Facebook Pixel Sportdog.gr | Πότε η ανδρική στύση δεν έχει καμία σχέση με… το σεξ;
| 2018-11-16 16:41:00

Πότε η ανδρική στύση δεν έχει καμία σχέση με… το σεξ;

Sportdog Team
Πότε η ανδρική στύση δεν έχει καμία σχέση με… το σεξ;

Ένα θέμα που αφορά όλον τον ανδρικό πληθυσμό.

Γνωρίζατε ότι ο μέσος άντρας έχει περίπου 11 στύσεις κάθε μέρα και αρκετές ακόμα κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου; Και όμως, όσο απίστευτο και αν σας ακούγεται, είναι η αλήθεια. Αλλά αυτές οι στύσεις δεν συμβαίνουν πάντα, επειδή ο άντρας έχει διεγερθεί σεξουαλικά. Μερικές φορές, μια στύση συμβαίνει ακόμα και όταν δεν υπάρχει καθόλου σεξουαλική διέγερση.

Για παράδειγμα, πολλοί άνδρες ξυπνούν το πρωί με στύση. Αυτή η πρωινή στύση είναι συνήθως η τελευταία μιας σειράς 3-5 στύσεων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάθε στύση διαρκεί συνήθως για περίπου 25 - 35 λεπτά!

Νυχτερινή στύση και... στυτική δυσλειτουργία;

Οι νυχτερινές στύσεις συμβαίνουν συχνά κατά τη διάρκεια του ύπνου στην φάση REM, όταν ο άντρας ονειρεύεται βαθιά. Δεν είναι σαφές για ποιον λόγο συμβαίνουν. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι νυχτερινές στύσεις είναι ένας τρόπος για να διατηρηθεί η ελαστικότητα των ιστών του πέους.

Αυτές οι νυχτερινές στύσεις, μπορεί να αποτελέσουν χρήσιμο στοιχείο για έναν γιατρό, προκειμένου να διαγνώσει πιθανή στυτική δυσλειτουργία στον άντρα.

Ένας άλλος τύπος στύσης που δεν σχετίζεται άμεσα με το σεξ είναι η “αντανακλαστική στύση”, η οποία μπορεί να συμβεί όταν ένας άνδρας είναι νευρικός, φοβάται, είναι θυμωμένος, ή κάτω από μεγάλη πίεση. Η αντανακλαστική στύση μπορεί επίσης να προκληθεί από έναν διευρυμένο προστάτη, από κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες που ενδεχομένως να παίρνει ο άντρας, καθώς και από την ανάγκη του να ουρήσει.

Οι αντανακλαστικές στύσεις είναι πιο συχνές σε εφήβους και στους νέους ενήλικες. Πολλοί έφηβοι ανησυχούν και ντρέπονται επειδή τους συμβαίνει ορισμένες φορές σε ακατάλληλες στιγμές, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό είναι μια απόλυτα φυσιολογική πτυχή της ανάπτυξής τους. Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν/γερνούν, η συχνότητα των αντανακλαστικών στύσεων τείνει να μειώνεται.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags