Facebook Pixel Sportdog.gr | Και όμως το μέγεθος... μετράει – Και στο προφυλακτικό
| 2018-01-11 15:16:00

Και όμως το μέγεθος... μετράει – Και στο προφυλακτικό

Sportdog Team
Και όμως το μέγεθος... μετράει – Και στο προφυλακτικό

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα...

Το προφυλακτικό είναι με διαφορά η δημοφιλέστερη μέθοδος αντισύλληψης, καθώς προστατεύει σε ποσοστό έως και 98% από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη όταν χρησιμοποιείται σωστά.

Παράλληλα, προστατεύει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως τα χλαμύδια, η γονόρροια, η ηπατίτιδα και ο ιός HIV.

Για να είναι όμως το προφυλακτικό αποτελεσματικό ως μέσο αντισύλληψης αλλά και προστασίας από τα ΣΜΝ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι σύμφωνα με το onmed.gr, ο άντρας να επιλέξει το σωστό μέγεθος.

Πολύ μεγάλο

Αν το προφυλακτικό είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος απ’ ό,τι πρέπει, τότε είναι πολύ πιθανό να γλιστρήσει ή και να φύγει εντελώς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αυξάνοντας τον κίνδυνο έκθεσης στα σωματικά υγρά του/της συντρόφου.

Πολύ μικρό

Από την άλλη, αν το προφυλακτικό είναι πολύ στενό είναι πολύ πιθανό να σπάσει κατά τη διάρκεια του σεξ (δείτε εδώ τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση). Επίσης, στην περίπτωση αυτή ο άντρας δυσκολεύεται να επιτύχει επαρκή στύση και να φτάσει σε οργασμό.

Σωστό μέγεθος

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το σωστό μέγεθος του προφυλακτικού δεν εξασφαλίζει μόνο περισσότερη προστασία αλλά και μεγαλύτερη απόλαυση για τους δύο συντρόφους.

Για να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος προφυλακτικού θα πρέπει να λάβετε υπόψη κυρίως το πάχος του πέους αλλά φυσικά και το μήκος (σε στύση) και σε δευτερευόντως το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το προφυλακτικό, καθώς ορισμένα είναι πιο ελαστικά από άλλα.

Ενδεικτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα για υπολογίσετε το μέγεθος του προφυλακτικού που πρέπει να επιλέξετε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags