16/10/18 - 17:08

Έτσι θα «χτίσεις» κοιλιακούς και αντοχή στην πισίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Φτιάξε σώμα αθλητή και καρδιά από «ατσάλι» χωρίς να... ιδρώσεις.

Sportdog Team
Έτσι θα «χτίσεις» κοιλιακούς και αντοχή στην πισίνα (ΒΙΝΤΕΟ)
538views 0shares

Με την κολύμβηση θα ανεβάσεις την αδρεναλίνη στα ύψη, το νευρικό σου σύστημα θα ηρεμήσει, το στρες θα μειωθεί, θα γεμίσεις ζωντάνια και ευεξία και το καλύτερο: Θα κατεβάσεις -εγγυημένα- τον δείκτη της ζυγαριάς σου. Στην πισίνα μπορείς να «κάψεις» μέχρι και έντεκα θερμίδες το λεπτό, ενώ την ίδια στιγμή γυμνάζεις συμμετρικά όλους τους μυς του σώματος (πόδια, γλουτούς, κοιλιακούς, χέρια, πλάτη) , χωρίς την καταπόνηση που υφίσταται ο οργανισμός και οι αρθρώσεις σε κάποια σκληρή επιφάνεια. Το περιβάλλον δε είναι ιδανικό ακόμη και για τους υπέρβαρους έως και τους παχύσαρκους ή και για ανθρώπους με προβλήματα κίνησης.

Επιπλέον το κολύμπι συμβάλλει ταυτόχρονα στην ενδυνάμωση και την αντοχή, καθώς βοηθάει στην ενδυνάμωση της καρδιάς, στην καλύτερη δυνατή λειτουργία της και τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.

Συμπέρασμα: Εξοπλίσου, «βυθίσου» και κάνε θεαματική «έξοδο». Ξεκίνα με:

- 150 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης

- 100 μέτρα όπου θα κολυμπάς και θα δίνεις κλωτσιές στο νερό (για μεγαλύτερη ισορροπία χρησιμοποίησε σανίδα).

- 50 μέτρα πρόσθιας κολύμβησης

- 150 μέτρα ύπτιας κολύμβησης

- Άφησε 5 με 10 δευτερόλεπτα ανά 25 μέτρα κολύμβησης (για κάθε άσκηση)

Ασκήσεις για κοιλιακούς

- Ακούμπησε τα πόδια σου στην άκρη της πισίνας σε θέση 90 μοίρες (έξω από την πισίνα) και το υπόλοιπο σώμα σας στην επιφάνεια του νερού. Σαν να κάθεσαι. Κάνε άρσεις του κορμού κρατώντας συνεχώς καθιστή θέση στον τοίχο με τα χέρια στο άνοιγμα της λεκάνης τεντωμένα να τείνουν να αγγίξουν τα δάχτυλα των ποδιών μπροστά.

- Στηρίξου με την πλάτη στον τοίχο και απομάκρυνε την λεκάνη. Λύγισε τα γόνατά σου τόσο ώστε να φαίνονται στην επιφάνεια, στο ύψος του στήθους και έπειτα τέντωσε μπροστά τραβώντας τα πάλι πίσω στο στήθος χρησιμοποιώντας τους μυς της κοιλιάς. Κράτησε τα πόδια σου ενωμένα.

- Επανέλαβε την προηγούμενη άσκηση κινώντας τα πόδια ένα-ένα κοντά στο στήθος.

- Στην ίδια θέση με τη 2η άσκηση κάνε μέτρια στροφή προσπαθώντας να φέρεις το αριστερό πόδι κοντά στο δεξί ώμο και το δεξί πόδι στον αριστερό. Καθώς εκτελείς την άσκηση προσπάθησε να κρατήσεις σφικτούς τους πλάγιους κοιλιακούς μύες που γυμνάζονται.

- Στην θέση 2 απομακρύνεις λεκάνη από τον τοίχο και με τεντωμένα πόδια κλωτσάς εναλλάξ τα πόδια προς τα πάνω.

- Με στήριξη ενός noodle δηλαδή το γνωστό «μακαρόνι», πίσω από την πλάτη κινήσου με πλάγια ψαλίδια, δημιουργώντας γωνία στους πλάγιους μύες της κοιλιάς. Προσπάθησε να έχεις τα πόδια σου παράλληλα στην επιφάνεια του νερού και τον κορμό σου σε κάθετη θέση.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις κάποιες ασκήσεις για να γυμναστείς στο νερό:

ΠΗΓΗ: protothema


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ