Facebook Pixel Sportdog.gr | H TAINIA LEGO 2 (LEGO MOVIE 2)
Life
| 2019-02-04 13:09:00

H TAINIA LEGO 2 (LEGO MOVIE 2)

Sportdog Team
H TAINIA LEGO 2 (LEGO MOVIE 2)

Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες 14 Φεβρουαρίου 2019 από την Tanweer.

 

Σκηνοθεσία: Μάικ Μίτσελ
Σενάριο: Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ
Ακούγονται: Κρις Πρατ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Γουίλ Αρνέτ, Άλισον Μπρι, Νικ Όφερμαν, Τσάρλι Ντέι
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται Τζίνη Παπαδοπούλου, Σταύρος Σιούλης, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Κακούρης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Φώτης Πετρίδης, Θάνος Λέκκας.

Διεύθυνση Κινουμένων Σχεδίων: Τρίσα Γκαμ
Σχεδιασμός Παραγωγής: Πάτρικ Μαρκ Χάνενμπεργκερ
Μοντάζ: Κλέρ Νάιτ
Μουσική: Μαρκ Μαδερσμπάου
Διάρκεια: 106’

To πολυαναμενόμενο σίκουελ της παγκόσμιας εμπορικής επιτυχίας έρχεται με ακόμα περισσότερη δράση, ακόμα περισσότερα τουβλάκια, πιο πολλά ξεκαρδιστικά αστεία και αξέχαστους χαρακτήρες. 
Η ταινία LEGO 2 βρίσκει τους αγαπημένους ήρωες του Μπρίκσμπουργκ αντιμέτωπους με διαγαλαξιακές απειλές και νέους αλλοπρόσαλλους χαρακτήρες που διανθίζουν τη θεότρελη, σουρεαλιστική και απολαυστική αυτή εμπειρία κινουμένων σχεδίων. Το σενάριο υπογράφουν οι δημιουργοί της πρώτης ταινίας Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ταλαντούχος Μάικ Μίτσελ (Trolls).

Σύνοψη
 Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που όλα κυλούσαν ήρεμα. Όμως τώρα οι πολίτες του Μπρίκσμπουργκ αντιμετωπίζουν μια τεράστια νέα απειλή: οι εισβολείς LEGO DUPLO® από το διάστημα καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους με αστραπιαία ταχύτητα. Ο αγώνας για να τους νικήσουν και να αποκαταστήσουν το σύμπαν της LEGO, θα στείλει τους Έμμετ, Λούσι, Μπάτμαν και την υπόλοιπη παρέα σε απομακρυσμένους, ανεξερεύνητους κόσμους, συμπεριλαμβανομένου ενός παράξενου γαλαξία με φανταστικούς πλανήτες, αλλόκοτους κατοίκους και κολλητικά τραγούδια. Η περιπέτεια θα δοκιμάσει το θάρρος τους, την επινοητικότητα και τις δεξιότητες τους στο κτίσιμο, ενώ, ταυτόχρονα, θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσο ξεχωριστοί είναι.

Εκεί που κανένα τουβλάκι δεν έχει φτάσει μέχρι τώρα…

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που σε μια πόλη με το όνομα Μπρίκσμπουργκ, ένας πολύ φιλικός, ζωηρός και αιώνια αισιόδοξος τύπος που ακούει στο όνομα Έμμετ  άλλαξε τη ζωή του εντελώς και έγινε ο ήρωας μιας τεράστιας εμπορικής επιτυχίας. Αφού ξεπέρασε κάθε δισταγμό και μία καταφανή έλλειψη οποιασδήποτε δεξιότητας ή εμπειρίας, αυτή η μικροσκοπική φιγούρα με το χτυπητό πορτοκαλί γιλέκο ακολούθησε το πεπρωμένο του και, με τη βοήθεια των φίλων του, έσωσε την πόλη και κέρδισε την καρδιά της Λούσι. Πέντε χρόνια μετά, συνεχίζει να είναι χαμογελαστός και να πίνει τον καφέ του με 25 κύβους ζάχαρη κάθε μέρα. Όλα τα υπόλοιπα, όμως, έχουν καταρρεύσει. Η αιφνιδιαστική εισβολή των Duplo έχει ισοπεδώσει το Μπρίκσμπουργκ που μοιάζει πια με έρημο μετά-αποκαλυπτικό τοπίο.

«Όλοι έχουν ωριμάσει, έχουν γίνει πιο γκρινιάρηδες, πιο σκληροί» λέει ο Κρίστοφερ Μίλερ, ένας από τους αρχιτέκτονες της κινηματογραφικής σειράς LEGO, που επιστρέφει μαζί με τον Φιλ Λορντ ως σεναριογράφος της νέας ταινίας. «Όλοι, εκτός από τον Έμμετ, φυσικά. Παραμένει ο αφελής και αισιόδοξος τύπος που ήταν πάντα».

Αλλά, όλα θα αλλάξουν, εξαιτίας της απαγωγής της καλύτερης του φίλης Λούσι και των άλλων φίλων του. Ο Έμμετ θα αναγκαστεί να ξαναγίνει ήρωας και να ταξιδέψει στα πέρατα του σύμπαντος για να τους σώσει, με τον δικό του τρόπο. «Η ταινία έχει πολλή δράση και μοναδικούς χαρακτήρες και όλα τα στοιχεία μιας θεότρελης κωμωδίας που περιμένει κανείς από τον Κρις και τον Φιλ. Ο Έμμετ ξεκινάει με θάρρος και απόλυτη αφοσίωση, αλλά δεν έχει ιδέα πού πηγαίνει. Έχει ό,τι άρεσε στην πρώτη ταινία και ακόμα περισσότερα» επισημαίνει ο σκηνοθέτης Μάικ Μίτσελ.

Αν και στέκεται μόνη της, η ταινία χτίζει πάνω στην πρώτη, συγκεντρώνοντας την παρέα με τους πληθωρικούς χαρακτήρες που αγάπησε το κοινό: το δίδυμο του τρυφερού Έμμετ με τη ζόρικη Λούσι, τον ξεκαρδιστικό Μπάτμαν, την απρόβλεπτη Γατούλα, τον Σιδερογένη και τον διαστημικό Μπένι. 

Η ταινία συστήνει, φυσικά, καινούριους χαρακτήρες που προκαλούν τα όρια των παλιότερων και τους φτάνουν στα άκρα. Ανάμεσα τους είναι η αστεία Βασίλισσα Τσαπερδόνα, η στρατηγός Γλυκιά Συμφορά και ο αινιγματικός διαστημικός καουμπόι Ρεξ ο Ατρόμητος. Όλοι μαζί θα στείλουν το κοινό σε ένα ξεχωριστό διαγαλαξιακό ταξίδι σε πρωτόγνωρους κόσμους.

Η ταινία σφύζει από χρώματα, μαγεία και μουσική που παραπέμπει σε ένα ατελείωτο πάρτι. «Έχουμε πολλά τραγούδια και η ιστορία έχει παιχνιδιάρικο ύφος» λέει ο Λορντ.

Παράλληλα, οι δημιουργοί τιμούν τις αξίες που σηματοδοτούν την ίδια τη μάρκα LEGO: δημιουργικότητα, ομαδικότητα και παιχνίδι ανεξαρτήτως του ποιος είσαι, πού βρίσκεσαι και πόσο κεράκια σβήνεις στην τούρτα σου. Ειδικά σε αυτή την ιστορία με τόσους χαρακτήρες η συνεργασία είναι στο προσκήνιο.
«Έχω δύο παιδιά και όταν τα τσακώνονται είναι χάλια, αλλά όταν τα βρίσκουν, είναι μαγικά» λέει ο Μίτσελ. «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι καλύτερα να παίζουμε ή να συνεργαζόμαστε με τον άλλον, γιατί η δημιουργικότητα και η απόλαυση μεγαλώνουν». Η ταινία, άλλωστε, επιστρατεύει την ίδια μοναδική τεχνική που απολαύσαμε στην πρώτη ταινία, όπου κάθε χαρακτήρας, κάθε σκηνικό, οικοδόμημα ή όχημα είναι ψηφιακά χτισμένο, τουβλάκι πάνω σε τουβλάκι, σαν να τα έχουν συναρμολογήσει χέρια. «Η συνεργασία με το τμήμα του κινούμενου σχεδίου ήταν μία σπουδαία εμπειρία για μένα. Η ιδέα της συνεργασίας είναι σίγουρα κεντρική στην ιστορία μας» καταλήγει ο σκηνοθέτης. 

Παλιοί Φίλοι, Νέες Προκλήσεις

EMMET (Κρις Πρατ)
Ο Έμμετ Μπρικόφσκι εξακολουθεί να είναι ο πιο αισιόδοξος, περιποιητικός τύπος στην πόλη, και ο μόνος που πιστεύει ότι όλα είναι καταπληκτικά. Αλλά η θετική του διάθεσή ίσως να μην είναι αρκετή για τη ζωή στον σκοτεινό νέο κόσμο του Apocalypseburg. Ο Έμμετ, πρωταγωνιστής και σπέσιαλ χαρακτήρας της αρχικής ιστορίας, μπορεί να χρειάζεται να σκληρύνει και να αλλάξει σιγά σιγά, αν θέλει να χτίσει μια τέλεια, ευτυχισμένη ζωή με την κολλητή του φίλη Λούσι.

ΛΟΥΣΙ-ΖΟΡΙΚΗ (Ελίζαμπεθ Μπανκς)
Η Λούσι κτίζει με θέληση και δύναμη. Είναι αποφασιστική, έχει ηγετικές ικανότητες και πάντα πολεμά γι’ αυτά που πιστεύει. Αγαπά όλα εκείνα που κάνουν τον Έμμετ ξεχωριστό, όπως την καλοσύνη και την αισιοδοξία του, καθώς και το γεγονός ότι βάζει 25 κύβους ζάχαρη στον καφέ του. Όμως από τότε που οι εισβολείς LEGO® DUPLO® διέλυσαν την πόλη της, φοβάται ότι αυτά του τα χαρίσματα δεν θα τον βοηθήσουν να επιβιώσει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Στην πραγματικότητα όμως, θα πρέπει να ξαναβρεί αυτά τα χαρακτηριστικά στον ίδιο της τον εαυτό, αν θέλει να γίνει η ηρωίδα, στην οποία όλοι ελπίζουν. 

ΡΕΞ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Πρατ)
Ο Ρεξ είναι ένας εξαιρετικά cool, σκληρoτράχηλος ήρωας, που πετάει στο διάστημα, με το προσωπικό του διαστημόπλοιο και με το πλήρωμά του. Είναι όλα εκείνα που δεν είναι ο Έμμετ: σίγουρος για τον εαυτό του, έμπειρος στο να ελίσσεται. Ισχυρίζεται ότι η φράση "δεν μετανιώνω" είναι δικής του έμπνευσης, αλλά δυστυχώς δεν την έχει πατεντάρει. Επίσης, είναι ο εφευρέτης του deconstructionator, μιας μηχανής ικανής να διαλύσει τα πάντα. Ο Ρεξ είναι ο Μάστερ της Καταστροφής.

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΣΑΠΕΡΔΟΝΑ (Τίφανι Χάντις)
Ως βασίλισσα του μακρινού συστήματος Σίσταρ, η Τσαπερδόνα είναι μία ανατρεπτική ηγέτιδα που έχει ένα μυστικό σχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει τις ζωές του Έμμετ, της Λούσι και όλων των φίλων τους. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν βάσει των σχεδίων της, χρησιμοποιεί τραγούδια και χορευτικά νούμερα για να περάσει το δικό της, 

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΜΦΟΡΑ (Στέφαν Μπέατριζ)
Είναι η κυβερνήτης της Βασίλισσας Τσαπερδόνας, μία μασκοφόρα πιλότος από το σύστημα Σίσταρ, που συλλαμβάνει τους φίλους του Έμμετ. Ρίχνει πυρομαχικά με τη μορφή αυτοκόλλητων αστεριών και καρδιών, τα οποία βγάζουν χαριτωμένες φράσεις με τσιριχτή φωνή, πριν εκραγούν. Το όνομά της μπορεί να είναι "γλυκό", αλλά αυτός ο πόλεμος την έχει κάνει πολύ σκληρή.

ΜΠΑΤΜΑΝ (Γουίλ Άρνετ)
Ακριβώς το ίδιο σκοτεινός, σαρκαστικός και εγωκεντρικός, όπως πάντα, αλλά και εξίσου αγαπητός, αυτός ο υπερ-cool super ήρωας είναι πάντα έτοιμος να σώσει τον κόσμο. Είναι ελαφρώς καλύτερος στο να λειτουργεί ομαδικά, από ό, τι ήταν στο παρελθόν, αρκεί όλοι να παίρνουν το μήνυμα ότι εκείνος είναι ο αρχηγός και ότι είναι τέλειος από όλες τις απόψεις! Προφανώς…

ΜΟΝΟΚΕΡΟΥΛΑ ΟΥΛΤΡΑ-ΓΑΤΟΥΛΑ (Άλισον Μπρι)
Εξακολουθεί να αγαπά το γκλίτερ και όλα τα γλυκά και χνουδωτά πράγματα, παρόλο που έχει καλλιεργήσει και τη σκληρή της  -Apocalypseburg - πλευρά της. Η εσωτερική της οργή τη μετατρέπει σε μία υπερμεγέθη πολεμική μηχανή, που βρυχάται. 

ΣΙΔΕΡΟΓΕΝΗΣ (Νικ Όφερμαν)
Αυτός ο πάντα έτοιμος για μάχη – αλατισμένος- πειρατής έχει ακόμα μυαλό στο κεφάλι του. Ο Σιδερογένης χτίζει συνεχώς το σώμα του, το οποίο είναι από τη μία κομμάτι ενός πειρατικού πλοίου και από την άλλη ένα πολυεργαλείο που αποτελείται από διάφορα χρήσιμα αξεσουάρ,  όπως σπαθιά, κανόνια και ένα βραχίονα εκτόξευσης καρχαριών.

ΜΠΕΝΙ (Τσάρλι Ντέι)
Διασκεδαστικός, εφευρετικός και πάντα έτοιμος να βοηθήσει τους φίλους του όταν μπορεί, ο Μπένι εξακολουθεί να είναι ένας διαστημικός τύπος με σπασμένο κράνος. Ο Μπένι είναι περισσότερο ευτυχισμένος όταν είναι μέσα σε ένα διαστημόπλοιο, όταν κατασκευάζει ένα διαστημόπλοιο, όταν μιλά για διαστημόπλοια ή απλά σκέπτεται διαστημόπλοια…

ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΝΑΚΙ (Αρτούρο Κάστρο)
Υπηρέτης και υπεύθυνος εκδηλώσεων της βασίλισσας Τσαπερδόνας. Με τόσο πολλή δουλειά και οργάνωση σε όλη τη μεγάλη αυτοκρατορία της Τσαπερδόνας, το υπερ-αποτελεσματικό Παγωτό Χωνάκι μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο απότομο, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι κανείς δεν είναι καλύτερος στο να διακόπτει στην ψύχρα μία συνομιλία όταν θεωρεί ότι έχει ακούσει αρκετά.

Από το Apocalypseburg  μέχρι το ηλιακό σύστημα
 
Αφού χρησιμοποιήθηκαν πάνω από τρία εκατομμύρια ψηφιακά LEGO τουβλάκια για την πρώτη ταινία, το καθένα με τον δικό του φωτισμό, η επόμενη ταινία έρχεται με ακόμα περισσότερα τουβλάκια και χρώματα. Πολλά από αυτά έχουν τις δικές τους γρατζουνιές και θυμίζουν πραγματικά παιχνίδια, δίνοντας τον αέρα τις αυθεντικότητας. Στη νέα ταινία, οι ήρωες κυκλοφορούν πια στο ερημωμένο Apocalypseburg και είναι πιο φθαρμένοι, αφού ακόμα και οι τιράντες του Έμμετ είναι πιο χαλαρές.

Το Apocalypseburg είναι ένα σουρεαλιστικό τοπίο που θυμίζει το Mad Max. Ένα μέρος όπου κυκλοφορούν θωρακισμένα οχήματα με σκασμένα λάστιχα και χαλασμένες εξατμίσεις που βγάζουν καπνό και φλόγες. Από αυτό το παρακμιακό τοπίο, η ταινία εκσφενδονίζεται στο διάστημα και καταλήγει σε έναν γαλαξία με 11 διαφορετικούς πλανήτες και περιβάλλοντα. Ανάμεσα τους είναι και η Πόλη της Αρμονίας, όπου όλοι είναι 100% αξιαγάπητοι και όλα είναι καθαρά και όμορφα, εκτός από την πρωτόγονη ζούγκλα που κατοικείται από κάτι παράξενα και πεινασμένα φυτά. Και έναν πλανήτη, όπου τεράστιες στοίβες από ζωηρά χρωματιστά τουβλάκια μπαίνουν σε μία τάξη. 

«Λάτρεψα την πρώτη ταινία και ήταν συναρπαστικό για μένα να βρεθώ στο σύμπαν της LEGO, που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στο σινεμά, γιατί είναι τεράστιο» λέει ενθουσιασμένος ο σκηνοθέτης. 

Παραλειπόμενα

Ο Έμμετ πίνει τον καφέ του με 25 κουταλιές ζάχαρη. Και μία δόση αφρόγαλα.

Η Λούσι πίνει τον καφέ της με 0 κουταλιές ζάχαρη. Ο καφές της είναι σκέτος. Πιο σκέτος δεν γίνεται.

Το σπίτι των ονείρων της Λούσι και του Έμμετ έχει ένα δωμάτιο με τηλεόραση, ένα με τραμπολίνο, έναν στύλο πυροσβεστικής, μία νεροτσουλίθρα και ένα δωμάτιο αφιερωμένο στην κατανάλωση βάφλας.

Ο Κρις Πρατ δανείζει τη φωνή του στον Έμμετ και τον Ρεξ.

Το 1997, οι σεναριογράφοι Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ συνάντησαν τον σκηνοθέτη Μάικ Μίτσελ, όταν μετακόμισαν στο παλιό του γραφείο.Μόλις άρχισαν να μιλάνε, σύντομα κατάλαβαν ότι μοιράζονται πολλά κοινά ενδιαφέροντα.

Η Βασίλισσα Τσαπερδόνα εμφανίζεται με 40 διαφορετικές φορεσιές.

Η χρωματική παλέτα των μικρών τούβλων της ταινίας χρησιμοποιεί 76 χρώματα της LEGO, ανάμεσα τους και ένα καινούριο που εμφανίζεται για πρώτη φορά.

Οι χαρακτήρες της ταινίας ανέρχονται στους 523.

Ο Σιδερογένης είναι ο μεγαλύτερος χαρακτήρας με 251 τουβλάκια.

Τα περισσότερα τουβλάκια που «έπαιξαν» σε μία σκηνή ήταν 161.737.777.

Η μεγαλύτερη έκρηξη με τουβλάκια έφτασε το 1,5 εκατομμύριο κομμάτια.

Η σκηνή έναρξης της ταινίας περιλαμβάνει 120,884 πεζούς, 1.438 οχήματα, ένα τζετ και ένα ελικόπτερο. 

Η αρμάδα στο τέλος της ταινίας περιλαμβάνει 36 πλοία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags