Facebook Pixel Sportdog.gr | Πως πρέπει να τρώμε τα αυγά για να φτιάξουμε μύες; Ιδού η απάντηση
| 2018-10-19 23:36:00

Πως πρέπει να τρώμε τα αυγά για να φτιάξουμε μύες; Ιδού η απάντηση

Sportdog Team
Πως πρέπει να τρώμε τα αυγά για να φτιάξουμε μύες; Ιδού η απάντηση

Οι ειδικοί δίνουν τα φώτα τους.

Η κατανάλωση ολόκληρων αυγών έναντι του ασπραδιού των αυγών μπορεί να αυξήσει τη σύνθεση των πρωτεινών των μυών.

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Αmerican Journal of Clinical Nutrition υποστηρίζει ότι τα άτομα που καταναλώνουν 18 γραμμάρια πρωτείνης από ολόκληρα αυγά ή από τα ασπράδια των αυγών, έπειτα από άσκηση αντίστασης μπορεί να διαφέρουν δραματικά όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο οι μύες τους φτιάχνουν πρωτείνες κατά την περίοδο μετά την προπόνηση.

Στη μελέτη, σύμφωνα με το logodiatrofis.gr 10 νέοι άνδρες άσκησαν ένα μόνο αγώνισμα αντοχής και έπειτα κατανάλωσαν ολόκληρα αυγά ή μόνο τα ασπράδια τους τα οποία περιέχουν 18 γραμμάρια πρωτείνης.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες έλαβαν εγχύσεις αμινοξέων, λευκίνης και φαινυλαλανίνης.

Αυτό επέτρεψε στους επιστήμονες να διατηρήσουν και να μετρήσουν με ακρίβεια τα επίπεδα αμινοξέων στο αίμα και του μύες των συμμετεχόντων. Τα αυγά που χρησιμοποιήθηκαν επισημάνθηκαν ισοτοπικά με λευκίνη. Αυτό επέτρεψε την ακριβή παρακολούθηση για το που κατέληξαν τα αμινοξέα των τροφών μετά την κατάποση τους από τους συμμετέχοντες.

Οι ερευνητές πήραν επανειλλημένα δείγματα βιοψίας αίματος και μυών για να μπορέσουν να αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο τα αμινοξέα που προέρχονταν απο τα αυγά παρουσιάζονταν στο αίμα και τη σύνθεση πρωτεινών στου μύες πριν και μετά την άσκησηκαι την κατανάλωση.

Οι κρόκοι περιέχουν επίσης πρωτείνες μαζί με τα υπόλοιπα βασικά θρεπτικά συστατικά αλλά και άλλα συστατικά τροφίμων που δεν περιέχονται στα ασπράδια των αυγών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ολόκληρου αυγού ή μόνο των ασπραδιών είχε ως αποτέλεσμα το 60-70 % των αμινοξέων να είναι διαθέσιμα στο αίμα,γεγονός που υποδηλώνει ότι η λήψη πρωτείνης από ολόκληρο αυγό ή από τα ασπράδια των αυγών δεν έχει καμία διαφορά. Ωστόσο ,όταν οι ερευνητές μέτρησαν άμεσα τη σύνθεση πρωτεινών στους μύες βρήκαν μια πολύ διαφορετική απάντηση.

‘Είδαμε ότι η κατάποση ολόκληρων αυγών αμέσως μετά την άσκηση αντοχής είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη σύνθεση μυών-πρωτεινών σε σχέση με την κτάποση των άσπρων των αυγών’ δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Nicholas Burd ,καθηγητής Κινησιολογίας και Κοινωνικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις.

Αυτή η εργασία δείχνει ότι η κατανάλωση πρωτείνης αυγών στη φυσική μήτρα της έχει ένα μεγαλύτερο όφελος από την κατανάλωση μεμονωμένης πρωτείνης από την ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags