Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού, αλλά την τελευταία κουβέντα την είπε ο Ολυμπιακός και έτσι πήρε το Κύπελλο. Βυθίζοντας στη στεναχώρια τους «πράσινους», που είναι διαχρονικά οι κυρίαρχοι του ελληνικού μπάσκετ και δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες ήττες.

Τα δεδομένα, όμως, έχουν αλλάξει. Ο Ολυμπιακός είναι πιο πλούσιος πλέον σε όλα τα επίπεδα, ενώ έχει και την ηγεσία, που ήθελε, στην ΕΟΚ. ‘Η εν πάσει περιπτώσει δεν είναι στην ηγεσία της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, τον οποίο οι Πειραιώτες δεν ήθελαν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό.

Ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα για την διαιτησία του Φούφη στον τελικό και είναι πλέον φανερό ότι δεν θέλει τον συγκεκριμένο διαιτητή στα παιχνίδια του. Δεν έχει ζητήσει κάτι, αλλά θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν τον αντιμετωπίζει σωστά.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους δεν στέκονται παραπάνω στην διαιτησία, κοιτάνε τα δικά τους προβλήματα και πλέον εστιάζουν στην όσο το δυνατόν καλύτερή τους προετοιμασία, ώστε να διεκδικήσουν και να πάρουν το πρωτάθλημα. Θα χρησιμοποιήσουν τα εναπομείναντα παιχνίδια της Ευρωλίγκας ως προετοιμασία, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυροί στις μάχες της Α1. Εκεί, όπου θα υπάρχει και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος όπως φάνηκε έλειψε πολύ από την χθεσινή μάχη.

Στην ουσία έτσι όπως έγινε το παιχνίδι χθες ο Παναθηναϊκός έψαχνε…μισό παίκτη για να τελειώσει την παρτίδα, αλλά δεν τον βρήκε. Ο Παπαπέτρου δεν έπαιζε, ο Μποχωρίδης δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε μετά το ξεκίνημα, ο Σαντ-Ρος κινήθηκε σε ρηχά νερά και ο Γιόβιτς ήταν κάκιστος. Από τον Γιόβιτς είναι, που ο Παναθηναϊκός περιμένει πολύ περισσότερα πράγματα στη συνέχεια και ελπίζει να τα βρει, γιατί το κενό στην θέση του πλέι-μέικερ θα παραμείνει μεγάλο. Και η θέση του πλέι-μέικερ είναι η πιο κομβική στο άθλημα.

Ο Γιόβιτς δικαιολογείται, που παίζει έτσι, αφού περίπου ένα χρόνο ήταν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού. Σε 2-3 μήνες, όμως, δεν θα δικαιολογείται να είναι έτσι κι αυτό είναι κάτι, που αυξάνει την ελπίδα των «πράσινων» να έχουν εγγυημένη λύση στην θέση του «1», όταν θα κριθεί το πρωτάθλημα.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν το δέχομαι αυτό για τον ΠΑΟ - Πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ - Έχει απαντήσεις ο Γιαννακόπουλος"