Facebook Pixel Ο Ανατολάκης καρφώνει την τρόικα!
Life
| 2011-12-12 22:38:00

Ο Ανατολάκης καρφώνει την τρόικα!

Ο Ανατολάκης καρφώνει την τρόικα!

Αν και έχει βάλει σε ένα παπούτσι τα πόδια όλων των Ελλήνων, το ΔΝΤ, για την ακρίβεια οι εκπρόσωποί του στην Αθήνα, φαίνεται ότι απολαμβάνουν μία ιδιότυπη ασυλία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑΟΣ, Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος επανέρχεται στο θέμα των παρατυπιών του αυτοκινήτου των εκπροσώπων του ΔΝΤ με νέα ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Ανατολάκης αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκτελωνίστηκε ως συμβατικό και όχι ως θωρακισμένο, με συνέπεια το Κράτος να μην εισπράξει τον αντίστοιχο ΦΠΑ.

Επισημαίνει ακόμα ότι εφόσον η κατασκευάστρια εταιρία δεν βγάζει θωρακισμένα αυτοκίνητα η μετατροπή αναλήφθηκε από άλλη εξειδικευμένη εταιρεία και σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης του οχήματος, δηλαδή το ΔΝΤ, έπρεπε να το δηλώσει κατά τον εκτελωνισμό, προσκομίζοντας το σχετικό τιμολόγιο. Ωστόσο, δεν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκτελωνίστηκε ως συμβατικό μοντέλο.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ υπογραμμίζει επίσης ότι αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι οι εργασίες θωράκισης κοστίζουν τουλάχιστον 100.000 ευρώ, διαπιστώνει κανείς ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχασε …έσοδα από 23.000 ως και 92.000 ευρώ και μάλιστα σε μια περίοδο που οι μισθωτοί και συνταξιούχοι Έλληνες δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν φόρους και εισφορές.

ΠΗΓΗ: star.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags