Facebook Pixel Sportdog.gr | Πώς να χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα και χωρίς γυμναστική!
| 2018-11-14 22:15:00

Πώς να χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα και χωρίς γυμναστική!

Sportdog Team
Πώς να χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα και χωρίς γυμναστική!

Αν βαριέστε, υπάρχει και αυτός ο τρόπος για να αδυνατίσετε.

Οι συμβουλές που ακούμε συχνά για την απώλεια βάρους είναι να τρώμε λιγότερο και να γυμναζόμαστε περισσότερο, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι ευκολότερο στα λόγια παρά στην πράξη

Οι συμβουλές που ακούμε συχνά για την απώλεια βάρους είναι να τρώμε λιγότερο και να γυμναζόμαστε περισσότερο, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι ευκολότερο στα λόγια παρά στην πράξη. Μια αυστηρή διατροφική αγωγή μπορεί να οδηγήσει σε έντονη πείνα, επίπονες ασκήσεις και κραιπάλη, ειδικά αν δεν είμαστε πειθαρχημένοι με τον εαυτό μας.

Για να χάσετε εύκολα μερικά κιλά με υγιή τρόπο και χωρίς κάποιο πρόγραμμα δίαιτας ή γυμναστικής, κάντε τα παρακάτω:

Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα

Μειώστε την ποσότητα που καταναλώνετε σερβίροντας το φαγητό σας σε ένα μόνο πιάτο διαμέτρου το πολύ 25 εκατοστά. Είναι ένα αποτελεσματικό οπτικό “κόλπο” για να κάνετε τον εγκέφαλό σας να είναι ικανοποιημένος με την ποσότητα.

Όταν ο εγκέφαλος βλέπει ένα μεγάλο πιάτο με κενό χώρο γύρω από το φαγητό, υποθέτει ότι η το πιάτο περιέχει λιγότερη ποσότητα από ό,τι ένα μικρότερου μεγέθους πιάτο χωρίς καθόλου κενό.

Βλέποντας το κενό αυτό, ο εγκέφαλος θεωρεί ότι το σώμα δεν παίρνει όση τροφή θα μπορούσε (όση αντιστοιχεί στον κενό χώρο στο πιάτο) και δίνει εντολή για “δεύτερη μερίδα”. Μια έρευνα του 2005 βρήκε ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν σε μεγαλύτερα μπολ κατανάλωναν 73% περισσότερο φαγητό από ό,τι εκείνοι που έτρωγαν από ένα κανονικό μπολ.

Σερβίρετε το γεύμα σας σε μπλε πιάτο

Μια έρευνα του 2012 έδειξε ότι η μεγάλη χρωματική αντίθεση ανάμεσα στο πιάτο και το φαγητό θα σας κάνει να τρώτε λιγότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή το μέγεθος της μερίδας φαίνεται μεγαλύτερο, λόγω της χρωματικής αντίθεσης, ανεξάρτητα από το μέγεθος του πιάτου. Επιλέξτε μπλε πιάτα, δεδομένου ότι το χρώμα αυτό είναι το λιγότερο “ταιριαστό” με το φαγητό σας.

Επιλέξτε ένα ψηλό και λεπτό γυάλινο ποτήρι

Οι άνθρωποι τείνουν να βάζουν λιγότερο υγρό σε ψηλό, στενό, ποτήρι από ό,τι σε πιο κοντά και με μεγαλύτερη διάμετρο ποτήρια.

Πιείτε νερό πριν από κάθε γεύμα

Αντί να έχετε το ποτήρι με το νερό δίπλα σας στο τραπέζι, πιείτε το προτού καθίσετε να φάτε. Μια έρευνα του 2008 έδειξε ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 13% λιγότερο φαγητό όταν πίνουν ένα ποτήρι νερό πριν το γεύμα τους.

Πείτε “ναι” στις τσίχλες

Προτιμήστε φυσικά εκείνες χωρίς ζάχαρη. Έρευνα του 2007 έδειξε ότι το μάσημα της τσίχλας μειώνει την όρεξη, ειδικά για γλυκά. Μια καλή ιδέα είναι επίσης να μασάτε τσίχλα καθώς προετοιμάζετε/μαγειρεύετε το γεύμα σας.

Βάλτε λίγο πιπέρι καγιέν στο φαγητό σας

Αν αντέχετε τα καυτερά, δοκιμάστε να βάλετε λίγο πιπέρι καγιέν στο φαγητό. Έχει την ιδιότητα να μειώνει την επιθυμία για κατανάλωση λιπαρών τροφών, αλατιού και ζάχαρης.

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags