Facebook Pixel Sportdog.gr | Είναι καλό να «πιάνονται» οι μύες μετά την άσκηση;
| 2018-10-15 21:07:00

Είναι καλό να «πιάνονται» οι μύες μετά την άσκηση;

Sportdog Team
Είναι καλό να «πιάνονται» οι μύες μετά την άσκηση;

Να ένα ερώτημα που κάνει πολλούς να είναι επιφυλακτικοί με την γυμναστική.

Έχεις κάνει την προπόνηση σου, το έχεις ευχαριστηθεί αλλά όταν σηκώνεσαι την επόμενη μέρα, πονάς παντού. Είτε θα ξαναπάς για άσκηση και θα λυθείς σιγά σιγά, είτε θα χρησιμοποιήσεις το πιάσιμο για να λουφάρεις.

Είναι όμως καλό σημάδι αυτό το πιάσιμο;

Το πιάσιμο θα μπορούσε να πει κανείς πως αποτελεί ένα δείκτη της «ζημιάς» που έχεις κάνει σε έναν μυ, γιατί όσο και αν ακούγεται παράξενο, μέσα από αυτή την κόπωση του μυ, χτίζεται η περίσσια μυϊκή μάζα, που είναι και το ζητούμενο. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση αυτή η «ζημιά» να ξεπερνάει τα όρια, γιατί τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για «τραυματισμό».

Πως τα ξεχωρίζουμε αυτά;

Το ιδανικό πιάσιμο διαρκεί μόνο 1-2 μέρες, κατά τις οποίες απλά νιώθεις τους μύες σου λίγο κουρασμένους, χωρίς αυτό να σε εμποδίζει είτε να κινηθείς είτε να προπονηθείς. Επίσης, ο πόνος αφορά συνολικά στη μυϊκή ομάδα που έχει γυμναστεί και όχι σε επιμέρους σημεία καθώς αν αυτός συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένο σημείο, τότε μάλλον είναι τραυματισμός και όχι πιάσιμο.

Πάντως καλό είναι η εκγύμναση των μυών να γίνεται κατά ομάδες, και να επικεντρώνεται κάθε μέρα και σε άλλα σημεία, ώστε η προπόνηση να έχει κατά τρόπον κυκλική μορφή, με στόχο να μην ¨πιάνεται¨ όλο το σώμα, προκαλώντας γενικότερη δυσφορία και δυστοκία στις κινήσεις.

ΠΗΓΗ: believeit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags