12/02/11 - 15:15

Αν δεν επανεκλεγούν θα δουλέψουν;

Εδώ και χρόνια γίνεται μεγάλη κουβέντα για το αν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μας έχουν εργαστεί στην ζωή τους πριν καθίσουν στα έδρανα του κοινοβουλίου.

Αν δεν επανεκλεγούν θα δουλέψουν;
30.812views 0shares

Επίσης γνωστό σε όλους μας είναι ότι το επαγγελματικό παρελθόν πολλών από αυτούς δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο κυρίως γιατί οι ίδιοι δεν το ξεκαθαρίζουν.

Όταν προχθές ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος µίλησε για συντεχνίες της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης του πολυνοµοσχεδίου για τις αλλαγές στην Υγεία, εννοούσε βασικά τις έξι οµάδες βουλευτών που σε επαγγελματικό επίπεδο υπερκαλύπτουν τα 2/3 της Βουλής. Έτσι σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι ίδιοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας, τα πρωτεία κατέχουν οι δικηγόροι (66) και έπονται οι απόφοιτοι Πολυτεχνείου (44), οι ιατροί και φαρµακοποιοί και οι οικονοµολόγοι (από 39). Ακολουθούν μετά οι ισοδύναμες «ομάδες» των δηµοσιογράφων και των εκπαιδευτικών (από 26).

Οι υπόλοιποι αποτελούνται από, επιχειρηµατίες με 15 βουλευτές, δηµοσίους υπαλλήλους ή έχοντες κάποια σχέση µε τον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα 14, άλλοι 11 έχουν την ιδιότητα του πανεπιστηµιακού δασκάλου, 5 επιµένουν ότι είναι αγρότες όπως και άλλοι τόσοι αυτοχαρακτηρίζονται ιδιωτικοί υπάλληλοι, 3 είναι ηθοποιοί και από ένας κοινωνιολόγος, οικοδόµος, συγγραφέας, διπλωµάτης και ποδοσφαιριστής.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο newsday.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ