Facebook Pixel Sportdog.gr | Ψυχρός πόλεμος: Εκβιασμούς και εξαγορά ψήφων στην ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ καταγγέλλει η Ρωσία
Life
| 2018-10-22 21:34:00

Ψυχρός πόλεμος: Εκβιασμούς και εξαγορά ψήφων στην ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ καταγγέλλει η Ρωσία

Ψυχρός πόλεμος: Εκβιασμούς και εξαγορά ψήφων στην ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ καταγγέλλει η Ρωσία

«Ο αμερικανός πρέσβης κατηύθυνε τη διαδικασία».

 

Σε οργισμένη παρέμβαση κατά των ΗΠΑ προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, στον απόηχο της ψηφοφορίας στην Σκοπιανή Βουλή την περασμένη Παρασκευή, όπου έπειτα από ένα οργιώδες παρασκήνιο, τελικά η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων [80] ψήφοι, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε πως οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν μια «άδικη ψηφοφορία» στο Σκοπιανό κοινοβούλιο, «η οποία ενέκρινε την αλλαγή ονόματος, παρά το αποτυχημένο πραξικόπημα».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «παραβίαση κάθε κανόνα» και τόνισε πως «η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ που άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας διεξήχθη εν μέσω εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων, σχολίασε επίσης το ρωσικό υπουργείο».

«Οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης […] Συγκεκριμένα, ο πρέσβης των ΗΠΑ (στην ΠΓΔΜ) βρισκόταν στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της ολομέλειας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατηύθυνε τη διαδικασία», υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη της αντίδραση η ρωσική Πρεσβεία στην ΠΓΔΜ είχε αναφέρει πως: «Η Ρωσία αναγνώρισε τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με το συνταγματικό της όνομα πριν από περισσότερα από 26 χρόνια και δεν αλλάζει τη θέση της».

Διαβάστε περισσότερα στο newpost

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags