Facebook Pixel Γυμναστική - σεξ: Μπορεί η γυμναστική να βελτιώσει το σεξ;
| 2019-01-21 22:53:00

Μπορεί η σωματική άσκηση να βελτιώσει την ερωτική απόδοση;

Sportdog Team
Μπορεί η σωματική άσκηση να βελτιώσει την ερωτική απόδοση;

Τον αν μπορεί η σωματική άσκηση να βελτιώσει την ερωτική απόδοση των ανδρών, είναι ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς. Και η απάντηση είναι…

Γυμναστική - σεξ: Ναι, φαίνεται ότι μπορεί! Η τακτική άσκηση βοηθά τη στύση μας μέσω πολλών μηχανισμών!

Πώς επιτυγχάνεται η στύση και πώς μπορεί να βοηθήσει η σωματική άσκηση;

Η στύση του πέους είναι ένα νευραγγειακό φαινόμενο υπό ορμονικό έλεγχο, αποτέλεσμα πολλών αγγειακών και νευρολογικών μηχανισμών που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με σκοπό την υπό πίεση συγκέντρωση του αίματος στα σηραγγώδη σώματα και την επίτευξη τελικά σκληρότητας.

Για να συμβαίνει αυτό, απαιτείται να λειτουργεί σωστά ένα σύνολο συστημάτων με κυρίαρχο το αγγειακό δίκτυο του πέους. Η παροχή άφθονου αρτηριακού αίματος με υψηλή συγκέντρωση οξυγόνου είναι απαραίτητη για την υποστήριξη του αυξημένου κυτταρικού μεταβολισμού που παρατηρείται κατά την στύση.

Η σωματική άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική για το καρδιαγγειακό σύστημα. Βοηθά στη σωστή λειτουργία του ενδοθηλίου των αγγείων. Η κακή λειτουργία του ενδοθηλίου των πεϊκών αρτηριών είναι αποδεδειγμένα βασικός λόγος για στυτική δυσλειτουργία και οι βασικότεροι παράγοντες κινδύνου είναι το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, η υψηλή χοληστερίνη και η υπέρταση. Επειδή μάλιστα τα αγγεία του πέους είναι πολύ λεπτά, είναι από τα πρώτα που επηρεάζονται στον ανδρικό οργανισμό.

Η σωματική άσκηση βοηθά όμως και σε άλλα επίπεδα τη σεξουαλική μας απόδοση, εκτός από τη βελτίωση της αρτηριακής ροής στο πέος. Η τακτική αερόβια άσκηση διατηρεί το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα και συμβάλλει στην αύξηση και διατήρηση των επιπέδων τεστοστερόνης, της ανδρικής δηλαδή ορμόνης στον οργανισμό. Επίσης όταν αθλούμαστε τακτικά ελαττώνονται τα επίπεδα άγχους και η πιθανότητα κατάθλιψης.

Το σεξ απαιτεί κάποιου βαθμού αερόβια ικανότητα και ευλυγισία, ειδικά όταν ο άνδρας βρίσκεται πάνω από τη γυναίκα και κατά την αλλαγή στάσεων. Η τακτική άσκηση το κάνει λοιπόν ευκολότερο!

Πόση άσκηση χρειαζόμαστε για να είμαστε σεξουαλικά σε φόρμα;

Τον Απρίλιο δημοσιεύτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο έγκριτο Ουρολογικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine. Οι συγγραφείς αναλύοντας τα αποτελέσματα 10 μελετών καταλήγουν ότι 160 λεπτά εβδομαδιαίας μέτριας έντασης αερόβια άσκηση είναι αρκετά! Αυτά ιδανικό είναι να χωρίζονται σε 4 φορές τη βδομάδα από 40 λεπτά.

Γενικά η αερόβια άσκηση αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό. Παραδείγματα αερόβιας χρήσιμης άσκησης είναι το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο, η κολύμβηση, το κολύμπι  και η ποδηλασία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags