Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έπαιξε στο ΟΑΚΑ, υπογράφει Ολυμπιακό
Μπάσκετ
| 2024-04-19 23:30:00

Έπαιξε στο ΟΑΚΑ, υπογράφει στον Ολυμπιακό - Μόνο έτσι θα μείνει ο Κάνααν!

του Pick n' Scroll

Οι δύο επόμενες μεταγραφές Ελλήνων, ο Πουλακίδας και ο Αμερικανός γκαρντ που καλείται να κάνει μεγάλη υπέρβαση για να κερδίσει συμβόλαιο από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Το ερυθρόλευκο ρόστερ σχεδόν έκλεισε...

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα την Πέμπτη τον Προμηθέα και πλέον το μυαλό του είναι στις μάχες με την Μπαρτσελόνα. Την ερχόμενη εβδομάδα πάει στην Βαρκελώνη για τα πρώτα παιχνίδια, ελπίζοντας να πάρει τουλάχιστον το ένα από τα δύο. Στη κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας οι Καταλανοί κέρδισαν και τις δύο φορές, αλλά τώρα είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Εδώ και πολύ καιρό και πιο συγκεκριμένα από τότε, που αποκτήθηκε ο Μόουζες Ράιτ ο Ολυμπιακός πάει στην Ευρωλίγκα σχεδόν από νίκη σε νίκη. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας χάσει μόνο από την Εφές. Και έτσι θέλει να συνεχίσει, ώστε για μία ακόμη φορά να δώσει το παρών σε φάιναλ-φορ.

Μεταγραφικά οι Πειραιώτες έχουν κάνει ήδη σπουδαίες κινήσεις και αυτές είναι η ανανέωση της συνεργασίας με τον Αλεκ Πίτερς, η επέκταση του συμβολαίου του Μουσταφά Φαλ και η συμφωνία με τον σπουδαίο γκαρντ της Ζαλγκίρις, Κίναν Εβανς. Δεν σταματάει εδώ η προσπάθειά τους, αλλά έχουν κάνει ήδη σημαντικά πράγματα σε τέτοιο σημείο, ώστε να απομένουν ελάχιστες (βασικές) κινήσεις για να κλείσει το ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Μέσα σε αυτή την διαδικασία θα αποκτηθούν και Ελληνες παίκτες και στο στόχαστρο δυναμικά είναι ως γνωστόν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ έχει συμβόλαιο και για του χρόνου με την Φενέρ, αλλά το κλίμα δεν τον χωράει εκεί και θα φύγει. Ο Ολυμπιακός ξέρει τι εστί Ντόρσεϊ και τον βολεύει βέβαια ότι πρόκειται για ελληνικό διαβατήριο.

Προς απόκτηση είναι και ο 20χρονος σέντερ του Περιστερίου, Βαγγέλης Ζούγρης, στον οποίο ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε χρόνο συμμετοχής και την Παρασκευή κόντρα στον Παναθηναϊκό.

 

Και πιθανότατα θα γίνει μία ακόμη ελληνική κίνηση. Θα είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που σκέφτεται να φύγει από το ΝΒΑ και να επιστρέψει στην Ευρώπη;  Θα είναι κάποιος άλλος από την Αμερική; Κάποιος ομογενής σαν τον Τζον Πουλακίδα, που έλαμψε πριν από μερικές μέρες με το πανεπιστήμιο του Γέιλ; Σε αυτό το ερώτημα η απάντηση θα αργήσει να έρθει καθώς δεν είναι της παρούσης. Αλλωστε, όπως αναφέραμε, τα πολύ σοβαρά θέματα, που ήταν να λυθούν, λύθηκαν.

Το επόμενο σοβαρό έχει να κάνει με τη απόκτηση του Ντόρσεϊ και τον αποχαιρετισμό του Κάνααν, που λήγει το συμβόλαιό του. Βέβαια τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αν ο Κάνααν κάνει τρελό φίνις και βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κλείσει την σεζόν επιτυχημένα όπως και την έχει ανοίξει άλλωστε, έχοντας κατακτήσει Κύπελλο Ελλάδας και Σούπερ Καπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείδωσαν οι 8 της Euroleague - Τα ζευγάρια και πότε παίζουν ΠΑΟ-Ολυμπιακός

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags