Facebook Pixel Sportdog.gr | Τι ακριβώς να τρως αν θέλεις να γίνεις φέτες
| 2019-05-26 22:33:00

Τι ακριβώς να τρως αν θέλεις να γίνεις φέτες

Sportdog Team
Τι ακριβώς να τρως αν θέλεις να γίνεις φέτες

Ένα επιστημονικό διατροφικό μυστικό αποκαλύπτει τις τροφές που κάνουν πλάκα το στομάχι και γραμμώνουν τους μυς παντού.

Έχουμε εδώ, την ταχύτερη προσέγγιση από όσες έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα, ώστε να φτιάξεις ένα λεπτό, στεγνό και γραμμωμένο σώμα πριν αλλάξει ο χρόνος. Σύμφωνα με δυο εμπειρογνώμονες, τον αθλητικό διατροφολόγο Chris Mohr, και τον προπονητή bodybuilding John Meadows, το ταχύρυθμο πρόγραμμα καύσης λίπους και γράμμωσης των μυών σου περνά από τρία στάδια:

#1. Απόφαση αλλαγής τρόπου θρέψης

Αν είσαι πρόθυμος να μαγειρεύεις τις τροφές που σου αρέσουν και όχι να παραγγέλνεις διαρκώς απ’ έξω, αν δεσμευτείς ότι θα χαλιναγωγήσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις και αν αποφασίσεις να αντικαταστήσεις μερικές «σκάρτες» τροφές που υπάρχουν στο ψυγείο σου με κάποιες άλλες (που θα διαβάσεις παρακάτω), τότε έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να αντικρίσεις σε λίγο καιρό τον καινούργιο, γραμμωμένο εαυτό σου.

#2. Απλή αριθμητική

Κατανόησε τώρα τη διαφορά του να τρως υγιεινά (γενικώς) και του να τρως για να φτιάξεις γράμμωση (ειδικώς six-pack).

«Καθόρισε με ακρίβεια τις ημερήσιες ανάγκες σου σε θερμίδες, συνυπολογίζοντας και εκείνες που καις από μια προπόνηση» λέει ο Mohr και αναλύει: «Πολλαπλασίασε το σωματικό σου βάρος επί 12 για να βρεις τις μίνιμουμ θερμίδων που πρέπει να προσλαμβάνεις για να επιβιώσει ο οργανισμός σου (αν είσαι 80 κιλά, οι θερμίδες είναι 960). Πρόσθεσε τώρα και άλλες 800 θερμίδες που καίγονται από μια πλήρη συνεδρία με βάρη και διάδρομο στο γυμναστήριο και άλλες 440 περίπου, οι οποίες δαπανώνται από συνηθισμένες δραστηριότητες στη δουλειά ή στο σπίτι -45 θερμίδες την ώρα καίγονται ακόμη και όταν κοιμάσαι».

«Το σύνολο των θερμίδων που πρέπει να πάρεις από τις τροφές είναι 2.200», λέει ο διατροφολόγος. «Τώρα, καθόρισε πώς αυτές οι 2.200 θερμίδες διασπώνται σε γραμμάρια πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών», λέει ο Meadows. «Επειδή για να φτιάξεις ένα πραγματικά γραμμωμένο σώμα απαιτούνται προπονήσεις αντίστασης, οι ανάγκες σου σε πρόσληψη μακροθρεπτικών συστατικών πρέπει να προσαρμοστούν στον εξής κανόνα:

- 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους,

- 2 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά κιλό σωματικού βάρους,

- 0,4 γραμμάρια λίπους ανά κιλό σωματικού βάρους», εξηγεί ο προπονητής.

#3. Επιλογή κατάλληλων τροφών

Ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να συμπληρώσεις με ακρίβεια το παραπάνω διατροφικό παζλ, που εγγυάται ταχεία απώλεια λίπους και γρήγορη γράμμωση των μυών; Οι εμπειρογνώμονες συνιστούν:

- Προτίμησε η πρωτεΐνη σου να προέρχεται από άπαχες ζωικές πηγές (μοσχαρίσιο φιλέτο, χοιρινό ψαρονέφρι, στήθος γαλοπούλας, μπακαλιάρος, σολομός).

- Το μεγαλύτερο μέρος της πρόσληψης λιπαρών ουσιών θα πρέπει να προέρχεται από κάποιο υποπροϊόν πρωτεϊνικών συστατικών (τα ασπράδια αυγών, για παράδειγμα, μαζί με πρωτεΐνες, περιέχουν άφθονες ποσότητες καλού λίπους. Ομοίως και το τυρί τύπου cottage, ο βασιλικός πολτός, η σαρδέλα και ο τόνος).

- Τροφοδότησε το ενεργειακό σου οπλοστάσιο με υδατάνθρακες από αμυλώδεις τροφές αργής πέψης (γλυκοπατάτες και σκούρο ρύζι).

- Περιόρισε τα φρούτα σε δύο μερίδες την ημέρα.

- Δεν υπάρχουν περιορισμοί στα πράσινα λαχανικά.

- Μεγάλος σου σύμμαχος; Ένα ρόφημα πρωτεΐνης μετά την προπόνηση.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags