Facebook Pixel Sportdog.gr | Πόλεμος στο Facebook - Κόλαση με το κορυφαίο social network
Life
| 2018-11-22 18:16:00

Πόλεμος στο Facebook - Κόλαση με το κορυφαίο social network

Πόλεμος στο Facebook - Κόλαση με το κορυφαίο social network

Το κοινωνικό δίκτυο κατηγορείται ότι επιχείρησε να ρίξει λάσπη στον επενδυτή.

 

Στον απόηχο της αποκάλυψης ότι το Facebook προσέλαβε εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να δυσφημίσει τον Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι το κοινωνικό δίκτυο λειτουργεί εκτός ελέγχου και απειλεί την κοινωνία, συνεργάτες του γνωστού μεγαλοεπενδυτή ζητά να ερευνηθεί η υπόθεση από το Κογκρέσο.

Η αρχή έγινε όταν διέρρευσε στον ιστότοπο TechCrunch εσωτερικό υπόμνημα του Facebook, σύμφωνα με το οποίο το κοινωνικό δίκτυο προσέλαβε την εταιρεία δημοσίων σχέσεων Definers προκειμένου να ερευνήσει τους δεσμούς του Σόρος με την ομάδα Freedom from Facebook, η οποία πιέζει για διάσπαση του Facebook σε επιμέρους εταιρείες.

Το υπόμνημα, το οποίο υπέγραφε το στέλεχος Έλιοτ Σρέιτζ, ενόψει της αποχώρησής του από τη θέση του επικεφαλής Επικοινωνιών του Facebook, ανέφερε ακόμα ότι το επίμαχο υλικό για τον Σόρος εστάλη σε δημοσιογράφους, προφανώς με στόχο τη δυσφήμιση του επενδυτή.

Μετά τη διαρροή το Facebook δημοσιοποίησε το υπόμνημα σε μια προσπάθεια να πείσει ότι δεν επρόκειτο για εκστρατεία λασπολογίας.

Όπως ανέφερε, οι υπηρεσίες της Definers ζητήθηκαν λόγω του ισχυρισμού του Σόρος ότι το Facebook είναι «απειλή για την κοινωνία» λόγω του ρόλου του στην πληροφόρηση του κοινού αλλά και του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών.

Αντιδρώντας στις αποκαλύψεις, ο Πάτρικ Γκάσπαρντ, επικεφαλής της χρηματοδοτικής  οργάνωσης Open Society Foundations του Τζορτζ Σόρος, υποστήριξε με ανάρτησή του την Πέμπτη ότι το Facebook επιχείρησε να ρίξει λάσπη στον επενδυτή, και κάλεσε το αμερικανικό Κογκρέσο να ερευνήσει τις πρακτικές του Facebook.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags