Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα τα σπάσει; Τί λέει το Fifa 20;
Life
| 2019-07-15 17:30:00

Θα τα σπάσει; Τί λέει το Fifa 20;

Sportdog Team
Θα τα σπάσει; Τί λέει το Fifa 20;

Το FIFA επιστρέφει για άλλη μία χρονιά.

Βρισκόμαστε λίγο καιρό πριν από ένα καθιερωμένο ραντεβού των gamers: Το FIFA επιστρέφει για άλλη μία χρονιά, στην 27η συνέχειά του και δείχνει πιο έτοιμο από ποτέ να κρατηθεί στην κορυφή. Οι συντάκτες του ισπανικού Esquire είχαν την τύχη να δοκιμάσουν μία beta version του παιχνιδιού πριν την τελική εκδοχή που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ποιες διαφορές διαπίστωσαν σε σχέση με παλιότερους τίτλους και τι ένιωσαν παίζοντας το FIFA 20; Ακολουθούν δέκα λόγοι που δείχνουν γιατί αυτή εδώ είναι μία edition που σίγουρα θα ξεχωρίσει.

Τα φάουλ και τα πέναλτι

Ο παράγοντας τύχη στα φάουλ αποτελεί παρελθόν. Χρειάζεται να κρατάς τον στόχο σταθερό με το αριστερό joystick ενώ με το δεξί ελέγχεις τον τρόπο που θα κλοτσήσεις ενώ η στιγμή που θα πατήσεις το κουμπί παίζει σημαντικό ρόλο. Ακούγεται τρομερά δύσκολο και είναι. Είναι, όμως, και τρομερά αληθοφανές. Με παρόμοιο τρόπο θα χτυπάς και τα πέναλτι - έτσι οι δεξιοτέχνες θα ξεχωρίζουν γρήγορα από τους απλούς gamers.

Πιο αργό, πιο ρεαλιστικό

Όταν ο υπεύθυνος για το gameplay του FIFA, Sam Rivera, είχε ανακοινώσει πριν κάποιο καιρό ότι παιχνίδι θα έχει πιο αργή προσέγγιση, οι χειρότεροι φόβοι μας πήραν σάρκα και οστά. Δε θα ήταν πρώτη φορά άλλωστε που στην προσπάθεια να γίνει πιο αληθοφανές το FIFA κινδύνευε να καταντήσει βαρετό. Ευτυχώς, στην beta version το game δείχνει απλά πιο ρεαλιστικό (παίκτες, μπάλα και γραφικά μοιάζουν πιο "έξυπνα" από παλιά) και σε καμία περίπτωση δε κουράζει τον χρήστη.

Η μπάλα

Κάθε χρόνο οι υπεύθυνοι δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες για την στρογγυλή θεά που είναι η πραγματική πρωταγωνίστρια στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ συχνά έπεφταν έξω. Αυτή τη φορά τα νέα είναι ευχάριστα: Η μπάλα μοιάζει να κυλά με μεγαλύτερη φυσικότητα στο χορτάρι, να αντιδρά πιο ρεαλιστικά ενώ -πολύ σημαντικό- οι πάσες και οι διεκδικήσεις δεν μοιάζουν να έχουν βγει από το ίδιο καλούπι. Κάθε στιγμή υπάρχει η πιθανότητα και για μία καινούργια έκπληξη.

Ένας με έναν

Σίγουρα όλοι έχουμε κάποιον nerd στην παρέα μας που γνωρίζει όλα τα combos για τις ντρίμπλες στο FIFA. Επειδή όμως το παιχνίδι δεν ανήκει μόνο σε υπερπρωταθλητές, οι υπεύθυνοι φρόντισαν να μπορεί και ο απλός gamer να ευχαριστηθεί τις φάσεις έναν με έναν. Έτσι το βελτιωμένο gameplay σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να αποφύγεις τα πόδια των αμυντικών για ελάχιστα χιλιοστά, χωρίς να νιώθεις καταδικασμένος ότι σίγουρα θα σε κόψουν ό,τι κι αν κάνεις.

Η έξυπνη άμυνα

Όπως έχει βελτιωθεί η αίσθηση της ντρίμπλας, έτσι και η αμυντική λειτουργία έχει ανέβει σε άλλο επίπεδο. Τα πράγματα δε μοιάζουν πια ρομποτικά. Η άμυνα κινείται πολύ λιγότερο αλλά πολύ πιο έξυπνα, οι αμυντικοί κρατούν σωστές αποστάσεις και δύσκολα χάνουν τη θέση τους. Έτσι όλο και πιο συχνά θα χρειαστεί να σπας τη μπάλα στα πλάγια προσπαθώντας να βρεις ένα αδύνατο σημείο αφήνοντας στην άκρη τις συνεχόμενες κατά μέτωπο επιθέσεις.

Η κίνηση χωρίς την μπάλα

Στα παλιά ποδοσφαιράκια η κίνηση χωρίς την μπάλα ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη υπενθυμίζοντας συνεχώς στους gamers ότι δεν πρόκειται για αληθινό αγώνα αλλά για ένα arcade. Αντίστοιχα, όμως, και παρά τις συνεπείς προσπάθειες της EA στο FIFA 19 ήταν πολλές οι στιγμές που οι παίκτες έτρεχαν από εδώ κι από εκεί χωρίς νόημα και αιτία. Στο νέο επεισόδιο του παιχνιδιού όμως, τα πάντα κινούνται σε πολύ πιο φυσιολογικούς ρυθμούς φέρνοντας το FIFA ένα βήμα πιο κοντά στο αληθινό χορτάρι.

Η κίνηση με την μπάλα

Η ταχύτητα έχει πέσει κάνοντας το FIFA 20 περισσότερο ρεαλιστικό αντί για βαρετό. Όταν τρέχεις με την μπάλα έχεις πια λίγο περισσότερο χρόνο να αποφασίσεις για το τι ακριβώς θα κάνεις, με τη δεξιοτεχνία βέβαια του εκάστοτε gamer να παίζει βασικό ρόλο ενώ και η κίνηση των παικτών έχει γίνει πολύ πιο φυσική λίγα δέκατα του δευτερολέπτου πριν κάνουν το κοντρόλ για τη πάσα που δέχονται.

Το σουτ

Όλοι ξέρουμε ότι αν επενδύσεις αρκετό χρόνο στο FIFA καταλήγεις να μαθαίνεις απέξω και ανακατωτά το ποια σουτ βρίσκουν δίχτυα και ποια όχι. Στο FIFA 20 όμως έχουν γίνει συνεπείς προσπάθειες ώστε να μην υπάρχει αυτή η βαρετή επανάληψη. Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά είναι αισθητά περισσότερες με αποτέλεσμα σχεδόν κανένα σουτ να μην είναι πανομοιότυπο με το άλλο.

Ο τερματοφύλακας

Ή αλλιώς η μεγαλύτερη κατάρα του παιχνιδιού από το 1993 έως σήμερα. Ευτυχώς αυτή τη φορά τα πράγματα έχουν αλλάξει καθώς είναι φανερά η μεγαλύτερη διαφορά που παρατηρεί κανείς στο FIFA 20 ήδη από τα πρώτα λεπτά. Ξέχνα τις υπερφυσικές αποκρούσεις και τα μαγικά χέρια που πετάγονται όταν σουτάρεις με όλη σου τη δύναμη μισό μέτρο μακριά από τον τερματοφύλακα. Επίσης, μπορείς επιτέλους να ντριμπλάρεις τον τερματοφύλακα χωρίς να φοβάσαι ότι θα η μπάλα θα καταλήξει στα χέρια του λες κι έχει μαγνήτη. Με λίγα λόγια όσον αφορά το gameplay: χειρότερος τερματοφύλακας, καλύτερη άμυνα, περισσότερο φυσικές κινήσεις, ρεαλισμός που συναρπάζει.

Το Volta Mode

Τι ακριβώς είναι αυτό; Νομίζουμε ότι η εικόνα μιλά από μόνη της. Το καινούργιο mode στο οποίο επενδύει πολλά η EA βάζει τους gamers στον συναρπαστικό κόσμο του street football - εκεί δηλαδή που top παίκτες όπως ο Paul Pogba ανέπτυξαν τα εξωπραγματικά skills τους.

ΠΗΓΗ: Esquire.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags