18/05/19 - 16:57

Sos! Nα που οδηγεί το πολύ σεξ

Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρειάζεται να το παρακάνεις.

Sportdog Team
Sos! Nα που οδηγεί το πολύ σεξ
1.731views 0shares
TAGS

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το να κάνουν σεξ καθημερινά, ακόμα και δύο φορές τη μέρα, είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό και φυσικά το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Παρόλο που τα οφέλη του είναι αδιαμφισβήτητα, η υπερβολή στη συχνότητα και τη διάρκεια της πράξης μπορεί να έχει ορισμένες ανεπιθύμητες επιπτώσεις. Όχι, δεν εννοούμε να σπάσει το πέος σου και να πέσει (ΟΚ ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται), αλλά μιλάμε για την πιθανότητα να χάσεις το σεξουαλικό σου ενδιαφέρον μια και καλή (ή μάλλον, κακή). Να χαθεί το mojo που λένε και οι Βρετανοί.

Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για όλους τους άντρες και αν για παράδειγμα βρισκόσουν σε κατάσταση αποχής για μήνες ή ακόμα και χρόνια και ξαφνικά έτυχε να κάνεις σεξ κάθε μέρα, σου δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια. Για πολλούς όμως ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε μια μακροχρόνια και μονογαμική σχέση, οι υπερβολές στη σεξουαλική τους ζωή μπορεί να την καταστρέψει. Και θα σου εξηγήσουμε αμέσως το γιατί...

Ποιότητα εναντίον ποσότητας

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, αναφέροντας ότι θα πρέπει να επιδιώκεις το καλύτερο δυνατό σεξ που μπορείς να κάνεις. Μερικές φορές, οι «αρπαχτές» μπορεί να είναι καταπληκτικές, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία του σεξ θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα μέρη του σώματος και να δίνει τη μέγιστη δυνατή ευχαρίστηση τόσο σε εσένα όσο και σε εκείνη. Και κακά τα ψέματα, οι «ξεπέτες» συνήθως δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Αν είθισται να κάνεις ένα δίλεπτο σεξ δύο φορές κάθε μέρα, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί σε ένα (ας πούμε) 45λεπτο σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα (είτε χωρίς είτε με προκαταρκτικά). Όποια γυναίκα κι αν ρωτήσεις, θα διαπιστώσεις ότι όλες προτιμούν την ποιότητα από την ποσότητα. Και το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να έχεις και εσύ, εφόσον το σεξ είναι πολλά περισσότερα από απλή εκσπερμάτωση.

Τέλος το κυνήγι

Αν κάνεις συνέχεια σεξ, η βιολογική σου ανάγκη και όρεξη να το κυνηγήσεις πιθανότατα θα περιοριστεί γρήγορα και δεν θα υπάρχει τίποτα για το οποίο θα ανυπομονείς, είτε πνευματικά είτε σωματικά.

Είναι μέρος της φύσης μας ως άνθρωποι να θέλουμε κάτι που δε μπορούμε εύκολα να αποκτήσουμε, και όταν κάποιος ή κάτι μας παρουσιάζει μια πρόκληση, το πιθανότερο είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά να φτάσουμε στον στόχο μας και θα το εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο όταν τα καταφέρουμε.

Εφαρμόζοντας την ίδια ακριβώς λογική και στο σεξ, θα καταλάβεις τι προσπαθούμε να πούμε: Η ευχαρίστηση που μπορείς να πάρεις είναι μεγάλη όχι μόνο όταν μια γυναίκα που πολιορκείς καιρό τελικά ενδώσει, αλλά όταν και εσύ κάνεις λίγο κράτει και το παίξεις λίγο δύσκολος. Κάνε το σεξ μαζί της μια πρόκληση και πριν καν το καταλάβεις, θα αισθανθείς πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της διείσδυσης.

Γιατί τόσο πολύ σεξ;

Πολλές φορές, τα ζευγάρια καταλήγουν να κάνουν συνέχεια σεξ για να αναπληρώσουν κάτι που λείπει από τη σχέση, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούν.

Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο πως σε μια σχέση, αφού περάσει η πρώτη περίοδος του «μήνα του μέλιτος», η συχνότητα με την οποία ένα ζευγάρι κάνει σεξ περιορίζεται, γιατί ο ένας αποκτάει οικειότητα με τον άλλο σε τομείς εκτός της ερωτικής πράξης.

Αν κάνετε πολύ και συχνό σεξ, βεβαιώσου ότι αυτό γίνεται επειδή απλώς και οι δυο σας το απολαμβάνετε και όχι επειδή προσπαθείτε υποσυνείδητα να γεμίσετε ένα κενό.

Αν λοιπόν το μόνο που συνηθίζεται να κάνεις μαζί της είναι να βρίσκεστε τα βράδια για να κάνετε σεξ, ενώ δεν έχετε βγει κανονικό ραντεβού, για ποτό, σινεμά ή οτιδήποτε και το φως του ήλιου δε σας έχει πετύχει ποτέ μαζί, είναι πολύ πιθανό πως το μόνο που έχετε κοινό είναι το σεξ. Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό, αρκεί να μην έχεις αυταπάτες πως είσαι σε μια ουσιαστική και σοβαρή σχέση.

Πόσο σεξ είναι πολύ σεξ;

Δεν υπάρχουν κανόνες που ορίζουν το πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ ή πόσο πρέπει να διαρκεί. Επομένως, από τη στιγμή που νιώθετε άνετα ο ένας με τον άλλο και είσαστε ευχαριστημένοι με όλες τις πλευρές της σχέσης σας και όχι μόνο με το σεξ, όλα είναι καλά.

Αν είσαστε τόσο ερωτευμένοι και παθιασμένοι που δεν περνάει μέρα χωρίς να κάνετε σεξ, είναι πάρα πολύ θετικό. Αρκεί, βέβαια, το σεξ να μη χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο κάτι άλλου, και να δημιουργείτε κι άλλες κοινές εμπειρίες και αναμνήσεις και εκτός κρεβατοκάμαρας.

Ο νόμος της μειωμένης επιστροφής

Αυτό στο οποίο θέλουμε να καταλήξουμε είναι το εξής: To πολύ σεξ οδηγεί στη μειωμένη ευχαρίστηση που παίρνεις από αυτό.

Αν και το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πιο συχνά στις γυναίκες απ'ότι στους άντρες, κυρίως επειδή η τεστοστερόνη σου «ξυπνάει» την όρεξη σου για σεξ, είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις και εσύ να νιώθεις μια έλλειψη ικανοποίησης.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ