Facebook Pixel Sportdog.gr | Twitch, η υπηρεσία που κάνει διάσημους τους gamers
Life
| 2019-11-16 11:57:00

Twitch, η υπηρεσία που κάνει διάσημους τους gamers

Sportdog Team
Twitch, η υπηρεσία που κάνει διάσημους τους gamers

Τα χρόνια περνούν, οι εποχές αλλάζουν και μαζί αλλάζει η καθημερινότητα. Εδώ και δεκαετίες, αθλητισμός δεν θεωρείται πια μόνο ένα παιχνίδι που χρειάζεται μία μπάλα για να εξελιχθεί ή ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί τις σωματικές του ικανότητες για να κάνει την καλύτερη επίδοση. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπήκε στην εξίσωση, μαζί με τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αποκλειστικά το κοφτερό μυαλό τους για να κατακτήσουν την κορυφή.

Με την αλλαγή της χιλιετίας, όμως, τα πράγματα πήραν μια ακόμα πιο παράξενη τροπή. Αθλητισμός, πλέον, θεωρείται ο χορός ή ακόμα και μία ομάδα νεαρών που κερδίζουν στα βιντεοπαιχνίδια! Το τελευταίο παράδειγμα, μάλιστα, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα για όλους μας και ότι η τεχνολογία είναι εκείνη που οδηγεί τις εξελίξεις. Για να φτάσουμε, βέβαια, στο σημείο αυτό χρειάστηκαν να γίνουν πολλά και τεράστια άλματα.

Η τεχνολογία έδωσε την ώθηση και μέρος της τεχνολογίας είναι το Twitch. Η streaming πλατφόρμα έχει αναδείξει χιλιάδες παίκτες βιντεοπαιχνιδιών, όπως ήταν άλλωστε και ο αρχικός στόχος της όταν δημιουργήθηκε. Το 2011 η ανάγκη των νέων να παίξουν online, να παρακολουθήσει άλλους να παίζουν και να αναδείξει τους καλύτερους ήταν έντονη και το Twitch ήρθε να καλύψει το κενό που υπήρχε. Σήμερα, η υπηρεσία καλύπτει τις τέχνες και τη μουσική, ενώ το streaming καλύπτει ακόμα και τα talk shows ή τις δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, τα οποία εντάχθηκαν στην πλατφόρμα έπειτα από την εξαγορά της από το Amazon το 2014.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το gaming είναι το βασικό όπλο του Twitch. Οι παίκτες που βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα δημοτικότητας βιώνουν διαρκώς καταστάσεις δόξας και λατρείας από τους ακολούθους τους. Για σχεδόν μία δεκαετία το Twitch έχει αναδείξει ταλαντούχους αθλητές των βιντεοπαιχνιδιών, οι οποίοι έκτισαν δικές τους διαδικτυακές κοινότητες με fan clubs και μερικοί έφτασαν ως το σημείο να γίνουν influencers! Ο Jaryd Lazar (γνωστός στους κύκλους των παικτών ως summit1g), ο Tom Cassell (ή αλλιώς Syndicate) και ο Michael Grezesiek (ή Shroud) είναι μερικοί από τους σημαντικότερους και πιο δημοφιλείς παίκτες της πλατφόρμας.

Άλλοι έτυχε να είναι περισσότερο σεμνοί και επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο προς την δόξα, όπως ο Arlie Shaban. Ο καναδός επαγγελματίας των παιχνιδιών με τράπουλα εκτοξεύθηκε όταν έγινε γνωστός για τις επιδόσεις του στο Twitch, χωρίς καν να κυνηγήσει την επιτυχία. Ο απόφοιτος του Business Communications έχει επιδείξει τις απίστευτες ικανότητές του στο gaming μέσω της πλατφόρμας και οι μετοχές του έκαναν limit up όταν οι προτάσεις για να εκπροσωπεί τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες έπεφταν βροχή. Ο Shaban είναι διάσημος στην πατρίδα του και για το γεγονός ότι έλαβε μέρος στο Big Brother Canada.

Οι μεταδόσεις του Twitch γίνονται φυσικά online και η επιτυχία της πλατφόρμας οφείλεται στο γεγονός ότι οι τρόποι πρόσβασης είναι πάρα πολλοί: iOS και Android συσκευές, Xbox 360 και Xbox One κονσόλες, PlayStation 3 και 4, Amazon Fire TV, Chromecast, Roku, ακόμα και η NVIDIA SHIELD αποτελούν «πύλη» εισόδου στο περιεχόμενο του Twitch. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πρόσβαση και η παρακολούθηση οποιοδήποτε γεγονότος είναι δωρεάν, ενώ οι θεατές δεν έχουν καν την υποχρέωση να εγγραφούν!

Μπορούν, μάλιστα, να παραμείνουν ανώνυμοι και να παρακολουθήσουν ό,τι τους αρέσει! Ωστόσο, η εγγραφή στην υπηρεσία ενθαρρύνεται αφού μόνο έτσι οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν κανάλια παικτών στη λίστα «Αγαπημένων» τους, αλλά κυρίως να συμμετέχουν στις online συζητήσεις κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων. Η διαδραστικότητα είναι ένα ακόμα μεγάλο ατού του Twitch, αφού με την πάροδο των ετών και την εισαγωγή όλο και περισσότερων νέων λειτουργιών, η πλατφόρμα μετατράπηκε εν μέρει και σε ένα κοινωνικό δίκτυο.

Οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν άλλους, να στέλνουν προσωπικά μηνύματα, να διατηρούν τον προσωπικό τους «χώρο» στην πλατφόρμα, να διαβάζουν τα νέα ή δημόσια μηνύματα άλλων χρηστών, καθώς και να αλληλεπιδρούν με like, κοινοποιήσεις δημοσιεύσεων και σχόλια. Όλα τα παραπάνω είναι εφικτό να συμβούν και μέσα από την εφαρμογή για κινητά του Twitch. Αυτό όμως δεν αλλάζει τα πλάνα της υπηρεσίας: δημιουργήθηκε για να αναδείξει τους κορυφαίους gamers του πλανήτη και να τους μετατρέψει σε star, κάτι που συνεχίζει να κάνει έως και σήμερα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags