30/01/11 - 10:22

«Ήταν… σπαθί η Ντόρα!»

Ως βουλευτής είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην πολιτική ζωή του τόπου, όπως σχολίασε ο ίδιος σε δηλώσεις του. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε Σαμαρά, Ντόρα αλλά και τα προβλήματα της χώρας.

«Ήταν… σπαθί η Ντόρα!»
54.844views 0shares

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα δανεισμού φέρεται να επέρριψε στην κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Στο μεταξύ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει ως βουλευτής, αναφέροντας ότι το σκέφτεται.

Στο περιοδικό Crash του Γιώργου Τράγκα φιλοξενείται συνομιλία του πρώην πρωθυπουργού με το δημοσιογράφο, όπου ο Κώστας Καραμανλής εκφράζει την απαισιοδοξία του για τις εξελίξει στην οικονομία και την πολιτική ζωή.

«Για ποια μέτρα μιλάνε τώρα αυτοί που έφευγαν από τα τραπέζια του διαλόγου;» σημείωσε, απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο.

Σε ό,τι αφορά την κρίση που περνά η οικονομία και τις ευθύνες τις προηγούμενης κυβέρνησης, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο ίδιος και το επιτελείο του είχαν γνώση της κατάστασης. Ωστόσο, ο Κώστας Καραμανλής μιλούσε για ήπια προσαρμογή επειδή, όπως σημειώνεται, τότε υπήρχε κρίση ελλείμματος και όχι δανεισμού.

Φέρεται να επικροτεί το έργο Σαμαρά, ενώ αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει πως «δεν ήταν λούκι κανενός και ότι ήταν "σπαθί" όσο ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών».

Ο Κώστας Καραμανλής, ερωτηθείς για τη Siemens και όσα αποκαλύφθηκαν από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, δεν φαίνεται να έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα, ενώ πολλά θεωρεί αναξιόπιστα. «Μερικά από όσα διάβασα είναι βλακείες», φέρεται να είπε στο δημοσιογράφο.

«Πίστευα ότι δεν με αγγίζει ηθικά το ζήτημα του Βατοπεδίου. Πήγαινε να δεις τώρα που μένει ο Αγγέλου και θα καταλάβεις. Σίγουρα έγιναν λάθη», φέρεται να είπε, αναφερόμενος στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια, εξέφρασε την επιθυμία να γράψει ένα βιβλίο, το οποίο θα είναι όμως ιστορική αφήγηση, ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να ασχοληθεί με την οικογένειά του και περισσότερο με τα παιδιά του Αλέξανδρο και Αλίκη.

Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού απέδωσαν το δημοσίευμα σε «αποσπασματική απόδοση μιας μακράς ιδιωτικής συνομιλίας από τις πολλές που κάνει ο ΚώσταςΚαραμανλής με ανθρώπους που γνωρίζει και ζητούν να τον δουν».

Πηγή: cosmo.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ