-->
04/12/19 - 20:14

Έτσι θα τριμάρεις το μούσι σου σαν να είσαι επαγγελματίας μπαρμπέρης

Τα έξι βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να αποκτήσεις μια καλοσχηματισμένη γενειάδα από τα χεράκια σου.

Sportdog Team
Έτσι θα τριμάρεις το μούσι σου σαν να είσαι επαγγελματίας μπαρμπέρης
458views 0shares

Εν αντιθέσει με τα μαλλιά σου που συνηθίζεις να αφήνεις την περιποίησή τους εξ ολοκλήρου στον κουρέα σου -τον επισκέπτεσαι περίπου μόλις περάσουν τέσσερις με έξι εβδομάδες- και καλά κάνεις -εκείνος ξέρει καλύτερα-, τα γένια σου δεν μπορείς δυστυχώς να μην τα φροντίσεις ο ίδιος. Να τα αφήσεις δηλαδή στην τύχη τους και να περιμένεις τη στιγμή που θα πας για κούρεμα για να στα σουλουπώσουν εκείνοι που ξέρουν καλύτερα.

Ήρθε η ώρα φίλε μου να γίνεις εσύ αυτός που ξέρει καλύτερα ή τουλάχιστον καλά όσα πρέπει για να περιποιηθείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη γενειάδα που «στολίζει» το πρόσωπό σου και δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου πια χωρίς αυτήν. Πώς θα το πετύχεις; Χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο.

Αρκεί να έχεις το know how, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απαραίτητη υπομονή για να ακολουθήσεις τα εξής έξι βήματα.

Βήμα 1ο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να λούσεις τη γενειάδα σου με ένα σαμπουάν κατάλληλο για μούσια και στη συνέχεια, αφού ξεπλύνεις, να απλώσεις λίγη ποσότητα conditioner και να το αφήσεις να δράσει για περίπου ένα λεπτό. Ξεπλένεις με άφθονο νερό.

Βήμα 2ο

Έπειτα, με μία ειδική βούρτσα για μούσια χτενίζεις τις τρίχες σου με κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω.

Βήμα 3ο

Παίρνεις στα χέρια σου μια κουρευτική μηχανή ή αλλιώς trimmer και τριμάρεις τις τρίχες σου για να κοντύνεις το μούσι σου και να βελτιώσεις το σχήμα του.

Βήμα 4ο

Αφήνεις την κουρευτική μηχανή και με ένα ειδικό ψαλιδάκι κόβεις τις τρίχες που περισσεύουν στο μουστάκι σου και ακουμπούν τα χείλη σου.

Βήμα 5ο

Αφήνεις το ψαλιδάκι και παίρνεις ξανά στα χέρια σου το trimmer ή ένα ξυραφάκι, προκειμένου να πετύχεις το σωστό σβήσιμο σε μάγουλα και λαιμό. Κι ενώ στα μάγουλα τα πράγματα είναι πιο εύκολα και εμφανή, στο λαιμό η κατάσταση δυσκολεύει. Απαιτεί τριμάρισμα και πειθαρχία σ' ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί το αφαιρείς με τη μηχανή ή το ξυράφι.

Και να θυμάσαι το εξής: Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, πρέπει να δίνεις και το σωστό σχήμα στο μούσι σου. Δηλαδή, αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, προτίμησε ένα τετράγωνο σβήσιμο, ενώ στην περίπτωση που έχεις έντονες γωνίες, καλό θα ήταν να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα πιο στρογγυλεμένο σβήσιμο.

Βήμα 6ο

Αφού ολοκλήρωσες τη διαδικασία του τριμαρίσματος, άπλωσε ελάχιστη ποσότητα από ένα ειδικό λάδι στα μούσια σου και στη συνέχεια χτένισέ τα με ένα χτενάκι -ναι, αυτό που είχε στο τσεπάκι του πουκαμίσου του ο παππούς σου- για να τους δώσεις σχήμα, να ξεφορτωθείς τις τρίχες που μπορεί να έχουν κολλήσει πάνω τους και να διορθώσεις τυχόν ατέλειες.

Με 'γειά!

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ