Facebook Pixel Πρωινά για πρωταθλητές που σου φτιάχνουν τη μέρα
| 2019-07-18 12:17:00

Θέλεις να σηκώσεις κούπα; Αυτό το πρωινό πρέπει να τρως!

Sportdog Team
Θέλεις να σηκώσεις κούπα; Αυτό το πρωινό πρέπει να τρως!

Πρωινά για πρωταθλητές ανάλογα με το άθλημά τους

Πρωινά για πρωταθλητές που σου φτιάχνουν τη μέρα

Το πρωινό είναι υποχρεωτικό. Για πολλούς λόγους. Κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, η καρδιά, οι πνεύμονες, ο εγκέφαλος και όλα τα ζωτικά σου όργανα συνεχίζουν να λειτουργούν, καταναλώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι των ενεργειακών σου αποθεμάτων. Αν παραλείψεις το πρωινό γεύμα, οι αποθήκες σου θα μείνουν άδειες, η ενέργειά σου θα σε εγκαταλείψει στο πρώτο δίωρο της εργάσιμης ημέρας και -μοιραία- θα πέσεις με τα μούτρα σε ό,τι είδους λιπαρές και ζαχαρώδεις τροφές βρεθούν γύρω σου. Με μια τέτοια τακτική, μακροπρόθεσμα ο μεταβολισμός σου θα αποκτήσει εκείνο το σύνδρομο που περιλαμβάνει αυξημένη χοληστερίνη και τριγλυκερίδια, υπέρταση και, φυσικά παχυσαρκία - το μεταβολικό σύνδρομο είναι μια επικίνδυνη ασθένεια, έχε το υπόψη.

Αλλά σου έχουμε χαρμόσυνα νέα. Με αυτά τα πρωινά κερδίζεις διπλάσιο όφελος: Κατ' αρχάς, είναι νόστιμα, λιχούδικα και προχωρημένα (έχουμε προσθέσει και 100% νόμιμη κάνναβη μέσα). Επιπλέον, τρώγοντάς τα, θα δεις τις αθλητικές επιδόσεις σου να βελτιώνονται εντυπωσιακά - είπαμε, σου έχουμε βάλει και 100% νόμιμη κάνναβη μέσα.

Πώς θα δυναμώσεις με το «καλημέρα»; Σου λύνουμε τις απορίες.

Πράσινο Smoothie - Ιδανικό για surfers

Πώς το ετοιμάζεις:

 

Σε ένα μπλέντερ, ρίχνεις ένα ποτήρι χυμό καρύδας ή γάλα αμυγδάλου, τρεις κουταλιές της σούπας φυτικής προέλευσης πρωτεΐνη σε σκόνη, μία κουταλιά της σούπας σπόρους κάνναβης, μία κουταλιά της σούπας σπόρους chia, μισό φλιτζάνι κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα, δύο κομμάτια σέλινο, δύο φύλλα λάχαο, μισή μπανάνα και μία κουταλιά της σούπας σκόνη maca. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο.

Γιατί δουλεύει:

Είναι ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα, πολύ ενυδατικό, φορτωμένο με φυτική πρωτεΐνη (σπόροι κάνναβης) και κατάλληλο για την προστασία του ανοσοποιητικού (maca).

Μπέιγκελ με σολομό - Ιδανικά για αναρριχητές

Πώς τα ετοιμάζεις:

Ανοίγεις στη μέση τα ψωμάκια και τα αλείφεις με τυρί cottage. Προσθέτεις μια φέτα σολομού, λεπτές φέτες αγγούρι, λίγο κρεμμύδι και τελειώνεις με κάπαρη.

Γιατί δουλεύει:

Οι πυκνοί υδατάνθρακες που υπάρχουν στα μικρά φραντζολάκια θα σου χαρίσουν ενέργεια για δυο έως τρεις ώρες. Ο σολομός είναι φορτωμένος με αντιφλεγμονώδη ωμέγα-3 και η κάπαρη, πέρα από γαστριμαργική απόλαυση λειτουργεί ως διεγερτικό της κυκλοφορίας του αίματος και των αναπνευστικών λειτουργιών. Το αγγούρι ανήκει στις τροφές με «αρνητικές» θερμίδες, δηλαδή το σώμα σου καίει περισσότερες για να το μεταβολίσει σε σύγκριση με τις θερμίδες που περιέχει το ίδιο το αγγούρι, ενώ το κρεμμύδι αυξάνει την οστική πυκνότητα και προστατεύεις τις αρθρώσεις.

Αβγά και μπέικον σε muffin - Ιδανικά για Crossfitters

Πώς τα ετοιμάζεις:

Προθερμαίνεις το φούρνο. Παράλληλα, ζεσταίνεις ένα τηγάνι και προσθέτεις ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρεις για ένα λεπτό και βάζεις στο τηγάνι 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη γλυκοπατάτα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύεις για πέντε λεπτά. Κατεβάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτεις ένα κομμάτι μπέικον σε κύβους. Σε ένα μπολάκι ανακατεύεις δυο αβγά και μισό ποτήρι γάλα τα οποία ρίχνεις σε δυο αλουμινένιες θήκες για muffins. Τέλος, από πάνω τρίβεις λίγο τυρί με λίγα λιπαρά. Ψήνεις τα κυπελάκια στο φούρνο για μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί.

Γιατί δουλεύει:

Αυτή η λιχουδιά είναι γεμάτη πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας (αβγά και μπέικον), η οποία χρησιμοποιείται άμεσα από το σώμα μόλις την καταναλώσεις. Επιπλέον, ο κρόκος του αβγού περιέχει χολίνη, μια ουσία που είναι δομικό στοιχείο των νευροδιαβιβαστών που εμπλέκονται στη μνήμη, τη διάθεση και τον έλεγχο των μυών.

Ομελέτα λαχανικών - Ιδανική για δρομείς ή κολυμβητές

Πώς την ετοιμάζεις:

Βάλε στο τηγάνι ό, τι λαχανικά έχεις στο ψυγείο -μαζί με αβγά. Απλά θυμήσου ότι κάθε υλικό έχει και διαφορετικό χρόνο ψησίματος. Από τον πιο αργό χρόνο έως τον πιο γρήγορο, δες μερικά: παντζάρια, πατάτες, καρότα, λάχανο, κολοκύθια, μανιτάρια, σπανάκι.

Γιατί δουλεύει:

Είναι ένας καλός τρόπος για να μεταβολίζει το σώμα σου το λίπος για ενέργεια. Και οι καλοί υδατάνθρακες των λαχανικών αποτελούν απαραίτητο μέρος της χημικής αντίδρασης που επιτρέπει το λίπος να μεταβολιστεί. Το πιο σπουδαίο λαχανικό όλων είναι το σπανάκι: περιέχει νιτρικά άλατα, τα οποία μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου μέσα στο σώμα. Αυτό κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται, επιτρέποντας στους μυς σου να προσλαμβάνουν γρηγορότερα περισσότερο οξυγόνο.

Burrito πρωτεΐνης - Ιδανικό για όσους κάνουν αθλήματα αντοχής

Πώς το ετοιμάζεις:

Τηγανίζεις δύο λωρίδες μπέικον στο τηγάνι. Μόλις γίνει τραγανό, άπλωσέ το σε ένα χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λίπη. Με το λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι σοτάρεις μερικούς κύβους γλυκοπατάτας και μια σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Βάλε τα στην άκρη του τηγανιού και στον υπόλοιπο χώρο ρίξε δυο αβγά να τηγανιστούν και στο τέλος πρόσθεσε σπανάκι και τρίμματα φέτας. Τύλιξέ τα όλα σε μια τορτίγια χωρίς γλουτένη.

Γιατί δουλεύει:

Εκτός από το γεγονός ότι τα σπορ αντοχής απαιτούν πολλές θερμίδες να κάψουν (υδατάνθρακες αργής καύσης από την τορτίγια, τη γλυκοπατάτα και το σπανάκι), προϋποθέτουν και ισχυρή παρουσία πρωτεΐνης στο σώμα σου ώστε να μην κατατρώγεται μυϊκός ιστός. Το λίπος στο μπέικον και τη φέτα είναι φτιαγμένα γι’ αυτή τη δουλειά. Το σκόρδο, τέλος, δεν είναι μόνο για τη γεύση. Μαζί κατεβάζεις και την αρτηριακή πίεση προσθέτοντας ένα ακόμη σύμμαχο όταν η καρδιά σου είναι αντιμέτωπη με μια σκληρή προπόνηση.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags