Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα εμπλακούν και άλλα ονόματα αν καταθέσει το «βαθύ λαρύγγι» για τις φρεγάτες;
Life
| 2018-11-04 09:52:00

Θα εμπλακούν και άλλα ονόματα αν καταθέσει το «βαθύ λαρύγγι» για τις φρεγάτες;

Sportdog Team
Θα εμπλακούν και άλλα ονόματα αν καταθέσει το «βαθύ λαρύγγι» για τις φρεγάτες;

Τι θα συμβεί εάν καταθέσει στην υπόθεση Παπαντωνίου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Thales THEC.

 
 

Εάν καταθέσει στην υπόθεση Παπαντωνίου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Thales THEC (Thales Engineering and Consulting) Μισέλ Ζοσράν, τότε ενδέχεται να περάσουν το κατώφλι τού ανακριτή και να ακουσθούν ισχυρά ονόματα πέρα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νομικές πηγές της Γαλλίας, οι οποίες είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στους 80 φακέλους διαφθοράς που εξετάζουν από το 2005 οι υπηρεσίες καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος της DNIF (Division nationale des investigations financiers) στο Παρίσι.

Ο Μισέλ Ζοσράν θεωρείται ο άνθρωπος που επισκέφθηκε πολλές φορές την Αθήνα και γνωρίζει με λεπτομέρειες τι μεσολάβησε την περίοδο 2002-2003 για να καρποφορήσει η σύμβαση (010Β.03) εκσυγχρονισμού των ελληνικών φρεγατών, πού και με ποιους τρόπους δόθηκαν (αν αποδειχθεί) μίζες, αλλά κυρίως ποιοι συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος για τον οποίο ζητήθηκε επίσημα η δικαστική συνδρομή της Γαλλίας από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, ώστε να καταθέσει είτε αυτοπροσώπως είτε ενόρκως ο Μισέλ Ζοσράν στο πλαίσιο της διαλεύκανσης της υπόθεσης Παπαντωνίου.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν ο Μισέλ Ζοσράν μπορεί να θεμελιώσει αν ο Γιάννος Παπαντωνίου λειτούργησε μόνος του. Πολύ ενδιαφέρον έχουν οι αναφορές του Μισέλ Ζοσράν στο συμβόλαιο που έχασε η Thales για το σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων C-4I, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου πήρε η αμερικανική SAIK.

Άλλωστε όλες οι ένορκες αναφορές του Ζοσράν για την Thales αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία κινήθηκαν και κινούνται οι ανακριτικές έρευνες των Γάλλων δικαστών Ρενό Βαν Ρουιμπέκ (Renaud Van Ruymbecke) και Ξαβιέ Σιμεονί (Xaviere Simeoni ) σε πολλές υποθέσεις, κατά τις οποίες απαγγέλθηκαν συγκεκριμένες κατηγορίες για παράβαση ή μη συμμόρφωση με τον «Κώδικα ηθικής» της Thales, μεταξύ αυτών και της υπόθεσης που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags