Facebook Pixel Σεξ: Κάνε σεξ και απόφυγε τη γυμναστική
| 2019-03-23 23:27:00

Γιατί ένας γύρος σεξ ισούται με μία προπόνηση στο γυμναστήριο

Sportdog Team
Γιατί ένας γύρος σεξ ισούται με μία προπόνηση στο γυμναστήριο

Όσο περισσότερο σεξ κάνεις, τόσο περισσότερο λίπος χάνεις, τόσο χτίζεις μυς και άλλο τόσο κερδίζεις οφέλη από χαμένες προπονήσεις.

Ακούς όλη την ώρα ότι το σεξ είναι μια ωφέλιμη σωματική και εγκεφαλική δραστηριότητα, που σχεδόν ισούται με μια πλήρη προπόνηση στο γυμναστήριο. Αλλά, ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι μύθος;

Ένα σεξ υψηλής έντασης, σαν τη σκηνή από την ταινία Ο Κύριος και Η Κυρία Σμιθ (εικόνα) , όντως, μπορεί να είναι μια εμπειρία που προσομοιάζει σε πρόγραμμα CrossFit. Πόσες όμως θερμίδες καίγονται εν τοιαύτη περιπτώσει;

- Η φήμη: Μια ωριαία περίοδος σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να κάψει κάπου ανάμεσα σε 100 και 300 θερμίδες.

- Η ετυμηγορία: Το σεξ καίει κάμποσες θερμίδες, αλλά όχι τόσες όσες μια προπόνηση ποδιών στο γυμναστήριο. Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine, η μέση διάρκεια μιας σεξουαλικής πράξης είναι τα 6 λεπτά και με βάση τους θερμιδομετρικούς συνδυασμούς των ειδικών, η δαπάνη θερμίδων δεν ξεπερνά τις 21.

Διαβάζουμε στο WebMD: «30 λεπτά σεξ μπορούν να προκαλέσουν καύση από 85 έως 100 θερμίδες». Αυτό για σένα σημαίνει ένα πράγμα: 30 λεπτά σεξ επί τέσσερις φορές τη βδομάδα ισούται με μια καύση θερμίδων 350 έως 400 τη βδομάδα. Μάξιμουμ, 1.600 το μήνα -λίγο είναι. Αλλά δες τις μπορείς να κάνεις ώστε να υπερπολλαπλασιάσεις το αποτέλεσμα.

Σεξ πριν το πρωινό

Το να κάνεις σεξ το πρωί είναι μια καλή ιδέα για διάφορους λόγους. Τα επίπεδα τεστοστερόνης ενός άντρα είναι 70% υψηλότερα μεταξύ 7 και 8 π.μ. Τι σημαίνει; Καλύτερες στύσεις, μακρύτερες ερωτικές «συνεδρίες», περισσότερη καύση λίπους.

Στάσεις σεξ όπως στάσεις γιόγκα

Σε μια τάξη αρχαρίων γιόγκα καις κάπου μεταξύ 100 και 300 θερμίδες ανά μισή ώρα. Άρα, η υιοθέτηση μερικών στάσεων γιόγκα κατά τη διάρκεια του σεξ διπλασιάζει την καύση θερμίδων.

Τρώγε πριν το σεξ σαν να έτρωγες πριν το γυμναστήριο

Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών που ενισχύουν την αντοχή μπορεί να βοηθήσει τις σεξουαλικές σου επιδόσεις -όπως ακριβώς και στο γυμναστήριο. Ξερά σύκα, στρείδια, σέλινο, μύρτιλο, φιστίκια, μπανάνες, σοκολάτα ή ακόμη και σκόρδο έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη σεξουαλική αντοχή ενός άντρα. Παρόμοια επιδρούν και στις προπονήσεις.

Γκάζωσέ το

Όταν η σεξουαλική επαφή καταντά «πιλάφι», δεν κερδίζεις δράμι σωματικού οφέλους -ούτε καν λογίζεσαι ποθητός εραστής. Όμως, όσο δοκιμάζεις νέα κόλπα στο κρεβάτι, τόσο χρησιμοποιείς καινούργιους μυς, τόσο προκαλείς το σώμα σου να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις. Ναι, τόσο «γυμνάζεσαι» περισσότερο.

Ο οργασμός του πυρήνα

- Είσαι από κάτω; Μην τεμπελιάζεις. Σπρώξε με τη δύναμη των ισχίων σου, σήκωνε τον άνω μέρος του κορμού σου προς τα πάνω, ξανακατέβα και επανάλαβε -μια άσκηση ταυτόσημη των sit ups και της άρσης ισχίων. Καθ’ όλη τη διάρκεια, κράτα την κοιλιά σου σφιχτή.

- Είσαι από πάνω; Θυμήσου τις σανίδες. Απλά φρόντισε να διοχετεύεις όλη την ενέργεια της διείσδυσης στο μέσο του κορμού -κοιλιακούς, ισχία, γοφούς.

CrossFit σεξ -ναι, παίζει κι αυτό

Οι σύντομες διακυμάνσεις μεταξύ χαλαρού και σκληρού σεξ δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από μια τυπική συνεδρία στο γυμναστήριο, που κυμαίνεται μεταξύ CrossFit και ΗΙΙΤ: 20’’ γρήγορες διεισδύσεις με 20’’ χαλαρές. 2 λεπτά σταθερές στάσεις διείσδυσης με 2 λεπτά έντονης αλλαγής της θέσης σώματος της παρτενέρ.

Επίσημο στοιχείο: Με 20 λεπτά προπόνησης CrossFit ή ΗΙIΤ καις πάνω από 300 θερμίδες.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags