Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα «διάσημα» τρικ που θα διπλασιάσουν τη σωματική σου ανωτερότητα
| 2019-11-14 17:06:00

Τα «διάσημα» τρικ που θα διπλασιάσουν τη σωματική σου ανωτερότητα

Sportdog Team
Τα «διάσημα» τρικ που θα διπλασιάσουν τη σωματική σου ανωτερότητα

Συν, το κορυφαίο μυστικό της μυϊκής κυριαρχίας ενός άντρα, σύμφωνα με την επιστήμη.

Τι κοινό έχουν ο Superman, ο Black Panther, αλλά και κάθε χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Arnold Schwarzenegger στη δεκαετία του ‘80; Ψηλοί άντρες, σίγουρα. Αλλά κυρίως αθλητικοί, «δεμένοι», θεόρατοι. Όλοι οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν σούπερ ήρωες πρέπει να έχουν σώμα που να δείχνει κυρίαρχο με την πρώτη ματιά.

Οι επιστήμονες έχουν συμπεράνει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά -ύψος, διάπλαση και αθλητικότητα- συνδέονται με ένα κοινό χαρακτηριστικό: εντυπωσιακή αντρική εικόνα. Και το Χόλιγουντ τους υποστηρίζει.Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Perception, οι ερευνητές του σκοτσέζικου πανεπιστημίου St Andrews έδειξαν σε εθελοντές και από τα δυο φύλα, φωτογραφίες από κοινούς, καθημερινούς άντρες ηλικίας 25 έως 40 ετών, εκ των οποίων κάποιοι ήταν αρκετά πιο ψηλοί και περισσότερο γυμνασμένοι από τους υπόλοιπους. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν ποιους από όλους ξεχώρισαν και γιατί.

Ποιο πρότυπο ανακήρυξαν νικητή; Ψηλός, αρρενωπός, αθλητικός, περίπου 35 ετών.

Και ενώ αυτό το συμπέρασμα (τόσο από την πλευρά των γυναικών όσο και των αντρών εθελοντών) δείχνει αρκετά προφανές, εντούτοις, σε δεύτερη ανάγνωση της κρίσης των συμμετεχόντων, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως το συγκεκριμένο αντρικό πρότυπο που υπερτερεί εμφανισιακά, επιλέγεται ευκολότερα σαν σύντροφος/εραστής/σύζυγος (από τις γυναίκες) όπως και ηγέτης/κυβερνήτης/αρχηγός (από άντρες και γυναίκες). «Οι άντρες με σχετικά μεγάλο ύψος, το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με μια ανάλογη σωματική διάπλαση και αθλητικό παράστημα, επηρεάζει έντονα την ενδόμυχη αντίληψη περί πρότυπου δημοφιλίας, εμπιστοσύνης και κυριαρχίας», γράφει στην αναφορά της η Dr. Carlota Batres, διευθύντρια της μελέτης. «Επιπλέον, μια κυρίαρχη αντρική εμφάνιση συνδέεται με μια ποικιλία κοινωνικών πλεονεκτημάτων, που κυμαίνονται από την υψηλή επίδοση σε σεξουαλικές δραστηριότητες ή στον αθλητισμό, μεγαλύτερες πιθανότητες για επαγγελματική ανέλιξη και πολλά ακόμη», καταλήγει.

Τα σωματικά «πακέτα» που κάνουν τρελές εισπράξεις

Δες τώρα πώς αυτή η επιστημονική διαβεβαίωση γίνεται πράξη στα πιο κερδοφόρα blockbuster του Χόλιγουντ:

Ο 36χρονος Chris Pratt με ύψος 1,86 και σωματοδομή που του χάρισε ρόλο για τους Φύλακες του Γαλαξία, θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς κινηματογραφικούς αστέρες σήμερα. Στην ίδια κυρίαρχη θέση χάρη στη σωματική διάπλασή τους βρίσκονται (ή βρέθηκαν κατά καιρούς) ο Channing Tatum (37 χρονών, 1,86 εκ.), o Henry Cavill (34 ετών, 1,85 εκ.), φυσικά ο 34χρονος θεός Thor -Chris Hemsworth- με ύψος 1,90 εκ., με τη λίστα να ολοκληρώνεται την τελευταία σεζόν με τον 40άρη Chadwick Boseman (1,83 εκ.) πρωταγωνιστώντας στο Black Panther, την ταινία που έσπασε κάθε ρεκόρ στα αμερικανικά Box Office.

Πώς θα διπλασιάσεις το δικό σου σωματικό «πακέτο»

Εντάξει, μπορεί το ύψος ή η ηλικία σου να μην σε τοποθετούν στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων αντρικών προτύπων που ανέδειξε η επιστημονική έρευνα ή το Χόλιγουντ. Όμως, έχεις κάτι που μπορείς να το αλλάξεις δραστικά και μόνιμα, ανεβαίνοντας πολλά σκαλοπάτια ψηλότερα στην ιεραρχία της αντρικής φυλής: να διπλασιάσεις αρμονικά τη σωματοδομή σου και να αποκτήσεις ένα ρωμαλέο, αθλητικό παράστημα.

Οι άντρες με σχετικά μεγάλο ύψος, το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με μια ανάλογη σωματική διάπλαση επηρεάζει έντονα την ενδόμυχη αντίληψη περί πρότυπου δημοφιλίας, εμπιστοσύνης και κυριαρχίας.

Η λύση βρίσκεται στο κοντινό σου γυμναστήριο, όπου θα επιμείνεις στη στόχευση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων και στο κάψιμο του λίπους. Εδώ είναι 5 βασικές συμβουλές για να αποκτήσεις μια δεσπόζουσα θέση ανάμεσα σε πολλούς άλλους άντρες (διάσημους ή μη).

Μπαλάρισε τους ώμους σου

Προπονώντας έξυπνα τους ώμους, προσθέτεις γρηγορότερα πλάτος στην κορυφή του άνω μέρους της σωματικής σου πυραμίδας, όσο ψηλός ή κοντός κι αν είσαι. Εκτέλεσε με αφοσίωση αυτές τις δυο βασικές ασκήσεις:

- Clean Press με αλτήρες:

- Καθιστές πιέσεις Ζ με αλτήρες:

Πρόσθεσε όγκο στην πλάτη

Chin ups στο μονόζυγο, κωπηλατική και εμπροσθολαίμιες έλξεις στην τροχαλία πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σου. Μια ευρεία πλάτη έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση στην εικόνα σου συγκριτικά με ένα υπερβολικά γυμνασμένο στήθος. Οι συγκεκριμένες τρεις ασκήσεις ανοίγουν τους ώμους, χτίζουν βουνά μυών στην πλάτη και βελτιώνουν τη στάση του σώματος.

Κόψε λίπος από το στομάχι

Τρώγοντας τροφές χωρίς λιπαρά και απλούς υδατάνθρακες και επιμένοντας σε έξυπνες ασκήσεις κοιλιακών που συνήθως δεν κάνεις, συν έλξεις σε μονόζυγο, θα καταφέρεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσεις ένα ορατό σχήμα V στον άνω κορμό.

Διαμόρφωσε έναν αρμονικό όγκο στα πόδια

Το ιδανικό αντρικό σώμα, συνολικά, πρέπει να έχει σχήμα σαν το γράμμα «X». Και η κατάλληλη προπόνηση ποδιών, από τα ισχία και κάτω (των γλουτών συμπεριλαμβανομένων), συντελούν σ’ αυτή την αρμονία. Οι βασικές ασκήσεις:

- Βουλγαρικά Split Squats με ελαφριά μπάρα:

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags