Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέα πρόκληση της Άγκυρας: Απειλεί με στρατιωτική επέμβαση σε Αιγαίο και Μεσόγειο
Life
| 2018-10-22 19:32:00

Νέα πρόκληση της Άγκυρας: Απειλεί με στρατιωτική επέμβαση σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Νέα πρόκληση της Άγκυρας: Απειλεί με στρατιωτική επέμβαση σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Τούρκος υπ. Άμυνας: Μην κάνετε τίποτα χωρίς τη συγκατάθεσή μας.

 

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό με το τουρκικό ερευνητικό «Barbaros» στην κυπριακή ΑΟΖ, η Άγκυρα εκτοξεύει νέες απειλές, προειδοποιώντας ουσιαστικά ακόμη και με επέμβαση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αν δεν δώσει πρώτα τη συγκατάθεσή της σε οποιοδήποτε σχέδιο υλοποιηθεί στην Κύπρο.

Τη σκυτάλη στην επιθετική ρητορική πήρε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. «Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι οι πιθανότητες να υλοποιηθεί ένα σχέδιο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου είναι μηδενικές. Άπαντες οφείλουν να απέχουν από ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την περιοχή», δήλωσε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, γνωστές ως «η Βασίλισσα του προφήτη» θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τις αξιώσεις της χώρας μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο, και να διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, πάντα σε εναρμόνιση με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τις συμμαχικές δυνάμεις και αφορούν το νησί της Κύπρου» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητήσει αυτό, όλοι οφείλουν να πράξουν αναλόγως» προσθέτει.

Είχαν προηγηθεί οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος ισχυρίστηκε πως «η Ελλάδα παίζει βρώμικο παιχνίδι με την παρενόχληση του Barbaros».

«Η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι και το Ισραήλ παίζουν νέα βρώμικα παιχνίδια στη Μεσόγειο, νομίζοντας πως τους καλύπτουν οι μεγάλοι τους αδελφοί», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Πιστεύετε πως η ελληνική φρεγάτα θα ρίσκαρε να έρθει κοντά στα τουρκικά σκάφη; Το ελληνικό Ναυτικό άφησε αυτή τη δουλειά για τα drones του Ισραήλ».

Ο ίδιος ανέφερε πως είχε αντιδράσει έντονα όταν η Ελλάδα σύναψε συμφωνία με το ΔΝΤ, λόγω πιέσεων που δέχθηκε η Αθήνα από «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις», ωστόσο όπως είπε η Ελλάδα μαζί με το Ισραήλ, έχουν μετατραπεί «σε όργανα των ίδιων δυνάμεων κατά της Τουρκίας».

Διαβάστε περισσότερα στο newpost

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags