Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέα εποχή στα smartphones - Θα φέρει τα πάνω κάτω στον σχεδιασμό
Life
| 2019-12-11 21:00:00

Νέα εποχή στα smartphones - Θα φέρει τα πάνω κάτω στον σχεδιασμό

Sportdog Team
Νέα εποχή στα smartphones - Θα φέρει τα πάνω κάτω στον σχεδιασμό

Τί μας επιφυλάσσει το μέλλον;

Η Oppo μόλις εχθές παρουσίασε επίσημα κατά το Innovation Day press conference το πρώτο της smartphone με κάμερα κάτω από την οθόνη. Για την ίδια την Oppo, η τεχνολογία αυτή καθεαυτή δεν είναι κάτι καινούργιο. Για πρώτη φορά η εταιρεία την παρουσίασε επίσημα κατά τη διάρκεια της MWC Shangai. Τότε η συσκευή ήταν κρυμμένη σε μια μαύρη θήκη. Χθες μπορούσαμε να τη δούμε πλήρως.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικά λεπτό transparent υλικό και μια νέα διάταξη pixel που βρίσκονται πάνω από την κάμερα και η οποία επιτρέπει το φως να περάσει μέσω του γυαλιού και στη συνέχεια να κατευθυνθεί στους φακούς. Η ίδια η Oppo αναφέρει ότι ένα πιο ευρύ διάφραγμα και ένας αισθητήρας απαιτούνται για την λήψη ικανοποιητικής ποσότητα φωτός, μετά το φιλτράρισμα αυτού μέσω του επιπέδου.Με το λάθος χρώμα wallpaper και από τη λάθος γωνία, μπορείς να δεις το housing της κάμερα αν και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εντελώς κρυμμένο.

Από τότε που τα bezels ξεκίνησαν να μειώνονται με στόχο τη δημιουργία full screen smartphone, έχουμε δει ένα πλήθος διαφορετικών τύπων εγκοπής – notches και τις αντίστοιχες κριτικές. Η νέα τεχνολογία σηματοδοτεί το τέλος των notches και φυσικά των συζητήσεων για αυτές και την απαρχή μιας νέας εποχής στο design των smartphones.

ΠΗΓΗ: techmaniacs.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags