Facebook Pixel Sportdog.gr | Όλα όσα μπορεί να στραβώσουν στο ρεβεγιόν και πώς θα τα αντιμετωπίσεις
Life
| 2019-12-31 22:46:00

Όλα όσα μπορεί να στραβώσουν στο ρεβεγιόν και πώς θα τα αντιμετωπίσεις

Sportdog Team
Όλα όσα μπορεί να στραβώσουν στο ρεβεγιόν και πώς θα τα αντιμετωπίσεις

Οδηγός επιβίωσης στο εορταστικό τραπέζι.

Κάποιες φορές, ακόμη και στις γιορτές, μπορεί να βγει αληθινό το χειρότερο σενάριο. Αυτό που παίζει λούπα στο μυαλό σου και τελικά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να διορθώσεις την κατάσταση.

Πάμε λοιπόν:

Μόλις έκαψες το δείπνο

Αν έκαψες σούπα, σάλτσα ή μαγειρευτό κρέας, είναι χαμένη υπόθεση. Δεν επιδέχεται διόρθωσης. Πάει απλά στον κάδο σκουπιδιών και πάμε πάλι από την αρχή. Αν, όμως, έκαψες τη γαλοπούλα, μπορείς να κόψεις το καμένο κομμάτι. Εναλλακτικά, ξύσε με ένα μαχαιράκι την καμένη επιφάνεια και μετά σέρβιρε. Αν έχεις κάψει μακαρόνια ή ρύζι, πέτα τα καμένα μέρη και σέρβιρε τα υπόλοιπα.

Ένας καλεσμένος έχυσε το κρασί του στο χαλί

Χωρίς πανικό και χωρίς να αρχίσεις να σιχτιρίζεις φυσικά, φρόντισε να καθαρίσεις όσο μπορείς εκείνη την ώρα τον λεκέ και μετά χρησιμοποίησε ένα κατάλευκο ύφασμα ή ένα σφουγγαράκι για τα πιάτα προκειμένου να τρίψεις πάνω του το εξής μείγμα: μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό για τα πιάτα και δύο καυτά ποτήρια νερό. Όταν ο λεκές φύγει, ξέπλυνε με κρύο νερό.

Ξέχασες να πάρεις πάγο

Βασικό για όλα τα ποτά πλην του κρασιού και της μπίρας. Ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, μπορείς να βασιστείς σε τρία σημεία για να διορθώσεις την ατυχία (ή μάλλον την αφηρημάδα): στα μεγάλα περίπτερα, τις κάβες και σε κάποια μίνι-μάρκετ. Αν δεν υπάρχει κάποιος για ν' αφήσεις στο πόδι σου, ζήτησε από ένα καλό φίλο που θα παραστεί στο γεύμα να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα από τα παραπάνω.

Κάποιος πνίγεται

Διατήρησε την ψυχραιμία σου. Τύλιξε τα χέρια σου γύρω από τη μέση του, σφίξ’ τα σε γροθιά και τοποθέτησέ τα έτσι ώστε οι αγκώνες σου να σχηματίσουν ένα τρίγωνο πάνω από την κοιλιά του. Ένωσε τις γροθιές σου και σπρώξε δυνατά μέχρι ο υποψήφιος για πνίξιμο να μπορέσει να πάρει ανάσα. Άσ’ τον να σε ευχαριστήσει που του έσωσες τη ζωή.

Τελικά, η θεία ήταν αλλεργική στα φιστίκια

Το αν έχει υποστεί αλλεργικό σοκ, θα το καταλάβεις από την δύσπνοια, την τάση για εμετό ή το βάρος στο στήθος. Φυσικά, θα υπάρχουν και γενικευμένα εξανθήματα στο δέρμα. Το παραπάνω παράδειγμα είναι ένας καλός λόγος για να έχεις πάντα στο σπίτι σου αντισταμινικά (σε οποιαδήποτε μορφή) ή συσκευές αυτόματης έκχυσης αδρεναλίνης (βλέπε EpiPen).

Μεθυσμένοι προσκεκλημένοι αρχίζουν να παίζουν μπουνιές

Επειδή όταν κάποιος είναι μεθυσμένος δεν έχει συναίσθηση τι του γίνεται, προς Θεού, μην μπεις στη μέση. Το τελευταίο πράγμα που θες είναι να καταλήξεις με βουλωμένο μάτι στο ίδιο σου το πάρτι. Μπες όμως δυναμικά στον καβγά κι ας είσαι έξω από αυτόν. Απλά πιάσε το πλησιέστερο ποτήρι και γέμισε το με παγωμένο νερό. Ύστερα ξεκίνα να το πετάς στα μούτρα του πιο μεθυσμένου. Επανάλαβε μέχρι να «ξεκολλήσει». Φυσικά αστειευόμαστε. Τι κάνεις στο υποτιθέμενο αυτό σενάριο; Επιστρατεύεις και τους υπόλοιπους κολλητούς και προσπαθείτε να τους χωρίσετε και να τους λογικέψετε. Άγιες μέρες, κρίμα δεν είναι να χαλάτε τις καρδιές σας;

 

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags