Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: "Για Ευρωλίγκα ο Κασελάκης - Μουρλός του χωριού ο Νέντοβιτς"
Μπάσκετ
| 2020-10-16 12:41:00

"Για Ευρωλίγκα ο Κασελάκης! ΤΡΕΛΟΣ του χωριού ο Νέντοβιτς - Χαίρομαι για Βόβορα - Ο Καλάθης ήταν..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Για Ευρωλίγκα ο Κασελάκης! ΤΡΕΛΟΣ του χωριού ο Νέντοβιτς - Χαίρομαι για Βόβορα - Ο Καλάθης ήταν..."

Ευχαριστημένος με την εικόνα του Παναθηναϊκού παρά την ήττα από την Μπαρτσελόνα έμεινε ο Ντίνος Καλαμπάκος.

Ο προπονητής του Χαρίλαου Τρικούπη μίλησε στο sportdog για την εμφάνιση των "πράσινων" στην Ισπανία και ξεχώρισε την παρουσία του Κασελάκη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παρουσία των Φόστερ-Νέντοβιτς και εξέφρασε πολύ καλή άποψη για τον Βόβορα.

Ποια εντύπωση σας άφησε ο Παναθηναϊκος με τηn Mπαρτσελόνα;

"Εμένα μου άρεσε ο Παναθηναϊκoς. Άσχετο αν έχασε. Δεν άντεξε στην παράταση. Ήταν ωραίο παιχνίδι. Ωραίο για τον θεατή, πικρό αν είσαι οπαδός της ελληνικής ομάδας. Τα δείγματα γραφής βελτιώνονται. Έκανε έξυπνα πράγματα. Δεν ήταν τυχερός. Όταν η μπάλα στο σουτ, ένα βάζω, ένα χάνω, το αν θα φύγεις στενοχωρημένος ή ευτυχισμένος είναι θέμα μίας απόφασης".

Ο Παναθηναϊκος έβγαλε τρομερή ενέργεια στη Βαρκελώνη. Αν παίζει συνεχώς με αυτές τις ταχύτητες δεν υπάρχει κίνδυνος να σκάσει;

"Είναι περίεργη χρονιά. Τα παιδιά έχουν μεγάλη αποχή. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκος δεν έπαιξε με τη Βιλερμπάν σημαίνει ότι είχε οικονομία δυνάμεων. Είναι όλα αυτά λεπτομέρειες που στην αρχή μετράνε. Η Mπαρτσελόνα παίζει σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκος δεν το έχει αυτό. Οι μικρές λεπτομέρειες κρίνουν τη διαφορά. Σου δίνουν μία μεγάλη νίκη ή μία καλύτερη εμφάνιση. Όλα θα είναι δύσκολο φέτος λόγω covid-19. Ακόμα είναι Οκτώβρης. Μέχρι τον Γενάρη θα δούμε καλύτερα πράγματα και μεγαλύτερη ταχύτητα. Όσο πάει θα βελτιώνεται".

Πώς σας είδατε Κασελάκη, Φόστερ, Νέντοβιτς που ξεχώρισαν;

"Ιδίως ο Κασελάκης έδειξε ότι είναι και γι' αυτό το επίπεδο. Γιατί το ερωτηματικό ήταν είναι για Eυρωλίγκα. Τελικά είναι. Από ένα δείγμα γραφής δεν βγάζεις πάντα εύκολα συμπεράσματα. Είναι όμως ένα παιδί που μπήκε στο ροτέισον. Ήταν δυνατός, γερός και αποφασισμένος. Πήρε μεγάλα σουτ. Ήταν μια χαρά. Ο Φόστερ είχε μεγάλα σουτ σε κρίσιμες στιγμές. Κράτησε την ομάδα συμπαγή κοντά και μπροστά στο σκορ, ορισμένες φορές. Νομίζω ότι και αυτός ήταν έκπληξη. Ο Νέντοβιτς ήταν ο μουρλός του χωριού. Όταν παίρνεις τέτοια παιδιά είσαι αναγκασμένος να ζήσεις ή να πεθάνεις μαζί του. Με την τρέλα του και την ποιότητά του. Και ο Μήτογλου έπαιξε καλά. Δεν ήταν λίγη η δουλειά που έκανε. Ο χθεσινός Παναθηναϊκoς σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι έχει πολλά σημάδια βελτίωσης σε θέματα τακτικής".

Ειπώθηκε σε σχόλια οπαδών ότι ο Βόβορας πήρε την ταυτότητα του Σάρας! Συμφωνείτε;

"Είναι ένα παιχνίδι τακτικής. Ο καθένας είχε τα δικά του θέματα και προβλήματα. Ήταν ένα ματς που αντιμετώπισε καλά ο ένας τον άλλον. Δεν κρίνω προπονητές. Ο καθένας κάνει τον κύκλο του και τη δικιά του ιστορία. Ας τους κρίνουμε αργότερα. Εγώ χαίρομαι που υπάρχουν φρέσκα, καινούρια παιδιά που μπαίνουν στον χώρο, κάνουν πράγματα και είναι σε καλές ομάδες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος".

Ο Καλάθης πώς σας φάνηκε;

"Δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα μας για τον Καλάθη. Αυτός ήταν, ένα παιδί με τρομερή ποιότητα. Μπορεί να παίξει καλά σε μία ομάδα. Έχει ένα αδύνατο σημείο που δεν το βγάζει πάντα".

Αν πάρει έναν ποιοτικό πλέι μέικερ ο Παναθηναϊκος έχει ελπίδες για 8άδα;

"Εδώ δεν ξέρουμε αν θα φτάσουμε στους 16 με τον κορωνοϊό. Πάντα όλες οι ομάδες θέλουν ενίσχυση. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκος είναι σε καλό δρόμο. Το να αναζητάς κάτι άλλο ακόμα είναι λογικό. Όλα αυτά θέλουν και λεφτά. Ο Παναθηναϊκος αποφάσισε να πορευθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Μην αρχίσουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο να θέλουμε και κάτι παραπάνω, γιατί πάντα θα θέλουμε κάτι παραπάνω. Ομάδες με τετραπλάσιο μπάτζετ ψάχνουν κάτι καλύτερο. Η ομάδα πήρε μία συγκεκριμένη απόφαση. Οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Απ' ότι φαίνεται την υπερασπίζεται πολύ καλά".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags