Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι 8 τροφές που «χτίζουν» τέλειους κοιλιακούς
| 2018-10-16 14:30:00

Οι 8 τροφές που «χτίζουν» τέλειους κοιλιακούς

Sportdog Team
Οι 8 τροφές που «χτίζουν» τέλειους κοιλιακούς

Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, το «χτίσιμο» των κοιλιακών ξεκινά πολύ πριν ιδρώσετε στο γυμναστήριο.

Σύμφωνα με τους γυμναστές, η ανάπτυξη των μυών απαιτεί συνδυασμό άφθονων υγρών, κατάλληλης διατροφής και εκγύμνασης.

Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, το «χτίσιμο» των κοιλιακών ξεκινά πολύ πριν ιδρώσετε στο γυμναστήριο. Σύμφωνα με τους γυμναστές, η ανάπτυξη των μυών απαιτεί συνδυασμό άφθονων υγρών, κατάλληλης διατροφής και εκγύμνασης.

Τι θα πρέπει να τρώτε!

Φρούτα και λαχανικά

Αποτελούν τη βάση οποιασδήποτε υγιεινής δίαιτας, παρέχοντας φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, και υγρά. Τα λαχανικά περιέχουν μικρές ποσότητες πρωτεΐνης.

Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά

Παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και τις απαραίτητες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη D, κάλιο και ασβέστιο. Επίσης, το σοκολατούχο γάλα αποτελεί ιδανικό ρόφημα για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια μετά από προπόνηση. Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορείτε να δοκιμάσετε γιαούρτι με ενεργά συστατικά.

Άπαχο κρέας

Αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου για τη μεταφορά οξυγόνου στους μύες και αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένης της λευκίνης, η οποία θεωρείται ότι κινητοποιεί τη διαδικασία ανάπτυξης των μυών.

Το σκούρο κρέας του κοτόπουλου

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, παρέχει 25% περισσότερο σίδηρο και τρεις φορές τον ψευδάργυρο συγκριτικά με το λευκό κρέας.

Αυγά

Σας παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Ιδανική ποσότητα είναι ένα την ημέρα. Μην πετάτε όμως τον κρόκο, καθώς η μισή πρωτεΐνη μαζί με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως η λουτεΐνη, βρίσκεται εκεί.

Ξηροί καρποί

Είτε ωμοί είτε ψημένοι, αλλά ανάλατοι, αποτελούν μία πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης. Παράλληλα, παρέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και υγιεινά λίπη.

Φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως

Περιέχουν μικρές ποσότητες πρωτεΐνης για την ενέργεια και την αποκατάσταση των μυών, μαζί με φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Τι να προσέξετε!

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό το είδος διατροφής, προσέξτε, καθώς θα πρέπει να προσλαμβάνετε αρκετές θερμίδες για να «χτίσετε» τους μύες, αλλά όχι υπερβολικές, καθώς είναι δυνατόν να οδηγήσουν στην αύξηση σωματικού λίπους.

Ποιος είναι ο τέλειος συνδυασμός;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους αθλητές να διαιρούν την τροφή τους σε τέσσερα ίσου μεγέθους γεύματα και να επιλέγουν τρεις από τις τέσσερις επιλογές: φρούτο ή λαχανικό, δημητριακά, υγιεινά λίπη και πλούσια σε ασβέστιο ή άπαχη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags