Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι φαίνονται στο σώμα τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα - ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες
| 2018-08-17 09:58:00

Έτσι φαίνονται στο σώμα τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα - ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες

Sportdog Team
Έτσι φαίνονται στο σώμα τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα - ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες

Υπάρχουν και ορισμένοι τύποι Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΣΜΝ), οι οποίοι μεταδίδονται ακόμα και χωρίς σεξουαλική επαφή, αλλά με την απλή απευθείας επαφή του δέρματος.

Τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα είναι επί της ουσίας μια λοίμωξη που μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής με κάποιο άτομο που έχει ήδη τον ιό.

Δείτε μέσα από φωτογραφίες πώς μπορείτε να ξεχωρίζετε τα πιο κοινά ΣΜΝ για να ξέρετε ανά πάσα στιγμή τι βήματα πρέπει να ακολουθήσετε:

Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο Νοσήμα: Κονδυλώματα (Human Papillomavirus - HPV)

Η απλή δερματική επαφή είναι αρκετή για να μεταδοθεί μο ιός HPV που προκαλεί τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Ορισμένοι τύποι του ιού είναι αβλαβείς, αλλά, ορισμένοι άλλοι, μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ή του πρωκτού.

Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο Νοσήμα: Ψώρα

Η ψώρα είναι μια δερματική μόλυνση που προκαλείται από ένα μικροσκοπικό οργανισμό (ακάρεο) που εισχωρεί στο ανθρώπινο δέρμα για να γεννήσει τα αυγά του. Δεν είναι πάντα ένα ΣΜΝ και μπορεί να εξαπλωθεί μέσω οποιασδήποτε επαφής “δέρμα με δέρμα”. Αλλά στους νεαρούς ενήλικες, η ψώρα μεταδίδεται συχνά κατά τη διάρκεια του σεξ.

Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο Νοσήμα: Γονόρροια

 

Η γονόρροια εξαπλώνεται εύκολα και μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Τα αντιβιοτικά σταματούν την μόλυνση.

Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο Νοσήμα: Σύφιλη

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσέχουν τα πρώτα συμπτώματα της σύφιλης. Χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση, τύφλωση, ακόμα και στον θάνατο. Η σύφιλη μπορεί να θεραπευτεί με αντιβιοτικά.

Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο Νοσήμα: Χλαμύδια

Τα χλαμύδια είναι ένα κοινό ΣΜΝ που μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Αντιμετωπίζεται γρήγορα με αντιβιοτικά. Ωστόσο, πολλές φορές γίνεται αντιληπτό με καθυστέρηση, επειδή τα πρώιμα συμπτώματα είναι ασαφή πολύ ήπια. Τα χλαμύδια μπορούν επίσης να μολύνουν το ορθό και τον λαιμό.

Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο Νοσήμα: Έρπης τύπου-1

 

Κατά κανόνα δεν πρόκειται για ΣΜΝ, αλλά μπορεί να μεταδοθεί μέσω του στοματικού φιλιού ή/και του στοματικού σεξ.

Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο Νοσήμα: Ερπης τύπου 2

 

Αυτός είναι ο πιο συχνός τύπος έρπητα στα γεννητικά όργανα και μπορεί να μεταδοθεί τόσο μέσω της άμεσης σεξουαλικής επαφής όσο και με την απλή δερματική επαφή.

Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο Νοσήμα: AIDS

Ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS είναι το πιο γνωστό και επικίνδυνο για την υγεία ΣΜΝ. Μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής, αλλά και μέσω της κοινής χρήσης συριγγών. Είναι πιθανό να μην εκδηλώσει συμπτώματα για πολλά χρόνια και γι' αυτό είναι σώφρον όλοι οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι να κάνουν τακτικές εξετάσεις αίματος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags