Facebook Pixel «Πώς πήραν αυτή την απόφαση για Ψωμιάδη;»
Life
| 2011-10-06 18:06:00

«Πώς πήραν αυτή την απόφαση για Ψωμιάδη;»

«Πώς πήραν αυτή την απόφαση για Ψωμιάδη;»

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πως αφέθηκε ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης και αναρωτιέται πως ελήφθη μία τέτοια απόφαση τη στιγμή που η κοινωνία έχει όλα αυτά τα προβλήματα και θυσιάζεται για την χώρα.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 o Γερουλάνος είπε για την λειτουργία της δικαιοσύνης και την υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη πως «η δικαιοσύνη έχει το δικό της ρόλο να παίξει, εδώ πέρα. Σαφέστατα, τον πρώτο ρόλο τον έχει η Πολιτεία. Τα μηνύματα που βγαίνουν από την πολιτεία, είναι ό,τι πιο ουσιαστικό, αυτή τη στιγμή, μπορεί να δώσει ένα ρυθμό στη διαδικασία εξυγίανσης του ποδοσφαίρου. Είχαμε πει και προεκλογικά, ότι το πρώτο βήμα πρέπει να το κάνουμε εμείς. Αλλά, από εκεί και πέρα, πρέπει να ακολουθήσουν και κάποιοι άλλοι.

Πολύ συχνά, σου λένε στο δρόμο -ας πούμε- 'γιατί πήραν αυτή την απόφαση;
Γιατί δεν τους ξηλώνετε;'. Λοιπόν, υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος, γιατί δεν 'ξηλώνει' η πολιτεία τους δικαστές. Οι δικαστές είναι μια ανεξάρτητη Αρχή και πρέπει να είναι σε κάθε Δημοκρατία μια ανεξάρτητη Αρχή. Έχουν δοθεί αγώνες για να μπορούμε να έχουμε μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό επίτευγμα.

Από εκεί και πέρα, όμως, για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος, δεν μπορεί να έχουμε θεσμούς δύο ταχυτήτων.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παλεύει με μια ώθηση και οι άλλοι να ακολουθούν από πίσω, ασθμαίνοντας. Πρέπει όλοι να 'βάλουμε χέρι' για να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά. Λοιπόν, όταν οι πολίτες βλέπουν τέτοιες αποφάσεις, αναρωτιούνται τι συμβαίνει».

Ερωτηθείς για το εάν αναφέρεται στην απόφαση της μη προφυλάκισης του Ψωμιάδη απάντησε: «Ναι. Ο Εισαγγελέας, ο κ. Κασίμης, αποφάσισε, ότι αφότου ήταν δύο μήνες άφαντος ο κ. Ψωμιάδης, ως φυγάς -και εγώ δεν εξετάζω εάν δικαίως καταζητείται ή όχι, βλέπω αυτό που βλέπω σαν πολίτης-, δεν είναι ύποπτος φυγής. Λοιπόν, αυτό είναι μια απόφαση.

Είναι μια απόφαση που πρέπει να κριθεί, όχι από την Πολιτεία, όχι από τον κάθε πολίτη, από την ίδια τη δικαιοσύνη. Πώς παίρνονται αυτές οι αποφάσεις; Γιατί παίρνονται; Σε μια κοινωνία η οποία βρίσκεται σε κρίση, η οποία παλεύει, στην οποία κόβονται μισθοί, κόβονται συντάξεις, γίνεται μια τεράστια θυσία από όλες τις κατευθύνσεις, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε παλιά....

Λοιπόν, δικαίως έχουν κάθε λόγο και η ΕΠΟ να έχει το δικό της πλαίσιο και η δικαιοσύνη το δικό της και η Πολιτεία το δικό της, αλλά πρέπει να κοιτάμε ο ένας τον άλλο, να συντονιζόμαστε, να βλέπουμε προς πού πάει η χώρα και να πηγαίνουμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν θα βγούμε από την κρίση, εάν ο καθένας πηγαίνει το δικό του δρόμο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags