Facebook Pixel "Μπορώ να μιλήσω με βαριές κουβέντες, αλλά δεν αξίζει..."
Life
| 2011-10-30 10:04:00

"Μπορώ να μιλήσω με βαριές κουβέντες, αλλά δεν αξίζει..."

"Μπορώ να μιλήσω με βαριές κουβέντες, αλλά δεν αξίζει..."

Πληγώνει τον Βασίλη Χατζηπαναγή το γεγονός ότι ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στην Δ' Εθνική.

Η συνέντευξη του θρυλικού "Βάσια" στην "Sportday":

Περιμένατε αυτή την κατάληξη με τον Ηρακλή;

"Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Δεν την περίμενα. Το να πω ότι λυπάμαι που βρίσκεται στη Δ' Εθνική είναι πολύ λίγο. Με πληγώνει. Δεν ήμουν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Δεν του αξίζει αυτό που του συνέβη. Το γνωρίζουν ακόμα και αυτοί που τον έριξαν. Ο Ηρακλής θα μπορούσε να βρίσκεται στη Σούπερ Λίγκα. Το καλοκαίρι εγώ, ο Κωφίδης και ο Παπαϊωάννου κάναμε την προσπάθειά μας, θεωρώντας ότι θα αποτρέπαμε τους ανθρώπους από το λάθος που πήγαιναν να κάνουν και τελικά έκαναν".

Τι δεν πήγε καλά τότε;

"Πόση σημασία έχει; Μπορώ να καταλογίσω ευθύνες και να μιλήσω με βαριές κουβέντες για εκείνο το διάστημα. Δεν θα το κάνω. Δεν έχει να κερδίσει τίποτα ο Ηρακλής".

Αρκετοί είπαν τότε, πως "αν τα όργανα της ΕΠΟ συμπεριφέρονται αγενώς σε ένα θρύλο όπως ο Χατζηπαναγής και σε προσωπικότητες όπως ο Κωφίδης και ο Παπαϊωάννου, δεν υπάρχει ελπίδα". Εσείς τι λέτε;

"Αφήνω τον κόσμο να τους κρίνει. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Για μένα αυτό το θέμα έχει κλείσει και δεν θέλω να μιλάω άλλο γι' αυτό".

Football League ή Δ' Εθνική;

"Εδώ που φτάσαμε δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Εγώ θα ήθελα να είναι ο Ηρακλής στη Σούπερ Λίγκα, αλλά ξέρω ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί…».

Να πάμε σε μία άλλη κρίση; Στην κρίση που περνάει η Ελλάδα; Θα τα καταφέρει;

"Με ποιο κόστος; Αυτό που βλέπω είναι κόσμο να υποφέρει. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μία χώρα είναι να υποφέρουν οι πολίτες της, και στην πατρίδα μας ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει επιστρέψει στη φτώχεια. Αν διασωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, αλλά καταστραφεί ο πληθυσμός της, δεν θα τα έχει καταφέρει. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να διασωθούν και οι δύο. Για την ώρα αυτό δεν συμβαίνει και το ανησυχητικό είναι ότι η κατάσταση όσο πάει χειροτερεύει για τον κόσμο".

Αν είχατε την ευκαιρία να συναντηθείτε με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον είχατε απέναντί σας, τι θα του λέγατε; Τι θα του ζητούσατε να κάνει;

"Από τον πρωθυπουργό θα ζητούσα το προφανές: θα ζητούσα να δείξει οίκτο προς τον απλό κόσμο και να τον αφήσει να ζήσει. Να μη βάλει άλλους φόρους σε αυτούς. Να μη ζητά χρήματα από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν. Από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν να αγοράσουν ακόμα και βασικά αγαθά της καθημερινότητας. Που δεν έχουν να φάνε. Δεν είναι ντροπή να λέμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν φτωχοί και άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε ή που υποσιτίζονται. Ντροπή είναι να μην αφήνεις αυτούς τους ανθρώπους να ζήσουν αξιοπρεπώς".

Ποιο είναι το χειρότερο που ακούσατε για την κρίση;

"Διάβασα κάπου, δεν θυμάμαι πού, ότι έχουν εμφανιστεί λιποθυμίες παιδιών σε σχολεία εξ αιτίας του υποσιτισμού. Δεν θέλω να το πιστέψω ότι συμβαίνει. Λατρεύω τη χώρα μου και δεν θέλω να χρεοκοπήσει, αλλά νοιάζομαι και για τους συμπατριώτες μου, και οι πολιτικοί οφείλουν να κατανοήσουν ότι διάσωση της χώρας με χρεοκοπία των πολιτών, που φτάνει στα όρια της εξαθλίωσης, δεν γίνεται".

Τι γνώμη έχετε για το φετινό πρωτάθλημα;

"Ο Ολυμπιακός εμφανίζεται πιο πλήρης ως ομάδα και πιο έτοιμος. Ο Παναθηναϊκός δείχνει να επηρεάζεται από τις διοικητικές εκκρεμότητές του. Η ΑΕΚ δεν ξέρω αν θα αντέξει ή αν θα λυγίσει από τα οικονομικά της προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ είναι δεμένος και αποδίδει καλά για το διάστημα που διανύουμε, αλλά σαν κάτι να του λείπει. Ο Αρης απογοητεύει, αλλά έχει δυνατότητες, και από τον Ατρόμητο περιμένω να δω αν η καλή του εκκίνηση είναι πυροτέχνημα ή θα έχει και συνέχεια".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags