωτερικών θα βρισκόταν στον ίδιο χώρο με τον υπουργό Άμυνας προμήνυε μια πολύ δύσκολη συνεδρίαση, ωστόσο, όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr, αρκετά κυβερνητικά στελέχη είναι υπέρμαχα της άποψης πως τα προβλήματα με τον κυβερνητικό εταίρο δεν μπορούν πλέον να κρύβονται κάτω από το χαλί. Στη συνεδρίαση έγινε σαφές πως η διάσταση απόψεων μεταξύ των δυο υπουργών θα συνεχίσει να υπάρχει, από τη στιγμή που ο Νίκος Κοτζιάς νιώθει πως ο Πάνος Καμμένος μπαίνει στα δικά του “χωράφια”.

Το newpost.gr είχε από χθες δημοσιεύσει πως η αναφορά του προέδρου των ΑΝΕΛ ότι υπήρξε παλαιότερη διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή μετά τις εκλογές, ήταν η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”. Στην κουβέντα που ακολούθησε ο Νίκος Κοτζιάς αρνήθηκε πως είχε δεσμευτεί για κάτι τέτοιο επισημαίνοντας πως “τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων”, εκτιμώντας πως ενδεχομένως ο κ. Καμμένος να απουσίαζε από κάποιες συνεδριάσεις.

Πληροφορίες θέλουν τους δύο υπουργούς να αντάλλαξαν και πιο “βαριές κουβέντες” μιλώντας για διαρροές και δημοσιεύματα που δίνονται από την κάθε πλευρά εις βάρος της άλλης με αποτέλεσμα ο διάλογος να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα διευκρινίζοντας πως η συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια κεντρική κυβερνητική πολιτική και όχι του υπουργείου Εξωτερικών.

Είχε προηγηθεί η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, που, όμως δεν ήταν αρκετή για να διασφαλιστεί η ηρεμία στον πρώτο όροφο της Βουλής. “Έχουμε καταφέρει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Κατανοώ ότι στο θέμα της ΠΓΔΜ υπάρχουν διαφορές. Δεν μπορεί όμως στο όνομα αυτών των διαφορών να προαναγγέλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης”. Παρά την ένταση αυτό που κατάφερε χθες ο Αλέξης Τσίπρας είναι να κερδίσει χρόνο και να πάρει τη διαβεβαίωση από όλους τους υπουργούς των ΑΝΕΛ και κατ’ έπεκταση από την κοινοβουλευτική ομάδα πως δεν θα προκληθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση.  “Δεν ζητώ από κανέναν να αλλάξει θέση. Ζητώ, όμως να ξεκαθαρίσετε ότι δεν σκέφτεστε και ούτε πρόκειται να ταυτιστείτε με την αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης”.

Ο Πάνος Καμμένος ικανοποίησε την επιθυμία του Αλέξη Τσίπρας τονίζοντας προς τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι “έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή τη θέση μας και τη στάση μας, δεν είναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη. Εκτιμώ, ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με την ΝΔ στην προσπάθειά της να ρίξει την κυβέρνηση.”

Διαβάστε περισσότερα στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags