Facebook Pixel Sportdog.gr | Επιχείρηση «επιβίωσης»: Οι δύο «λίστες» του Μαξίμου για τη νέα πλειοψηφία
Life
| 2018-10-23 08:14:00

Επιχείρηση «επιβίωσης»: Οι δύο «λίστες» του Μαξίμου για τη νέα πλειοψηφία

Sportdog Team
Επιχείρηση «επιβίωσης»: Οι δύο «λίστες» του Μαξίμου για τη νέα πλειοψηφία

Σύγχυση στο πολιτικό σκηνικό...

Την απάντηση στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος συνεχίζει να επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία πως δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση από τη στιγμή που η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη γραμμή που είχε χαράξει ο πρωθυπουργός μιλώντας στην WSJ. Στο Μαξίμου επιθυμούν να στέλνουν συνεχώς το μήνυμα στον κυβερνητικό εταίρο ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και πως νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να βρεθεί από τη στιγμή που κάνει πράξη την απειλή του.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιούνται στην Ηρώδου Αττικού τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει “φωτιά” και η ονοματολογία δίνει και παίρνει για τους “μνηστήρες” που θα μπορούσαν να διατηρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι τις 26 Μαίου.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν φτιάξει δύο διαφορετικές λίστες που έχουν να κάνουν τόσο με την Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωσή της στην ελληνική Βουλή όσο και με την νέα πλειοψηφία που θα μπορούσε να συγκροτηθεί μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από τις υπουργικές θέσεις. Δεν θεωρείται καθόλου σίγουρο πως η ΝΔ θα προχωρήσει σε πρόταση μομφής όταν το ονοματολογικό φτάσει στο κοινοβούλιο, ωστόσο αρκετοί στο πρωθυπουργικό περιβάλλον θεωρούν πως η αξιωματική αντιπολίτευση, αν και γνωρίζει πως δεν διαθέτει 151 βουλευτές για να ρίξει την κυβέρνηση, δεν μπορεί να κάνει πίσω.

Υπενθυμίζεται πως ο Πάνος Καμμένος έχει δεσμευτεί ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου πως δεν θα υπερψηφίσει πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, αν και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης είχε εκφράσει εντελώς διαφορετική άποψη. Το ενδεχόμενο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να επιλέξει την αποχή από την ψηφοφορία δεν θεωρείται πολύ πιθανό αφού θα θεωρηθεί υπαναχώρηση από την αρχική του θέση. Αν και με αυτή την κίνηση θα έκρυβε κάτω από το “χαλί” το γεγονός πως η κοινοβουλευτική του ομάδα έχει χωριστεί στα δυο και θα ήταν μια λύση προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαγραφές.

Κοινοβουλευτικά στελέχη που μίλησαν στο newpost.gr εκτιμούσαν πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πιεστεί από τον διεθνή παράγοντα, τους εταίρους, ακόμα και το ΕΛΚ όταν η συμφωνία ολοκληρωθεί στη γειτονική χώρα. Θεωρούν πως θα υπερισχύσει το διεθνές ενδιαφέρον για την έγκρισή της στη λογική της επέδωσης της ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και της “συνέχειας του κράτους” που πρέπει να υπάρχει.

Διαβάστε περισσότερα στο newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags