Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής και από την Πάτρα, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα και έχοντας σε καλή βραδιά Ναν, ΚαλαΪτζάκη, Σλούκα και Αντετοκούνμπο επικράτησε με 69-54. Το βλέμμα των πράσινων στρέφεται πλέον, στην Ευρωλίγκα όπου την ερχόμενη Πέμπτη (28/12) θα υποδεχθούν τον Ερυθρό Αστέρα για την 17η αγωνιστική.

Μαχητικός ο Προμηθέας στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ορμή από τα δύο σερί ''διπλά'' στην Ευρωλίγκα και ο Σλούκας συνέχισε τα φοβερά πράγματα. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού μοίρασε ασίστ στους συμπαίκτες του, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να σκοράρει. Ο Καλαϊτζάκης μπήκε κι αυτός στη λίστα των σκόρερ, ενώ ο Κάουαν απάντησε για τον Προμηθέα η οποία έφτασε και να προηγείται. Εκεί μίλησε ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος με πέντε διαδοχικούς πόντους σημείωσε το 15-18. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου.

Το Τριφύλλι στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου πήρε γερό προβάδισμα, καθώς έφτασε στο +7 για το 17-24. Ο Κάουαν δήλωσε παρών και μείωσε, όμως η διαφορά πήγε στους 9 με εύστοχη προσπάθεια του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και ο Χρυσικόπουλος μείωσε στον πόντο, ενώ στη συνέχεια ο φοβερός Κάουαν σημείωσε το 31-30. Με ένα σερί 4-0 των πράσινων, το ημίχρονο έληξε με 31-34.

 

Πράσινη κυριαρχία στο δεύτερο μέρος

Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε αμέσως τη διαφορά με δύο καλάθια από Καλαϊτζάκη και Σλούκα, για το 31-39. Ο Κάουαν αντέδρασε, με τον Ναν να πετυχαίνει καλάθι. Ο Κόφι μείωσε σε 39-45 αλλά ο καταλυτικός Καλαϊτζάκης κράτησε μπροστά το Τριφύλλι. Ο Μπαζίνας έγραψε το 44-49, με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να εξαπολύει τρίποντη ''βόμβα'' για το 44-52. Ο ίδιος σκόραρε και το τελευταίο καλάθι του δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 44-54.

Αμφότερες οι ομάδες ήταν άστοχες στο ξεκίνημα του τελευταίου 10λεπτου και οι πρώτοι πόντοι ήρθαν 7:23 πριν το φινάλε, με τον Χουάντσο ευστοχεί σε μια βολή. O Προμηθέας βρήκε καλάθι για πρώτη φορά 6 λεπτά πριν το τέλος με τον Κόφι να παίρνει το ριμπάουντ και να το εκμεταλλεύεται. Οι γηπεδούχοι έχασαν τις ευκαιρίες του για να μειώσουν κι άλλο κι έτσι ο Παναθηναϊκός πήγε τη διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα με τον Σλούκα. Ο Ναν ευστόχησε σε τρίποντο για το 46-60 3 λεπτά πριν το τέλος και στην ουσία ''τελείωσε'' την αναμέτρηση.

Ο Κόφι σημείωσε το 48-60, με τον Χουάντσο να απαντάει αμέσως για το 48-63. Ο Σλούκας με 1/2 βολές εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 πόντους. Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο φινάλε και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 54-69 υπέρ των πράσινων.