Facebook Pixel Αυτοί φταίνε που αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός!
| 2016-04-09 00:15:00

Αυτοί φταίνε που αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός!

Αυτοί φταίνε που αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης εξηγεί στο sportdog τους λόγους που οι Ερυθρόλευκοι έμειναν για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια εκτός πλέι οφ. Ποιο είναι το ...καλό από τον αποκλεισμό;

Τι κι αν η συνάντηση με την ΤΣΣΚΑ κατέληξε -κατά τα ειωθότα- σε… ρωσική ρουλέτα. Ο Ολυμπιακός έμεινε για πρώτη φορά εκτός πλέι οφ μετά από 11 χρόνια κι αυτό από μόνο του είναι αποτυχία, παρότι κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Το ματς με τους Ρώσους ήταν αδιάφορο, όμως υπάρχουν στοιχεία -ακόμα και σ΄ αυτό- που εξηγούν εν πολλοίς γιατί χάθηκε η πρόκριση.

Ορατό δια γυμνού οφθαλμού, έως και αυτονόητο, είναι ότι έλειψε πολύ ο Ματ Λοτζέσκι. Όχι μόνο για τους 18 (δεν τους λες και λίγους) πόντους που πέτυχε, όχι μόνο γιατί αρκετοί εξ αυτών ήταν προσωπικοί, με δημιουργία και χωρίς να δουλέψει όλη η ομάδα γι΄ αυτόν, αλλά γιατί κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του, απαγορεύει στον αντίπαλο να δώσει βοήθειες από τον δικό του παίκτη.

Εξίσου εμφανές είναι πως, ακόμα και σήμερα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δυσκολεύεται να μοιράσει ρόλους. Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι μοιάζει να είναι εκτός αγώνα κι όχι μόνο στη χθεσινή αναμέτρηση. Ο Ουόρικ μπήκε ελάχιστα (βεβαίως, πήγαν πολύ καλά Μιλουτίνοφ και Χάντερ), ενώ ο Όντομ βοηθά και μπερδεύει με την ίδια ευκολία.

Είναι επίσης δεδομένο ότι η… ολική επαναφορά του Κώστα Παπανικολάου απαιτεί χρόνο και… τίμημα. Ο Ολυμπιακός διάλεξε να το πληρώσει κι η γνώμη μου είναι πως πολύ καλά έκανε. Όμως, πρέπει να αποδεχθεί ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι… δωρεάν και πως για να βρει τον επιθετικό του ρυθμό ο "Παπ", θα χαθούν και πολλές επιθέσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τύχη ενός αγώνα.

Μπερδεμένος είναι και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που δεν έχει κατασταλάξει αν είναι 3άρι ή 4άρι. Αν και στο σύγχρονο μπάσκετ έχουν καταργηθεί οι θέσεις (είναι αυτοί που παίζουν με πρόσωπο κι αυτοί που παίζουν με πλάτη), η γνώμη μου είναι πως η φυσική του θέση είναι πιο κοντά στο καλάθι, στο "4". Πρέπει να την αποδεχθεί κι ο ίδιος, αλλά και να βάλει στοιχεία στο παιχνίδι του.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μονόδρομο για να… σώσουν τη χρονιά, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι έχουν σχεδόν έτοιμη ομάδα, με 2-3 προσθαφαιρέσεις, προκειμένου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ζητούμενο είναι να διαχειριστούν την πίκρα του αποκλεισμού και να ετοιμαστούν κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό (και όχι μόνο), από τον οποίο δεδομένα θα έχουν περισσότερο χρόνο ποιοτικών προπονήσεων και είναι άγνωστο αν θα έχουν έλλειμμα ψυχολογίας (εξαρτάται τι θα κάνουν οι "πράσινοι" κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα).

Όπως και να ΄χει, αυτό που είναι κακό για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης, ίσως αποδειχθεί καλό για το πρωτάθλημά μας, αφού -έτσι κι αλλιώς- μοιάζει να πηγαίνουμε σε εξαιρετικά πλέι οφ. 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags