Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερά πράγματα - Έτσι θα χάσεις 5 κιλά σε μία εβδομάδα
| 2019-03-22 16:27:00

Φοβερά πράγματα - Έτσι θα χάσεις 5 κιλά σε μία εβδομάδα

Sportdog Team
Φοβερά πράγματα - Έτσι θα χάσεις 5 κιλά σε μία εβδομάδα

Και όμως γίνεται.

Όταν δεν έχεις πράξει τίποτα για να ξεφορτωθείς το λίπος που έχει κάνει την κοιλιά σου να μοιάζει με μπαλόνι, σαν έρθει η ώρα να φορέσεις ένα κομψό κοστούμι, τα πάντα πάνω σου δείχνουν από αστεία έως ντροπιαστικά.

Σε λίγες μέρες ξεκινούν τα ρεβεγιόν, τα πάρτι, οι έξοδοι σε μπαρ και εστιατόρια. Αν έχεις πάρει την απόφαση να δείχνεις αληθινά κομψός, στιλάτος και έως πέντε κιλά πιο αδύνατος, μάθε ότι μπορείς να το πετύχεις μέσα στη βδομάδα. Πώς; Ακολουθώντας το πλάνο διατροφής που συστήνει ο πιστοποιημένος διαιτολόγος και διατροφολόγος Edward Harris, MSc (επιστημονικός συνεργάτης στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition και ιδιοκτήτης κλινικής διατροφής που παρέχει συμβουλές σε άτομα που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν υγιεινή διατροφή και συνήθειες άσκησης με σκοπό να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών στη ζωή τους).

Δεν θα βρεις φάρμακα απώλειας βάρους ή λιποδιαλυτικά συμπληρώματα σε αυτό το σχέδιο διατροφής.

«Τα μόνα πράγματα που χρειάζεσαι για να χάσεις γρήγορα και με ασφάλεια το περιττό βάρος είναι υγιεινά, φρέσκα τρόφιμα», λέει ο Harris και επισημαίνει: «Προετοιμάσου για μια αυθεντική αποτοξινωτική δίαιτα, από την οποία απουσιάζουν τροφές ζωικής προέλευσης, ωστόσο, καμία στιγμή της ημέρας δεν θα νιώθεις άδειο το στομάχι σου».

Ημέρα 1

Φάε κάθε είδους φρούτα, εκτός από μπανάνες. Τα φρούτα που προτιμούνται είναι μήλα, αχλάδια και κάθε είδους εσπεριδοειδή -σκέτα, ψιλοκομμένα σε φρουτοσαλάτες, σε ρόφημα τύπου smoothies.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πίνε τουλάχιστον 10 ποτήρια μεταλλικό νερό και από το απόγευμα έως το βράδυ, ένα με δυο φλιτζάνια πράσινο τσάι, λουίζα, μέντα ή βασιλικό (είναι βότανα που ενισχύουν το μεταβολισμό και την απομάκρυνση του λίπους).

Ημέρα 2

Κατανάλωσε οποιοδήποτε είδος λαχανικών, ακατέργαστο, βρασμένο (ή ακόμη καλύτερα στον ατμό), σε σαλάτα ή σαν σνακ, προσθέτοντας μόνο ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Ακολουθείς τις δοσολογίες κατανάλωσης νερού και αφεψημάτων από βότανα.

Ημέρα 3

Συνδύασε τα φρούτα και τα λαχανικά των ημερών 1 και 2. Ενώ συνεχίζεις να πίνεις νερό, αντικαθιστάς τα αφεψήματα με ένα ποτήρι άπαχο γάλα.

Ημέρα 4

Άπαχο γάλα, μπανάνες και σούπες λαχανικών, εστιάζοντας σε λαχανικά όπως ντομάτα, κολοκύθια, καρότα, τζίντζερ, σέλερι, σχοινόπρασο. Νερό και αφεψήματα όπως τις προηγούμενες μέρες.

Ημέρα 5

Στο μενού φρούτων και λαχανικών, προσθέτεις σκούρο ρύζι (το οποίο αναμειγνύεις μέσα στις σαλάτες λαχανικών) και φρέσκο ντοματοχυμό με λίγο πιπέρι καγιέν. Δεν ξεχνάς το νερό και τα αφεψήματα.

Ημέρα 6

Επαναλαμβάνεις το μενού της Ημέρας 3.

Ημέρα 7

Σούπες και σαλάτα με ρύζι. Νερό, αφεψήματα.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags