Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα χαρακτηριστικά στον άνδρα που τρελαίνουν τις γυναίκες
| 2018-04-21 23:18:00

Τα χαρακτηριστικά στον άνδρα που τρελαίνουν τις γυναίκες

Sportdog Team
Τα χαρακτηριστικά στον άνδρα που τρελαίνουν τις γυναίκες

Επιστημονική έρευνα απαντά.

Ούτε μία ούτε δύο αλλά περισσότερες από 1.000 γυναίκες αποκαλύπτουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άντρα ποθητό.

Μπορεί κάθε γυναίκα να έχει τα δικά της ιδιαίτερα γούστα σε ό,τι αφορά το αντίθετο φύλο, φαίνεται όμως πως υπάρχουν και μερικά γνωρίσματα –τόσο της εμφάνισης όσο και της προσωπικότητας– που κάνουν έναν άντρα να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος.

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το MensHealth.com με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 γυναικών ηλικίας 21 έως 54 ετών κατέληξε στα 20 βασικότερα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι γυναίκες σε έναν άντρα. Τα χαρακτηριστικά αυτά χωρίζονται σε 4 επιμέρους κατηγορίες (συμπεριφορά, προσωπικότητα δεξιότητες και εξωτερική εμφάνιση) και μπορείτε να τα δείτε ευθύς αμέσως!

Συμπεριφορά

1. Να είναι πιστός: Πάνω από 8 στις 10 γυναίκες (ποσοστό 84%) έβαλαν την αφοσίωση στο top 10 των χαρακτηριστικών που αναζητούν σε έναν άντρα.

2. Να μη φοβάται τη δέσμευση: Ακούγεται κλισέ, όμως στις γυναίκες δεν αρέσει ένας άντρας που δεν αφήνει τον εαυτό του να ερωτευτεί και να αγαπήσει. Τρεις στις τέσσερις γυναίκες (ποσοστό 75%) είπαν ότι τους αρέσουν οι άντρες που δεν φοβούνται τη δέσμευση αλλά και που κρατάνε τον λόγο τους και που είναι υπεύθυνοι γενικότερα.

3. Να είναι ευγενικός: Μπορεί να έχει επικρατήσει το στερεότυπο ότι στις γυναίκες αρέσουν τα «κακά παιδιά», ωστόσο το 67% αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι τις «ανάβει» ο ιπποτισμός κι αυτό γιατί είναι ένα γνώρισμα που εμπνέει εμπιστοσύνη.

4. Να έχει ακέραιο χαρακτήρα: Ποσοστό 66% των γυναικών πιστεύουν πως αν ένας άντρας είναι ειλικρινής τότε πιθανότατα θα είναι καλός και στοργικός σύντροφος.

5. Να είναι τρυφερός με τα παιδιά: Η καλή σχέση με τα παιδιά δείχνει ότι ένας άντρας είναι υπομονετικός και προστατευτικός. Τέτοιου είδος χαρακτηριστικά έχουν μεγάλη αξία, τουλάχιστον για το 51% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Προσωπικότητα

1. Να έχει χιούμορ: Το να αντιμετωπίζει ένας άντρας τη ζωή με χιούμορ φαίνεται πως είναι απαραίτητο, αφού αυτό φάνηκε να προτιμά το 77% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη.

2. Να είναι ευφυής: Οι γυναίκες αγαπούν να «επιδεικνύουν» τον έξυπνο και ενδιαφέροντα σύντροφό τους. Μία στις δύο γυναίκες (ποσοστό 55%) δήλωσαν πως θέλουν ο άντρας να βελτιώνεται συνεχώς και να μην είναι βαρετός.

3. Να έχει πάθος: Πάθος όχι μόνο για το ταίρι του αλλά και για δραστηριότητες και χόμπι όπως ο αθλητισμός ή η τέχνη. Αυτό το χαρακτηριστικό είπε πως εκτιμά το 46% των γυναικών.

4. Να έχει αυτοπεποίθηση: Ένας άντρας που τα έχει καλά με τον εαυτό του εμπνέει ασφάλεια στη σύντροφό του, δήλωσε το 41% των γυναικών.

5. Να είναι γενναιόδωρος: Για σχεδόν 4 στις 10 γυναίκες (ποσοστό 38%) η γενναιοδωρία είναι πολύτιμο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας. Και όταν μιλάμε για γενναιοδωρία δεν εννοούμε ο άντρας να πηγαίνει τη σύντροφό του για φαγητό μόνο σε ακριβά εστιατόρια, αλλά να προσφέρει απλόχερα τον χρόνο ή την αγάπη του στους γύρω του.

Δεξιότητες

1. Να είναι καλός ακροατής: Ένα συχνό παράπονο των γυναικών είναι ότι ο σύντροφός τους δεν τις ακούει ή ότι δεν είναι ποτέ πρόθυμος να συζητήσει. Ποσοστό 53% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως ένας άντρας που είναι διαθέσιμος να ακούσει έναν προβληματισμό τους τις κάνει να νιώθουν ασφαλείς.

2. Να είναι ρομαντικός: Σταθερή αξία… Περίπου μία στις δύο γυναίκες (ποσοστό 45%) θέλουν ο άντρας να τις εκπλήσσει με ρομαντικές κινήσεις που κάνουν την καρδιά τους να φτερουγίζει. Ο ρομαντισμός είναι για τις γυναίκες ένδειξη θάρρους, αφού δείχνει ότι ο άντρας δεν φοβάται να δείξει πόσο θέλει μια γυναίκα αλλά και ότι κατά βάθος είναι ευαίσθητος.

3. Να είναι καλός στο σεξ: Το καλό σεξ δεν έχει να κάνει μόνο με τον οργασμό. Ένας άντρας που προσπαθεί να ικανοποιήσει τη σύντροφό του στην κρεβατοκάμαρα θα το κάνει και στη σχέση γενικότερα.

4. Να κάνει δουλειές στο σπίτι: Δεν εννοούμε να εκτελεί χρέη καθαρίστριας, αλλά είναι ωραίο ένας άντρας να περιποιείται μια στο τόσο τη σύντροφό του φτιάχνοντάς της ένα ωραίο φαγητό. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε να πιστεύει το 23% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα.

5. Να είναι πετυχημένος στη δουλειά του: Μία στις πέντε γυναίκες (ποσοστό 20%) θεωρεί ότι είναι ιδιαίτερα σέξι ο άντρας να έχει μια πετυχημένη καριέρα, αφού αυτό δείχνει πως έχει το πείσμα να πετυχαίνει τους στόχους του, επομένως είναι ικανός να φροντίσει τη σύντροφο και την οικογένειά του.

Εξωτερική εμφάνιση

1. Να έχει στιλ: Ένας άντρας που προσέχει το ντύσιμό του θα κάνει και τα πολυπόθητα κομπλιμέντα στη σύντροφό του όταν εκείνη είναι περιποιημένη.

2. Να έχει ελκυστικό πρόσωπο: Η συμμετρία των χαρακτηριστικών του προσώπου αποπνέει γοητεία, ενώ αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι σε γενικές γραμμές οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες με έντονα ζυγωματικά και μεγάλα μάτια.

3. Να είναι ψηλός: Ποσοστό 15% των γυναικών είπαν ότι θέλουν ο άντρας να είναι πιο ψηλός από εκείνες, χωρίς να είναι απαραίτητα… μπασκετμπολίστας.

4. Να είναι μυώδης: Παραδόξως, μόλις το 13% έβαλαν πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους το γυμνασμένο σώμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα χαρακτηριστικό που ελκύει τις γυναίκες και προσδίδει γοητεία στον άντρα.

5. Να έχει καλή φυσική κατάσταση: Κι αυτό όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά γιατί δείχνει ότι ο άντρας έχει πειθαρχία και αυτοέλεγχο. Ποσοστό 12% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν πως αναζητούν αυτό το χαρακτηριστικό στο άλλο φύλο.

Σε περίπτωση που δεν το παρατηρήσατε, αξίζει να επισημάνουμε ότι οι γυναίκες σε γενικές γραμμές έδωσαν μεγαλύτερη αξία σε χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη συμπεριφορά και την προσωπικότητα παρά με την εξωτερική εμφάνιση. Ενδεικτικά, ενώ μόλις 13% των γυναικών είπαν ότι θέλουν ο άντρας να έχει γυμνασμένο σώμα, το συντριπτικό 66% δήλωσαν ότι εκτιμούν την ακεραιότητα του χαρακτήρα. Αισιόδοξο, θα μπορούσε να πει κανείς, δεδομένου ότι ζούμε σε μια εποχή που η εικόνα συχνά παίρνει μεγαλύτερη αξία από την ουσία…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags