Facebook Pixel Sportdog.gr | Πως να φτιάξω δυνατούς και όμορφους μύες;
| 2018-12-07 15:33:00

Πως να φτιάξω δυνατούς και όμορφους μύες;

Sportdog Team
Πως να φτιάξω δυνατούς και όμορφους μύες;

Σίγουρα, η σκληρή και σωστή γυμναστική είναι ο βασικός τρόπος, για να αναπτύξεις τους μύες σου. Τι άλλο όμως είναι απαραίτητο, για να χτίσεις ένα όμορφο σώμα;

Οι ώρες, που αφιερώνεις στο γυμναστήριο ή σε κάποιο άθλημα, προκαλούν το σώμα σου και το αναγκάζουν να δυναμώσει, με αποτέλεσμα να φουσκώνουν οι μύες σου. Ο φυσικός κάματος όμως, σε κάνει πολλές φορές να ξεχάσεις τον τεράστιο ρόλο, που παίζει η διατροφή.

Παρακάτω, θα δεις πως θα μπορέσεις να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου με θεμιτό τρόπο.

Δώσε προσοχή στις θερμίδες σε λογικά πάντα πλαίσια!

Όταν λέω να προσέχεις τι τρως, δεν εννοώ να τρελαθείς. Κανένας δε θα σου πει τίποτα, αν μια στο τόσο επιλέξεις το έτοιμο φαγητό, όπως π.χ. σουβλάκια ή burger. Παρόλα αυτά όμως, αν αφήνεσαι συνεχώς και κάνεις καθημερινώς ατασθαλείες, θα αργήσεις πολύ, να δεις διαφορά στο σώμα σου!

Το μυϊκό σου σύστημα μετά τη γυμναστική, καταπονείται σε σημείο, που χρειάζεται, άμεσα, ανατροφοδότηση και ενέργεια. Πολλοί, όμως, το μεταφράζουν αυτό, ως υπερβολική κατανάλωση γευμάτων, φτάνοντας μακροπρόθεμα σε μη επιθυμητά επίπεδα. Για να καταλάβεις, για ένα έντονο πρόγραμμα εκγύμνασης, συνιστάται αύξηση των θερμίδων σε 300-500, καθημερινά. Αυτές τις παραπάνω θερμίδες τις μοιράζεις, ισόποσα, σε 6 γεύματα.

Φάε γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη!

Η πρωτεΐνη με τα αμινοξέα της είναι το σημαντικότερο βοήθημα, για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα! Για την ακρίβεια είναι το μόνο συστατικό στη φύση, που «πρήζει», με την καλή έννοια, το σώμα σου και σε γραμμώνει. «Πως θα καταφέρω να γραμμώσω;», αναρωτιέσαι. Και απαντώ, απλώς φάε 2γρ. πρωτεΐνης για κάθε κιλό σου, καθημερινά!

Αν καταφέρεις να γευματίζεις κάθε 3 ώρες, αφήνεις στον οργανισμό σου αρκετή ώρα, για να αποθηκεύσει σωστά τα συστατικά, που του παρέχεις.

Post-workout γεύμα

Μάλλον το σημαντικότερο πιάτο της ημέρας, για να σε ζηλεύει κάθε αρσενικό και να σε κοιτάζει κάθε θηλυκό. Το φαγητό, που θα φας μετά την προπόνηση πρέπει να είναι πλούσιο πρωτεϊνικά και υδατανθρακικά.

Γιατί; Για τον απλό λόγο, ότι αυτά τα 2 στοιχεία δρουν συνεργατικά! Χωρίς τους υδατάνθρακες, δε θα μπορέσεις να μεταφέρεις τα αμινοξέα στους μύες σου, ώστε να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα, που τόσο επιθυμείς!

Ενυδατώσου επαρκώς!

Ακόμα και 0,5% αφυδατωμένος να είσαι, κατά τη διάρκεια της άθλησης, μειώνεις την απόδοσή σου! Φρόντισε να πίνεις περίπου 250ml νερού, για κάθε 15-20 λεπτά προπόνησης. Αν αναμένεις να διψάσεις, για να πιεις νερό, έχασες τη μπάλα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags