Facebook Pixel Sportdog.gr | Αγοράζοντας τηλεόραση την Black Friday: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Life
| 2018-11-16 13:01:00

Αγοράζοντας τηλεόραση την Black Friday: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αγοράζοντας τηλεόραση την Black Friday: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τι πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου όμως προκειμένου να πετύχεις διάνα στις αγορές σου και να εξασφαλίσεις το καλύτερο δυνατό deal τηλεόρασης;

 

Με τη Black Friday να πλησιάζει… απειλητικά, οι καταναλωτές προετοιμάζονται ελέγχοντας ξανά και ξανά τις λίστες τους. Αν και κατά τη διάρκεια της εν λόγω ημέρας περιόδου οι προσφορές που μπορεί να βρει κανείς καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το φάσμα της αγοράς, οι τηλεοράσεις συνιστούν διαχρονικά μία από τις ελκυστικότερες κατηγορίες.

Οι εκπτώσεις στις τηλεοράσεις είναι συνήθως εντυπωσιακές, φτάνοντας στα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα ακόμα και σε τετραψήφια, διόλου ευκαταφρόνητα νούμερα, καθιστώντας έτσι την αγορά της τηλεόρασης που πάντα ονειρευόσουν ιδιαίτερα συμφέρουσα. Κατά τη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής, του θεσμού που πρώτα τα Public έφεραν στην Ελλάδα, μπορείς να πετύχεις εκπληκτικές περιπτώσεις βάσει τιμής/απόδοσης, όποιος κι αν είναι ο προϋπολογισμός σου, όποιες κι αν είναι οι απαιτήσεις σου.

Τι πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου όμως προκειμένου να πετύχεις διάνα στις αγορές σου και να εξασφαλίσεις το καλύτερο δυνατό deal τηλεόρασης;

Καθόρισε τους στόχους σου

Μοντέλο στις 32 ή μήπως στις 75 ίντσες; Τηλεόραση για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο; Το σπίτι ή το χωριό; Σινεφίλ, παθιασμένος gamer ή τίποτα από τα δύο; Τα παραπάνω είναι ερωτήματα στα οποία θα κληθείς να απαντήσεις προκειμένου να καθορίσεις τις ανάγκες σου. Τη Black Friday θα πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου πως πολλές προσφορές αφορούν μικρά αποθέματα γι’ αυτό θα πρέπει να κινηθείς γρήγορα. Οριοθέτησε το budget και την κατηγορία της τηλεόρασης που ψάχνεις και ιδανικά ρίξε μια ματιά νωρίτερα για μοντέλα που πιθανώς θα σε ενδιέφεραν. Έτσι, θα είσαι σε θέση να κινηθείς ταχύτατα με το που εμφανιστούν οι πρώτες προσφορές.

Μήπως ήρθε η ώρα για μία OLED;

Οι OLED τηλεοράσεις αποτελούν αυτή τη στιγμή ό,τι πιο ελκυστικό έχει να επιδείξει η κατηγορία με εκπληκτική ποιότητα εικόνας, μοναδικές χρωματικές παλέτες και βαθύ μαύρο. Ενεργειακά αποδοτικότερες, είναι σε θέση να προσφέρουν ανώτερες εμπειρίες θέασης και να αναβαθμίσουν την οικιακή σου ψυχαγωγία. Αν σκοπεύεις να επενδύσεις σε μία νέα τηλεόραση που θα σου κρατήσει συντροφιά τα επόμενα χρόνια, η OLED αποτελεί μονόδρομο.

Το HDR είναι το μέλλον

Το λεγόμενο High Dynamic Range ή εν συντομία HDR προσφέρει μεγαλύτερη αντίθεση που έχει ως αποτέλεσμα φωτεινότερες και με ζωηρότερα χρώματα εικόνες. Αν το budget σου στο επιτρέπει, τότε η νέα σου τηλεόραση θα πρέπει να υποστηρίζει οπωσδήποτε HDR –είναι βέβαιο πως η παρακολούθηση σειρών και ταινιών και το gaming θα αλλάξουν επίπεδο, να μας το θυμηθείς!

Τι μεγέθη θα πρέπει να κοιτάς;

Εξαρτάται από τον χώρο που σκοπεύεις να τοποθετήσεις την τηλεόραση και βέβαια το budget σου. Αν μιλάμε για σαλόνι, τότε πάμε για 45 ίντσες και άνω, ενώ σε ό,τι αφορά την κρεβατοκάμαρα μια επιλογή στις 32-40 ίντσες είναι ό,τι πρέπει. Αν ο στόχος σου είναι ένα 4K μοντέλο, τότε θα σου προτείναμε να μην πέσεις κάτω από τις 49 ίντσες προκειμένου να απολαύσεις τη λεπτομέρεια στην εικόνα.

Τι ποσά να έχεις κατά νου;

Για μία Full HD γύρω στις 40-43 ίντσες, τα 250-300€ θα πρέπει να θεωρούνται ένα ικανοποιητικό νούμερο. Αν στοχεύεις σε μία 4K έως 50 ίντσες τότε πας στα 450€ ενώ ανεβαίνοντας στα 600€ θα βρεις και τελευταίας τεχνολογίας μοντέλα. Αν αναζητάς ευκαιρίες στις OLED τέλος, οτιδήποτε κάτω από 1500€ αποτελεί εξαιρετική περίπτωση και το πιθανότερο είναι πως θα κάνει φτερά σε χρόνο-μηδέν.

Οπότε…;

Η Παρασκευή 23 Νοεμβρίου δεν είναι μια οποιαδήποτε Παρασκευή. Κάνε την προεργασία σου και πάρε θέση στα καταστήματα Public και το public.gr και δε θα βρεις χαμένος! Η αλυσίδα που έφερε τη Black Friday στην Ελλάδα ετοιμάζει νέες εκπλήξεις και οι τηλεοράσεις θα έχουν την τιμητική τους!

Τέλος για πρώτη φορά φέτος, τα Public έχουν σύνθημά «Πες τι θες σε Black Friday τιμές!» και για πρώτη φορά καλούν τους ίδιους τους καταναλωτές να διαλέξουν εκείνοι τις προϊοντικές κατηγορίες (τηλεόραση, κινητό, κονσόλα κ.α.) στις οποίες θέλουν να δουν προσφορές στο Black Friday του Public, διαμορφώνοντας έτσι από κοινού τη μεγάλη γιορτή των ευκαιριών και αφουγκραζόμενοι τις πραγματικές τους ανάγκες. Μπες εδώ και πες τι θες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags