28/01/11 - 20:17

Προαποφασισμένη η απόφαση για τους Μεσογειακούς

Το Υπουργείου Πολιτισμού απαντά στις κατηγορίες για την αφαίρεση των Μεσογειακών αγώνων από την Ελλάδα.

Προαποφασισμένη η απόφαση για τους Μεσογειακούς
43.038views 0shares

Κακός χαμός δημιουργήθηκε την Παρασκευή μετά την απόφαση της ΔΕΜΑ να μην πραγματοποιηθούν οι Μεσογειακοί αγώνες στη Θεσσαλία.

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι η απόφαση της ΔΕΜΑ ήταν προειλλημένη, ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για το πολυδάπανο σχέδιο της…

«Δεν έγινε δεκτός από τη ΔΕΜΑ ο εξορθολογισμένος προϋπολογισμός για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η σημερινή απόφαση της ΔΕΜΑ ήταν στην ουσία προειλημμένη και δεν είναι τυχαίο ότι ανακοινώνεται μόλις λίγες μέρες μετά τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τη διεθνή επιτροπή. Μια πρόταση υπεύθυνη με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία εξορθολόγιζε τις υπέρογκες δαπάνες που προέβλεπε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και περιόριζε το συνολικό κόστος των Μεσογειακών Αγώνων από 358.000.000 ευρώ σε 126.000.000 ευρώ.

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε αποσαφηνίσει ότι θα εγγυηθεί την άριστη διεξαγωγή των αγώνων με σημαντικά μειωμένο κόστος και με ταυτόχρονη επένδυση στη δημιουργία υποδομών, στην τουριστική ανάπτυξη και στην προβολή της Θεσσαλίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για “φιέστες”», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ