Facebook Pixel Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Ένας «προβληματικός» σταρ για τον ΠΑΟΚ (BINTEO)
Μπάσκετ
| 2024-04-01 13:00:00

Ένας "προβληματικός" σταρ του NBA στον ΠΑΟΚ - Χτύπησε διαιτητή, προπονητή και κατηγορείται για στραγγαλισμό!

Του Γιώργου Βροντάκη
Ένας "προβληματικός" σταρ του NBA στον ΠΑΟΚ - Χτύπησε διαιτητή, προπονητή και κατηγορείται για στραγγαλισμό!

Μπουνιά σε γυναίκα, όπλα, μαριχουάνα και στριπιτζάδικα! Δεν είναι ποινικό μητρώο, αλλά το... βιογραφικό του NBAer από το Σιάτλ, ο οποίος δεν είναι ξένος στη διαμάχη, αφού έχει κυκλοφορήσει στα πρωτοσέλιδα για τις ενέργειές του εντός και εκτός γηπέδου!

Από την εποχή που έπαιζε κολεγιακό μπάσκετ στο USC μέχρι την ανταλλαγή από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στους Χιούστον Rockets, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ συχνά βρισκόταν σε μπελάδες και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που βρίσκεται αρκετούς μήνες χωρίς ομάδα.

Σα... πρωτοπριλιάτικο ψέμα «έσκασε» η είδηση πως ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, αφήνοντας την Αμερική και το NBA σε ηλικία 24 ετών... Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ ήταν στην επιλογή Νο. 30 στο ντραφτ του 2019, με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να τον επιλέγουν, αλλά τελικά κατέληξε στους Καβαλίερς μέσω των Ντιτρόιτ Πίστονς. Πολύ χαμηλά σε σχέση με το ταλέντο του, αλλά πολύ ψηλά σε σχέση με τη συμπεριφορά του.

Μεγάλωσε χωρίς πατέρα...

Ο γεννημένος στις 4 Μάη του 2000 στην Ουάσιγκτον ήταν 4 ετών όταν ο πατέρας του πυροβολήθηκε πολλές φορές και σκοτώθηκε αφού προσπάθησε να βοηθήσει μια γυναίκα που δέχτηκε επίθεση σε ένα μπαρ του Σιάτλ. Ο Μπράιαν Πόρτερ είχε περάσει 4 χρόνια και κάτι στη φυλακή, αφού ομολόγησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού στον θάνατο ενός 14χρονου κοριτσιού από πυροβολισμούς το 1993. 

Η Αγιάνα Πόρτερ ήταν αυτή που μεγάλωσε τον Κέβιν και είχε τη μητέρα του ως πρότυπό του. Ομως, ο KPJ, ο οποίος έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ για τους USC Trojans έδειξε από νωρίς τα προβλήματα συμπεριφοράς του. Αποβλήθηκε επειδή χτύπησε έναν διαιτητή και έδειξε απροσεξία . Συνελήφθη με την κατηγορία των όπλων (που αργότερα αποσύρθηκε). Έχασε την έναρξη μιας σεζόν λόγω προσωπικών ζητημάτων. Είχε ένα ξέσπασμα στα αποδυτήρια, του επιβλήθηκε πρόστιμο για ένα περιστατικό με στριπτιτζάδικο μέχρι και που έφτασε στην ενδοοικογενειακή βία και να παραμείνει εκτός παρκέ.

Ιδού ο «φάκελος» του...

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας όσο ταλέντο έχει στο μπάσκετ, άλλο τόσο χάνει από την συμπεριφορά του. Ως πρωτοετής φοιτητής έφτασε στην πανεπιστημιούπολη με πολλή διαφημιστική εκστρατεία και χρειαζόταν μόνο μερικά παιχνίδια για να αποδείξει ότι είναι ένας μελλοντικός σούπερ σταρ.

Ιανουάριος 2019: Θέματα προσωπικής συμπεριφοράς

Μπήκε σε αναστολή στο Πανεπιστήμιο για "θέματα προσωπικής συμπεριφοράς". Ενώ ήταν πρωτοετής στο USC, ο Πόρτερ τέθηκε σε αναστολή επ' αόριστον. Λεπτομέρειες δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ από τον προπονητή Άντι Ένφιλντ, αν και ισχυρίστηκε ότι "προβλήματα συμπεριφοράς" ήταν η αιτία.

4 Νοεμβρίου 2019: Χτύπησε έναν διαιτητή

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ φορώντας τη φανέλα των Καβαλίερς διέκοψε ένα παιχνίδι για «ακατάλληλη επαφή» με τον διαιτητή. Ο πρωτάρης προσπαθεί να κερδίσει τα λεπτά του στο Κλίβελαντ και να μάθει τα σχοινιά του ΝΒΑ στην πορεία, αλλά χτύπησε έναν διαιτητή. Με τον χρόνο να τελειώνει στο τρίτο δεκάλεπτο σε μια ήττα των Καβαλίερς από τους Μάβερικς, ο Πόρτερ Τζούνιορ πήρε μια πάσα και προσπάθησε να επιτεθεί και να κάνει ένα φάουλ στον Λούκα Ντόντσιτς. Δεν έγινε κλήση, οι διαιτητές αποφάσισαν ότι ο Πόρτερ Τζούνιορ δεν πήρε το σουτ πριν από το μπάζερ και αυτός σήκωσε τα χέρια ψηλά απογοητευμένος.

Στη συνέχεια, καθώς έτρεξε πίσω στον πάγκο, έριξε επίτηδες τον διαιτητή Μπιλ Σπούνερ. Αυτό οδήγησε σε διακοπή ενός αγώνα χωρίς αμοιβή «για ακατάλληλη επαφή με έναν υπεύθυνο του αγώνα», ανακοίνωσε το πρωτάθλημα. Πλήρωσε 8.903 δολάρια και τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική.

Αύγουστος 2020: Μπουνιά σε γυναίκα

Ο Πόρτερ κατηγορήθηκε ότι γρονθοκόπησε και τράβηξε τα μαλλιά μιας γυναίκας στο κέντρο του Κλίβελαντ. Ο καυγάς φέρεται να έλαβε χώρα ενώ οι γυναίκες μάλωναν με την αδερφή του. Δεν υπήρξαν κατηγορίες σχετικά με αυτό το περιστατικό.

15 Νοεμβρίου 2020: Τροχαίο, οπλοκατοχή και κατοχή μαριχουάνας

Κατηγορήθηκε από την αστυνομία της κομητείας Mahoning έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα για τρεις κατηγορίες: ακατάλληλο χειρισμό πυροβόλου όπλου σε μηχανοκίνητο όχημα, αδυναμία ελέγχου μηχανοκίνητου οχήματος και κατοχή μαριχουάνας. Τελικά, το δικαστήριο αρνήθηκε τις κατηγορίες. Διαπιστώθηκε ότι τόσο το όχημα όσο και το όπλο ανήκαν στη μητέρα του. ​​Καταργήθηκαν επίσης οι κατηγορίες πλημμελήματος για οδήγηση χωρίς άδεια.

18 Ιανουαρίου 2021: Πέταξε φαγητό

Οι Καβαλίερς αποφάσισαν να ανταλλάξουν Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έπειτα από εκρήξεις συμπεριφοράς. Ο γκαρντ της ομάδας του Κλίβελαντ έκανε ένα ξέσπασμα στα αποδυτήρια των Καβς. Ο 20χρονος, τότε, Πόρτερ, δεν έπαιζε στη σεζόν λόγω προσωπικών ζητημάτων, θύμωσε όταν μπήκε στα αποδυτήρια και συνειδητοποίησε ότι η ομάδα έδωσε το παλιό του ντουλάπι αποδυτηρίων στον Ταουρέν Πρινς, ο οποίος αποκτήθηκε δύο μέρες νωρίτερα.

Πηγές είπαν ότι ο Πόρτερ, του οποίου το ντουλάπι μεταφέρθηκε στον τοίχο όπου διαμένουν οι νεότεροι, παίκτες στο τέλος του πάγκου, άρχισε να φωνάζει και κάποια στιγμή πέταξε φαγητό. Αναφέρθηκε ότι ο γενικός διευθυντής Κόμπι Άλτμαν μπήκε στα αποδυτήρια και αντιμετώπισε τον Πόρτερ και ο παίκτης παρέμεινε μάχιμος με το αφεντικό του.

Ο GM  έφτασε στα όριά του όταν ο Πόρτερ είχε ένα υποτιθέμενο ξέσπασμα για μια κακώς επικοινωνημένη διαμόρφωση αποδυτηρίων και λίγο αργότερα, οι Cavs τον έστειλαν στους Χιούστον Ρόκετς, όπου μέχρι το τέλος της σεζόν έπαιξε 50 αγώνες και είχε μέσο όρο 10 πόντους ανά αγώνα με 3,2 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ ανά παιχνίδι.

Απρίλιος 2021: Παραβίασε τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό σε στριπτιτζάδικο

Του επιβλήθηκε πρόστιμο για επεισόδιο σε στριπ κλαμπ. Ο Πόρτερ παραβίασε επίσης τα πρωτόκολλα του ΝΒΑ για τον κορωνοϊό. Εκείνη την εποχή το πρωτάθλημα απαγόρευε στους παίκτες να παρευρίσκονται σε εσωτερικές κοινωνικές συγκεντρώσεις 15 ή περισσότερων ατόμων ή να μπαίνουν σε μπαρ, σαλόνια και κλαμπ.

Ο Πόρτερ Τζούνιορ παραβίασε αυτούς τους κανόνες όταν παρευρέθηκε σε ένα κλαμπ στο Μαϊάμι στις 19 Απριλίου. Πλήρωσε πρόστιμο 50.000 δολαρίων για παραβίαση των Πρωτοκόλλων Υγείας και Ασφάλειας της λίγκας.

Ιανουάριος 2022: Πέταξε ένα αντικείμενο σε προπονητή

Σύμφωνα με αναφορές, ο Κέβιν Πόρτερ είχε λογομαχία στη μέση του παιχνιδιού με τον βοηθό προπονητή, Τζον Λούκας ενώ αντιμετώπιζε τους Νάγκετς την 1η Ιανουαρίου. Ο γκαρντ πέταξε ένα αντικείμενο στον προπονητή.

Η ομάδα τον κατέταξε ως αμφισβητούμενο για να επιστρέψει στο παιχνίδι αν και αργότερα αναφέρθηκε ότι πήρε το αυτοκίνητό του και οδήγησε μέχρι το σπίτι του. «Είχαμε μια ζωηρή συζήτηση στο ημίχρονο», είπε στους δημοσιογράφους ο προπονητής των Ρόκετς Στίβεν Σίλας μετά τον αγώνα. 

13 Σεπτεμβρίου 2023: Απόπειρα στραγγαλισμού στην κοπέλα του

Η σοκαριστική είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, αφού ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έδειρε μια καλαθοσφαιρίστρια, ονόματι Κίσρε Γκόντρεζικ. Δεν πρόκειται για μια απλή παίκτρια, αλλά ήταν σύντροφος του. Όπως έγινε γνωστό στην κατάθεση της παίκτριας του WNBA, η Γκόντρεζικ έχει υποστεί κάταγμα στον αυχενικό σπόνδυλο και ένα κόψιμο πάνω από το δεξί της μάτι, με τον Πόρτερ Τζούνιορ να κατηγορείται για απόπειρα στραγγαλισμού και ενδοοικογενειακή βία. Ο Πόρτερ Τζούρνιορ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 75.000 δολαρίων.

Στη συνέχεια, οι Χιούστον Ρόκετς απαγόρευσαν στον Πόρτερ να έχει οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με την ομάδα, αφού οι Ρόκετς αντάλλαξαν τον Πόρτερ στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στις 17 Οκτωβρίου και στη συνέχεια οι Θάντερ παραιτήθηκαν αμέσως από την απόκτηση του.

Φυσικά όλο αυτό είχε αντίκτυπο και στην καριέρα του στο ΝΒΑ, αφού από τότε δεν έχει αγωνιστεί...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags