Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τη Μ. Βρετανία με τον Λούολ Ντενγκ να κάνει για ακόμη μια φορά... όργια. Έτσι, οι Άγγλοι προηγήθηκαν με 10-2, αλλά οι Πορτογάλοι απάντησαν με σερί 7-0 για το 10-9. Από τη μια ο Ντενγκ με 11 πόντους και από την άλλη ο Μινχάβα με 7, οδηγούσαν τις ομάδες τους για το 16-16 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο σούπερ σταρ των Σικάγο Μπουλς, Λούολ Ντενγκ, συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει τους αντιπάλους του και έτσι η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +9 για τη Μ. Βρετανία (33-24), πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι Πορτογάλοι έδειχναν να μην μπορούν να σταματήσουν με κανέναν τρόπο τον Λούλ Ντενγκ, ο οποίος τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 21 πόντους για το 44-34 της παρέας του.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ο Ντενγκ δεν σκόραρε στο τρίτο δεκάλεπτο ούτε έναν πόντο, αλλά η διαφορά δεν έπεσε. Τουναντίον. Ο Λένζλι λειτούργησε ως άλλος... Ντενγκ και φτάνοντας τους 17 πόντους, βοήθησε την ομάδα του να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο έχοντας μια διαφορά ασφαλείας (59-45).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Πορτογάλοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν στο ματς. Ο Μινχάβα βρήκε συμπαράσταση στο πρόσωπο των Αντράντε και Μιράντα και έτσι η διαφορά έπεσε στους εφτά πόντους 68-61, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς. Κάπου εκεί, όμως, εμφανίστηκε και πάλι ο Λούολ Ντενγκ και "τέλειωσε" το ματς.

Δεκάλεπτα: 16-16, 44-34, 59-45, 85-73

Πηγή: gazzetta.gr